MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce ziceti de Chromebook?

Google va lansa pe 15 iunie mult-discutatul Chromebook, laptopul care duce lumea calculatoarelor la un nou nivel. In cloud. Nu vom mai avea nimic instalat pe computer, vom accesa si rula totul online. In plus, laptop-ul va fi platit (doar?) in rate lunare. Clipul de mai sus va arata toate minunatiile cu care Chromebook vine.

Suna frumos si ambitios planul Google, eu insa as vrea o solutie hibrida, caci sunt multe aplicatii care vor lipsi din colectia Google, unele informatii le doresc doar pe hardware la mine si nu in ultima instanta, mi-ar placea mai mult sa am acces la alaegere si sa nu depind de un “ecosistem” totalmente online.

11 comentarii

  1. karmapolice says:

    arata cool ca si gadget, dar EI au prea mult control, si fiind a control freak i’ll pass..plus no antivirus?hmmmmmmm si oricine poate vedea if interested ce fac io???ummm…

  2. Gabi says:

    Este „hibrid”, iti poti tine fisiere si pe HDD, iar in Chrome App Store sunt multe aplicatii care ruleaza si offline (chiar au spus ca din vara vor avea in acest mod si Gmail, Gcal, Gdocs).
    Nu inteleg comentariul de mai sus, cum adica oricine poate vedea ce faci?! Doar tu alegi ce faci public. Nu sunt schimbari chiar asa mari cum par 🙂

  3. andrei says:

    ca si google buzz, cred ca este o idee geniala. ca si google buzz, nu cred ca va avea priza la public pentru ca publicul nu este inca gata pentru ce propune google.

  4. Google ofera platforma, dar laptop-urile vor fi scoase de producatorii consacrati de portabile…Samsung si Acer sunt primii care si-au anuntat deja Chromebook-urile..

  5. Dan Pandrea says:

    Îți scriu acest comentariu de pe un OS asemănător Google Chrome: Jolicloud. Principiul e acelasi, executia e putin diferita. Intr-un fel vad rostul unor astfel de sisteme. Cel putin pe mine ma fac sa fiu mai concentrat pe munca pe care o depun online. Chrome OS isi va gasi foarte multi clienti, mai ales ca Web App Store are aplicatii utile (chiar daca majoritatea sunt niste link-uri frumos mascate).

  6. Alv says:

    Are potential, o sa lanseze si un Nettop pentru televizor si cred ca in general ar fi fain. Dar as vrea sa fie mai ieftin, cred ca Chromebooku de la Samsung e 500$, adica fix cat un iPad si asta e prea mult, ca sa aiba sucess ar trebui sa coste 200-300$.

    Ar mai fi fain sa ai o versiune Bootabila de pe Stick USB si sa poti intra pe acountul tau de Chromebook oriunde ai fii pentru ca totul e salvat in Servere, pentru asa ceva as fii in stare sa platesc 10-15$ pe luna

  7. Vitaclub says:

    Mie mi se pare geniala ideea. Daca nu ma insel, a fost si o emisiune pe Discovery despre acest lucru. Oricum Google are mari palnuri pentru viitor cu acest Cloud

  8. Nu as pune mana in foc pentru Chromebook. Pariul meu e ca nu o sa aiba priza la public. De ce?

    Well, una din lucrurile despre care se vorbeste prea putin este faptul ca oamenii folosesc multimedia FOARTE mult. Cred ca toti oamenii care au un calculator, de orice tip. Acum, sa stai sa uploadezi poze, video, audio, anything pe net, in loc sa il salvezi instant local, si sa ai acces la el, mi se pare foarte neplacut pentru oricine.

    I’ll stick with Apple’s strategy for now.

  9. Unul din.. e 2 AM aici in Spania. 🙂

  10. MadMike says:

    Va fi foarte foarte slab atata timp cat va fi bazat pe ChromeOS, asta e clar. Degeaba ai rapiditate, cand e extrem de limitat din toate punctele de vedere.

  11. Este o incercare, logica, de a construi o nisa. Hardware la purtator si software la furnizor. Consolideaza un nou tip de comportament online, un decupaj socio-demografic, care, precum s-a intamplat cu Google search, nu este decat o uriasa oportunitate de a sta in umbra utilizatorilor. Este un alt tip de marketing. Fortand nota, pentru comparatie, si device-urile cu IOs si ITunes Store au decupat o nisa de consum. In acest moment aplicatiile cloud de la Google sunt disponibile, Apps Market va exploda, iar un Chromebook va da claritate si intregire sistemului. Filmele sunt in YouTube, imaginile in Picasa, cu 5 USD/an cumperi 20 Gigs de spatiu fisiere, si daca mai avem in buzunar si un device extern SSD, why not being online????

Comentează