MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum s-a mutat blogosfera in offline

Am amintit odata si au mai spus-o si altii sub diverse forme: blogosfera s-a mutat in offline. Acum cativa ani intram pe bloguri sa intalnim oameni si sa schimbam informatii din zona noastra de interes. Si cea mai mare parte din interactiune avea loc pe bloguri. Lucrurile s-au schimbat odata cu aparitia Twitter si Facebook si cresterea numarului de evenimente si intalniri.

Daca este sa ne uitam la statistici, numarul conturilor de Twitter in Romania il va depasi pe cel al blogurilor in curand, iar performantele locale ale Facebook vor face din aceasta retea sociala destinatia numarul 1 a romanilor in mediul onine. Cat despre evenimente, cred ca in fiecare saptamana are loc cel putin o intalnire a oamenilor activi in social media undeva prin tara.

Blogosfera s-a mutat in offline pentru ca multe lucruri interesante se intampla astazi dincolo de blog, Twitter sau Facebook si din ce in ce mai multi oameni din social media se implica in tot felul de evenimente. Esti mult mai activ in social media daca esti prezent si la diverse intalniri. Putini sunt cei care au ramas activi doar din fata monitorului.

Am identificat patru tipuri de evenimente care au contribuit la aceasta asa-zisa mutare:

Mutarea in offline era un pas firesc si poate chiar necesar. In locul unei “alienari” sau a comunicarii de la distanta, e mai bine sa fii vizibil in ambele medii, nu?

4 comentarii

  1. cristi says:

    Pai uni se lauda ca fut cu blogu……dar futerea fizica e in afara blogului.
    Asa ca iti faci un harem pe blog, dar trebuie sa cobori in ofline ca sa te si bucuri de harem.

  2. Raluca says:

    Absolut, plus ca nu te limiteaza in comunicare, asadar in offline transmiterea de know how este alta, si reteaua sociala creeaza relatii cum bn ii zice numele, relatii care pentru a rezista nu pot sta doar in sfera onlineului. Astfel de evenimente au doar aspecte pozitive, de la interactionarea cu noi oameni, asimilarea de know how, consolidarea sau nu a unor relatii, niste timp liber frumos petrecut etc etc.. 🙂

  3. Prin conturile de Twitter nu se poate comunica asa de eficient si de bine cum se comunica prin intermediul unui blog.

  4. […] ti-l poti face. Sunt multi cei de la care am avut de invatat, dar as vrea sa ii mentionez aici pe Cristi Manafu si pe Bobby Voicu, doi oameni fata de care o sa am o stima si o consideratie forever. […]

Comentează