MANAFU*

Abonamente Evensys

Cu gandul la Istanbul

Am evitat mereu sa merg la Istanbul. De la distanta, orasul ma sperie un pic. Foarte aglomerat, usor anarhic… e greu sa iti faci o imagine buna din povestile altora. In ultima vreme insa apare adesea intre recomandarile cunoscutilor. “Trebuie sa mergi acolo!”, “E fascinant!”, “Are un farmec aparte!”, asa imi suna vorbele lor.

Noua campanie Tarom mi-a atras acum atentia si ma gandesc serios la un city break de toamna. Biletul de avion porneste de la 62 de euro pentru călatorii dus si daca ma gandesc sa fac o vizita prin bazar, o sa ma bucur si de un extra-bagaj gratuit. Trebuie doar sa achizitionez biletele de pe site.

O sa il intreb pe Bobby ce ar trebui sa vizitez, ca el a stat aproape o luna acolo. Voi ce imi recomandati?

20 comentarii

  1. Anna says:

    Ia-ți toate măsurile, ca la croitor, și mergi 🙂

  2. karmapolice says:

    si eu vreau sa ajung but..soon…

  3. Jolie says:

    Mergi cat mai e Ramadanul: viata pulseaza de 10 ori mai puternic. Iesi pe strada, bea ceai pe malul marii si bere Efes in baruri ascunse pe acoperisurile caselor. Mergi la o cantina a saracilor [in Ramadan, dupa loviturile de tun, traditia spune ca orice musulman are dreptul la o masa calda – intre timp au aparut versiuni si pentru publicul larg, care ofera o masa la preturi modice].
    Traverseaza Bosforul, iar daca ai vreme buna du-te sa faci plaja pe o insula.
    Istanbul-ul e mai mult pt experimentat. De vizitat… gasesti indrumare in orice ghid de buzunar.

  4. Calin says:

    Eu merg in fiecare an la istanbul si asta numai pentru a face fotografii. E genial Istanbulul, mai ales datorita civilizatiei tipic orientale, a arhitecturii si a traditiilor. Am pus aici selectii din pozele facute in toti acesti ani: http://www.calinstan.com/blog/tag/istanbul/

    Ce ai putea vedea? Pai depinde de cat vrei sa stai acolo. Numai “centrul istoric” si bazarul (Grand bazar) iti pot ocupa usor doua zile. Apoi ar trebui vizitate si cartierele moderne, cartierul Tacsim si – neaparat – o incursiune pe podurile ce leaga Europa de Asia Mica (peste Bosfor). Si inca ceva: mie cel mai mult imi place Istanbulul noaptea…

  5. bebe says:

    uite eu am mers anul trecut in istambul si nu mi-a placut deloc. f aglomerat , numai derbedei care se luau de fetele frumoase. in statiuni la turci e altfel ca sunt cu circuit inchis.

  6. Acum vreo 2 saptamani m-am intors de la Istanbul si daca e un lucru pe care NU ti l-as recomanda, acela e sa mergi vara. Insa pentru un city break in timpul toamnei, e absolut perfect. Au dreptate prietenii tai cand spun ca e altceva, ca e aparte. Fara dorinta de a spama, am scris pe blog TOATE impresiile pe care mi le-a lasat orasul asta: http://www.tomatacuscufita.com/2011/08/01/istanbul-concediu-de-7-zile/ chef sa ai sa le citesti si sa te uiti la toate cele 830 de poze. 😛

  7. cosmin says:

    am fost la inceputul verii fix un we, asa ca iti pot spune ce am facut eu
    – cazare in zona tacsim.
    – de acolo ai o strada comerciala luunga cat te pot duce picioarele, super mega aglomerata (nu merge cu copilul, nu se merita intr-un oras atat de mare)
    – si pe stradutele laterale si in spate vei descoperi zeci de baruri si restaurante cu specific
    – pastreaza-ti o zi pt vizitat moscheile celebre (sofia, de ex) si palatul topkapi. (unde vei putea vedea sabia lui stefan cel mare) si apoi ia o croaziera pe bosfor sa iti faci o idee despre oras
    – aproape de tacsim ai si cateva palate (pe malul bosforului), merita sa arunci un ochi
    – daca ai timp, trage o fuga si pe insulele printesei (ultima – mi-a placut cel mai mult, buyukada, daca nu ma insel)

    have fun

  8. Razvan Pascu says:

    Eu probabil voi mai merge in primavara la Istanbul o data, niciodata nu ma satur de acest oras. Principala recomandare ar fi sa mergi cu vaporasul la palatul Beylerbei si sa mananci peste in port. Nu mai zic nimic de bazarul de mirodenii sau de spectacolul cu dervisi care se invart cate 40 de minute pana intra in transa.

    Da-mi un mail cand te duci si iti trimit pe mail ghidul Lonely Planet Istanbul in format PDF.

  9. Salut

    Am verificat rezervarea, ajunge la 150 de euro dus-intors. Cei 62 de euro sunt de fapt 79 si se adauga la ei 72 de euro taxe de aeroport si inca 10 euro niste taxe speciale. Ma miram sa fie atat de ieftin. Acum 2 ani, am mers cu TAROM-ul, din intamplare, si mai ieftin, doua persoane, cu toate taxele dus-intors, 256 de euro. Oferta de acum este mai scumpa. Din acest an, pentru prima oara, exista un low-cost turcesc, care transporta la cel mai scazut pret de pe piata, PEGASSUS se numeste.

    Despre ce anume am vazut la Istanbul, am scris cateva articole la http://cazacioc.blogspot.com. Nu in abordarea turistica ci despre comportamentul cultural diferit.

    Tiberiu

  10. o sa ma uit si eu. preturile pornesc de la 62 de euro. probabil depinde pentru ce perioada ai cerut.

    in general exista diferente vizibile intre cursele de linie si cele low-cost. in favoarea primelor de cele mai multe ori.

    iti spun cand ma hotarasc.

  11. Multumesc tuturor pentru sugestii! Este deja pe lista mea de destinatii viitoare.

  12. BANATEANU says:

    salut, eu am rezervat la tarom pentru octombrie 9-14 si dus intors ttc m-a costat 101 euro. e a doua oara cand merg. anul trecut am fost tot toamna in septembrie.

  13. nu am citit eu bine in comunicat. biletul porneste de la 62 euro pentru o calatorie dus. pentru dus intors, asa cum de obicei cautam, in functie de perioada, evident, pretul e altul. am modificat in post. a, si trebuie achizionat de pe tarom.ro.

  14. un pret foarte bun, as zice!

  15. sibiu says:

    e un oras care merita vizitatt odata in viata

  16. Ca sa depasim povestea cu costul: am fost de 2 ori la Istanbul, cate 6 zile….si am umblat in lung si lat….si mai trebuie sa merg de zece ori, probabil, sa vad totul…..este un spectacol…micul dejun pe un rooftop de boutique hotel, cu vedere spre Bosfor….inegalabil….in celelalte 4 ocazii, in anii anterior, am parcurs tot traseul pina la Kusadasi si inapoi cu autoturismul…este experienta cea mai profunda, sa pipai cu anvelopa o tara straina, si nu sa fugi pe drumurile ei….long story….

  17. Razvan Pascu says:

    Eu inteleg perfect ceea ce ai scris…

  18. Imperator says:

    Istanbulul a crescut enorm in ultimii 10 – 15 ani (fata de cand l-am vazut prima data), este un oras de prim ordin al Europei… pentru sfaturi, uite, aici, am scris un post de cum mi-ar organiza 2 zile de vizitat prin Istanbul:
    http://www.imperatortravel.ro/2010/08/weekend-la-istanbul.html

    Vezi ca oferta la Tarom este inca valabila, dar grabeste-te ca nu sunt prea multe bilete ieftine pe o cursa…

  19. Imperator says:

    Cel mai scazut pret este 101 euro (dus-intors, cu taxe, mancare, 2 bagaje de 32 kile si plecarea din aeroportul Ataturk). Pegasus are tot 101 euro (dus-intors, cu taxe, fara mancare, un bagaj si pleaca din “Baneasa” Istanbulului, de la Sabiha Gokcen, undeva prin zona asiatica

  20. Razvan Pascu says:

    Iar faci SPAM? Parca te lasasei pentru o perioada… 🙂

Comentează