MANAFU*

Abonamente Evensys

Objects of Desire: Bicicleta Pliabila

De obicei, la “Objects of Desire“, public tot felul de gadget-uri pe care le intalnesc si imi plac intr-o anumita masura. Pe unele chiar mi le doresc. Acum insa imi doresc o bicicleta pliabila (plianta), insa nu am gasit brandul si modelul. De fapt, la un mic research, am fost “inundat” de optiunile gasite. Am de ales intre StridaOyama, Metropolis (asamblata in Romania), Brompton, b’Twin, Dahon, Cross Combino, Orbea si altele.

Nu caut un super-brand, o super-fita, super-dotari. Ma uit dupa un model care sa se plieze cat mai mult (compact), sa nu cantareasca foarte mult, sa fie usor de manevrat (pliat), rezistent si la un pret foarte bun. Probabil caut un model de nivel mediu. Am gasit un ghid interesant aici.

Ma uit dupa o bicicleta pliabila pe care sa o folosesc aproape exclusiv pentru plimbari in parc. La prima vedere, daca ar fi sa aleg un model dupa design, as opta pentru Oyama Manhattan. Daca pretul ar fi criteriul de selectie, cel mai bun il are b’Twin B’Fold 20.

Voi ce imi recomandati?

20 comentarii

  1. Marius says:

    Un priten de-al meu avea un metropolis. El spunea ca e foarte multumit de ea si din cate stiu nu a avut nici o problema.

  2. Eu zic să alegi Brompton, cea mai bună marcă în domeniu. Uite cît de uşor se foloseşte: http://bicla.ro/2011/03/lectia-de-brompton-din-titan/ . Nu te speria de preţul acelei biciclete din titan, preţul de pornire la Brompton e mai jos.

  3. Len says:

    Nu am un sfat precis ci doar cateva opinii personale legate de intrebarea ta mai ales ca am cautat de curand o bicicleta pliabila, pentru o prietena, care sa inlocuiasca una furata. De aici necesitatea pentru pliabil. In loc sa fie stocata in casa scarii ca pana acum noua bicicleta urma sa fie stocata in casa. Primul test a fost intr-adevar B’Fold. Nu este o alegere rea insa ii lipseau aparatoarele si cosul si in plus spatiul ocupat de bicicleta pliata este doar mai patrat, nu mai mic. Personal, mi-ar fi placut bicicleta mai mult daca in loc sa fie pliabila ar fi fost mai usoara.
    Am vazut si o Strida. Are un sistem de pliare printre cele mai inteligente pe care le-am vazut si e si cea mai usoara dar rotile sunt un pic cam mici. In plus pretul este un pic umflat cu accesorii gen frane pe disc care sunt complet nefolositoare.
    Dahon si Brompton sunt mai mult un statement decat o bicicleta si asta se reflecta in pret.
    Pana la urma bicicleta aleasa a fost: http://www.ciclop.eu/produse/biciclete-noi/bicicleta-koliken-camping-pliabila/ , o bicicleta ceheasca care seamana foarte mult cu un vechi Pegas pliabil. Are in jur de 14kg si poate fi urcata cu usurinta de prietena mea pe scari la etajul 2. Bicicleta nu este pliabila conform standardelor moderne ci doar cadrul se indoaie la mijloc dar asta e suficient cat sa intre intr-un Yaris mic. De fapt partea cu “pliabil” se aplica mult mai tare cand vrei sa o pui in masina decat orice altceva. In rest, daca nu ai un exces de spatii patrate, e probabil mult mai simplu sa o rezemi de un perete.

  4. alexandra says:

    iti recomand Strida si pe cei de la Biciclop, care te pot sfatui cel mai bine (stiu cu bicla) 🙂

    http://www.ciclop.eu/produse/biciclete-noi/bicicleta-pliabila-strida-lt/

  5. Eugen Erhan says:

    brompton.
    (si-ti recomand ciclissimo, langa statuia aviatorilor, for advice & tests)

  6. Am vazut si eu Koliken pe Ciclop. Caut insa ceva ce se pliaza mai mult. Nu am precizat ca eu stau langa un parc. Ies din scara si in 100 m intru in parc. Ideea de a o plia tine strict de depozitarea in casa si mai putin in masina. Oricum, am un portbagaj OK, daca vreau sa ies cu ea si in alte parti.

  7. Roby says:

    hmm,nu stiu ce bicicleta sa iti recomand ca nu am avut vreuna dinasta,dar Oyama Manhattan arata destul de ok,chiar si b`twin bfold 20 e ok la ce ti-ar trebuie tie,zic eu..ca banuiesc ca nu ai foarte mari asteptari de la ea ..doar o folosesti pentru plimbari..

  8. cosmin says:

    Salut Cristi. Strida, Brompton, Dahon, Gazelle ar fi recomandarile mele. Fiecare cu plusurile si minusurile ei.

    Ideal e sa iti iei o bicicleta cu roti mai maricele pentru ca o sa ai chef sa te bagi in trafic la un moment dat si cu una cu roti mici nu o sa faci fata. Nu are rost sa iti iei ceva cu prea multe viteze (mai mult de 3, i mean) daca nu vrei sa o folosesti in afara Bucurestiului care e plat ca-n palma. Mai uita-te neaparat si la pozitia pe ea. Trebuie sa te simti comfortabil (multe pliabile sunt destul de proaste din punctul asta de vedere: dai cu picioarele in ghidon, nu ai o pozitie suficient de inalta, nu sunt destul de stabile).

    Da-mi, eventual, un mail cand ai un shortlist si te ajut 🙂

    Bafta.

    PS: Eu personal nu mi-as lua o bicicleta pliabila, dar asta pentru ca nu ma plimb doar prin parc pe bicicleta.

  9. super tare aia Manhattan, dar din pacate cam scumpa pt mine! cred ca o sa-mi iau aia de la decathlon 😀

  10. George Pop says:

    Salut Cristi,
    Te astept la un test Brompton la Ciclissimo. Daca o sa-ti placa avem o oferta speciala pentru tine.
    Pe curand,
    George

  11. Cristi, si eu iti recomand Brompton. Stii tu, bicicleta galbena pe care ai vazut-o la evenimentele tale, singura bicicleta prezenta acolo 🙂 Si da, Ciclissimo e locul unde trebuie sa mergi ca sa beneficiezi de “experienta Brompton”.

  12. Andy says:

    Vad ca reclama e “in floare” mai ales daca ma uita la cei 2 de mai sus. Foarte partinitori si nu ma mir ca sunt mai ales ca unul traieste din vanzarea acestei marci. Brompton e o bicicleta care nu-si merita banii iar in Romania se vand la preturi de japca. Am avut un Brompton luat de la Londra (399 Lire cu TVA inclus!!!) care din pacate a disparut pe cand locuiam in UK. Ulterior am luat de la Norauto din Spania una cu 99 Euro la oferta ” http://www.norauto.es/bicicleta-plegable-wayscral-250 ” Acum sunt ceva mai scumpe (129 Euro). Pot sa va spun ca este mult superioara. Are angrenajul Shimano, frane mult peste Brompton si pare mai solida. Partea proasta este ca are 4kg extra care din punctul meu de vedere nu este un inconvenient mai ales ca in loc de 5 mil platesti 30-35 mil pentru exact acelasi lucru. In Romania, Brompton este pentru frustrati care iei in parc sa ii vada altii care au acelasi tip. Mentionez ca pliabila a fost luata din considerente de stocare insa un full size este mult mai comod si overall o bicicleta adevarata. Pliabilele sunt un compromis strict dpdv storage/transport. Sa va fereasca sa luati o groapa cu o roata mica. E ca diferenta dintre o groapa luata cu o motocicleta si un scuter.
    Va rog sa ne lasati cu relamele Brompton!!!

  13. George Pop says:

    Draga Andy,

    Imi este clar ca esti genul de persoana care crede ca este in posesia adevarului absolut. Bravo tie ca ai reusit sa ajungi la nivelul asta.

    Eu nu ma mai ocup de vanzarea bicicletelor dar pot sa-ti spun ca bicicletele vandute de mine aveau un pret mai mic decat in Anglia cu exact 5%. Aveai revizii gratuite si telefonul meu era mereu deschis pentru clientii mei. Cand faci afirmatii ar fi bine sa te documentezi inainte.

    Mi-au trecut sute de biciclete prin mana, in special pliabile dar si de alte tipuri. Am vandut Brompton, Dahon, Strida, Oyama, Giant etc. Stiu exact cu ce se mananca fiecare dintre aceste biciclete.

    Bromptonul este singura bicicleta pliabila care merita cumparata, asta nu o spun numai eu, ci un internet intreg. Inca odata, putin research inainte sa te pronunti atat de categoric este util.

    Inainte sa jignesti atatia oameni care au Brompton, ar fi bine sa stii ca Brompton este pentru cei care apreciaza si inteleg ce inseamna un produs de calitate facut 100% in Anglia, cu o traditie de de peste 30 de ani si evident isi permit sa-si cumpere unul.
    Pentru cei pentru care strugurii sunt acri exista multe alternative cum ar fi chinezisme ieftine vandute drept afacerea secolului cu 129,95 Euro.

    Si nu vad ce este atat de rau sa traiesti din vanzarea bicicletelor si sa-ti faci reclama? Tu din ce traiesti? Si nu este nevoie sa-mi raspunzi, sunt intrebari retorice.

    Te rog sa-ti controlezi ura impotriva lumii din jurul tau si sa incearci sa nu mai jignesti oameni care pun pasiune in ceea ce fac, pentru ca suntem liberi pe Pamantul asta sa vindem si sa ne cumparam ce biciclete vrem fara sa fim judecati sau pusi la zid. (macar atat)

    O zi buna,
    George

  14. Andy says:

    Draga George,

    Pacat ca te-ai simtit ofensat de tonul poate cam dur din mesajul meu.
    Realitatile dor.

    Poate ca nu am experienta ta in ceea ce priveste bicicletele mai ales ca le vinzi (respect orice meserie facuta corect in ciuda a ceea ce presupui tu) insa vorbesc din partea celalalta – cea a cumparatorului.

    Aici prima diferenta majora intre un cumparator si un vanzator este ca primul doreste sa plateasca cat de putin posibil in timp de vanzatorul urmareste obtinerea profitului maxim ceea ce se reflecta in cel mai mare pret posibil cat sa nu treci peste concurenta – care nu exista in Romania pentru ceea ce vinzi. Poti sa negi dar asta este realitatea.

    De asemenea experienta mea este cam cata au potentialii tai clienti si poate ceva peste medie din perspectiva unui utilizator/ proprietar. Deci, circumstante atenuante in cazul de fata in care judec asa ca un potential cumparator care sunt si nu ma pot substitui cu aceeasi usurinta vanzatorului – cazul tau.

    Ca urmare, te rog sa-mi permiti sa-mi exprim si mentin o parere personala care zic eu ca este pertinenta si anume ca ce platesti si ce primesti pentru un Brompton, este inechitabil.

    Accept ideea cu tonul care poate nu e potrivit dar esenta ramane. Raman la parerea mea mentionata mai sus atat in ceea ce priveste raportul calitate/pret cat si a motivatiei foarte subiective a unei parti importante a clientilor tai, care opteaza pentru aceasta marca. De asemenea – mi mentin parerea ca actuala bicicleta luata de la magazinul mentionat cu o fractie de pret cerut de tine este mai solida, frane mai bune, roti pe 20, si o pozitie mai comoda.

    De asemenea, sa nu spui ca sunt magar si ca-ti fac un deserviciu, o sa ma abtin de a posta 2 site-uri din UK unde gasesti diverse Brompton sh cam orice culoare de la 150-180 lire. Cunosc bine piata engleza si produsul in cauza deoarece am locuit ani buni in UK si te rog sa ma crezi nu am lucrat in constructii.

    Mult succes in afaceri!

  15. alexa ma says:

    daca inca esti in dubii eu iti recomand b’twin fold. o am de un an, fac naveta cu ea, si este foarte practica:)

  16. iulian says:

    Salut, Am luat si eu o bicicleta pliabila wayscral de la norauto si va spun ca isi merita banii.

  17. Marius says:

    Biciclete pliabile se pot gasi si pe http://www.extrembike.ro pentru cine este interesat .

  18. Bogdan says:

    Salutare. Nu ne-ai spus ce ti-ai luat pana la urma

  19. Maxim says:

    Biciclete pliabile Oyama sau normale (Scott, Ideal, Cross): http://www.xtremeriders.ro

  20. […] câțiva ani am vrut să cumpăr o bicicletă pliabilă și am cerut câteva sugestii pe blog. Și am primit. Multe, chiar și o bicicletă la teste. În […]

Comentează