MANAFU*

Abonamente Evensys

Se muta interactiunea pe Google Plus?

In urma cu o saptamana postam pentru prima data pe Google Plus si ma intrebam care va fi scopul acestei retele in activitatea mea online. Am decis atunci sa scriu aici despre lucrurile interesante pe care le intalnesc, le fac si le folosesc pe web.

Dupa scurta mea activitate pe Google Plus, am ajuns la trei concluzii:

  • Folosesc si mai putin acum Facebook.
  • Pe Google Plus reusesc sa generez mai multa interactiune
  • Cred si mai mult ca nu vom face totul doar intr-o retea sociala (de aceea am revenit pe Foursquare, raman pe Twitter si sunt activ pe G+).

Voi ce credeti?

10 comentarii

  1. Kriogen says:

    Si eu am inceput recent sa adaug articole si pe Google+, si ai dreptate, intr-un fel se obtine mai multa interactivitate acolo. Probabil pentru ca pe Google+ au venit doar cei interesati sa afle informatii si sa isi spuna parerea legat de subiectele respective.

  2. cB says:

    socializarea pe platforme dedicate a plecat de la hi5. azi, e o lunga si obositoare manea. se pare ca fb tinde sa devina hi5. g+ ofera altceva. deocamdata.

  3. Peter says:

    Îţi dau dreptate, cred că vom folosi mai multe reţele simultan.

  4. Bogdan Bocse says:

    Generezi mai mult actiune pe G+ fiindca e inca un subiect fierbinte si toata lumea genereaza asteptari peste asteptari. Concret insa, avantajele sunt putine si marginale. Diferentele sunt mai degraba de UX decat de facilitati – si nici ele foarte relevante.
    Pe termen scurt, G+ e mai hot decat FB, fiindca G+ e in faza de “Peak of Inflated Expectation”, iar FB e aproape de “Plateau of Maturity”. Asta in limbaj de Gartner Hype Cycle.
    E normal ca un produs care are cateva luni sa fie mai “la moda” decat unul care are 7 ani. Ce nu e normal e ca noi sa ne asteptam ca acest status quo sa se perpetueze.

  5. Cred, aşa cum spuneam şi azi într-o prezentare la birou, că reţelele sociale, ca şi vieţile noastre, au nevoie de un scop pe termen lung. Sunt sigură că acum se mută interacţiunea pe Google +, sunt foarte curioasă dacă cele două reţele se vor delimita între targeturile stabilite original de fondatorii lor.

  6. cime says:

    Generezi mai mult actiune pe G+ fiindca e inca un subiect fierbinte si toata lumea genereaza asteptari peste asteptari. Sunt de acord cu Bogdan, dar cred ca se va ajunge (cand va fi lansat G+ pentru toti, acum stiu ca-i in probe si nr. de useri este restrictionat) la un impartire a utilizatorilor intre FB si G+. La ora actuala celelalte retele de socializare sunt in mare masura moarte, in Romania cel putin.

  7. Ioana says:

    Va veni un moment in care se va trage linie. Mai precis, se vor defini pentru fiecare retea in parte:
    – scopul
    – audienta
    – relevanta continutului

    Oamenii vor migra negresit catre reteaua in care definitiile celor de mai sus se potrivesc cu sistemul de valori dupa care traiesc.

    It’s gonna take a while though…
    Pana atunci…ne multumim cu placerea designului frumos si curat si interfetelor friendly.

  8. Spiep says:

    Ioana, cred că te înșeli atunci când speri o cernere naturală. Întotdeauna acolo unde se va forma o comunitate decentă, așa cum apare acum G+, vor apărea și paraziții. Și avem exemplul migrării Hi5 -> FB. Chiar și LinkedIn a început să se aglomereze irelevant.

  9. Andrei says:

    Primele impresii:
    1. Google+ se apropie mai mult de experiența blogului și a scriiturii
    2. Recăpătarea sensului noțiunii de prieten, pierdută pe FB. Iar în cerculețele mele vă tranșez după pofta inimii.

  10. Tudor says:

    Eu am senzatia ca cei care prefera zgomotul inutil au ramas pe Facebook, iar cei care stiu ce este o retea de socializare au migrat pe Google+1

Comentează