MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum poti sa te prezinti in fata companiilor

La Webstock, Dragos (Haotik) a prezentat Sampler.ro, o platforma online ce isi propune sa ofere mai multa vizibilitate unui blogger in fata companiilor. Sampler.ro ofera un instrument online simplu pentru crearea unui personal landing page, ce include date despre activitatea bloggerului, audienta lui si de asemenea informatii de prezenta pe Twitter si Facebook si participarea la campanii de promovare sau programe speciale. Pagina mea este Sampler.ro/manafu.

Putina istorie
Sampler.ro e un proiect mai vechi, care a avut mai multe forme. In urma cu aproape doi ani, il anuntam ca o platforma de comunicare intre branduri / companii si bloggeri / utilizatori de social media. O groaza de idei noi si posibile oportunitati de extindere in zona retelelor sociale m-au facut sa aman lansarea propriu-zisa a proiectului. Apoi au aparut alte prioritati.

Cum a (re)aparut ideea
La Social Media Summer Camp, in timpul prezentarilor bloggerilor, am vazut o prezentare langa Alex Negrea. Era prezentarea blogului lui. Cu cifre, exemple si alte detalii. Mi-a placut ideea. In sala era si Dragos, asa ca l-am scos afara si i-am zis pe scurt ce as vrea sa facem pana la Webstock: o pagina de prezentare a cifrelor personale in social media, de la blog la Facebook si mai vedem noi. Apoi Dragos s-a apucat de lucru si tot meritul ii apartine.

Ce ne-am propus
Unii bloggeri stiu sa se prezinte, sa se introduca, sa isi faca serviciile cunoscute in fata companiilor. Altii insa nu stiu de unde sa inceapa si ce sa spuna. Daca te uiti la ce e Sampler.ro, vei vedea cat e de simplu e la urma urmei. Nu e o mare filosofie, insa toate informatiile despre tine trebuie puse intr-un anumit format. Apoi e foarte important ca aceste informatii sa fie actuale. Sampler.ro iti ofera formatul, iar unele date sunt preluate automat de la sursa (FeedBurner, Twitter, Facebook).

Ce urmeaza
Proiectul este in varianta Beta. Acum incercam sa il facem cat mai cunoscut bloggerilor, iar dupa ce strangem un numar important de profiluri, incepem sa il promovam catre agentii si apoi catre companii.

Pe scurt, Sampler.ro ofera asadar bloggerilor ocazia de a o carte de vizita online relevanta pentru branduri, companii si agentii. Te invit asadar sa iti faci cont!

12 comentarii

  1. Marius Sescu says:

    Chiar mă întrebam ce s-a întâmplat cu proiectul. Ideea e bună, doar că pentru a avea tracțiune ar trebui promovată pe bloguri. Ar fi utilă și o mențiune legată de profilul cititorilor blogului, folosind de ex informațiile din Google Analytics. De ex eu vreau să fac o campanie pe blogurile din zona Brașovului, cum găsesc bloggerii de acolo etc…

  2. Frumos gandul, dar executia mai poate fi imbunatatita. Am sesizat cateva probleme tehnice, dintre care mentionez numai formularul de login, care nu vrea sa ma autentifice in nici un fel, chiar daca datele sunt 100% corecte, iar daca intru direct pe pagina de profil pot sa dau editare fara probleme.

  3. Mircea Iurcu says:

    Din câte am văzut Sampler foarte asemănător cu path.to, care însă e un pic mai mult pe partea profesională (http://path.to/mirceaiurcu – cum arată un profil acolo)

    Sugestia mea pentru Sampler este să implementeze integrare cu Facebook, să nu scriu eu câți prieteni am, ci automat să se facă update, integrare cu Linkedin, opțiuni de share a paginii… și când dai click pe link să te ducă pe blog, facebook sau twitter, nu să se facă doar refresh.
    Și poate ar fi mai atrăgător, dacă utilizatorul și-ar putea modifica culorile, să nu fie doar acel roșu, ci singur să-ți faci layoutul landing page-ului.

  4. Lucram si la asta! Cred ca o sa iasa ceva interesant!

  5. L-am lansat repede, repede. Sunt atatea de imbunatatit. Ideea e sa creasca si intre timp noi sa facem schimbarile. Mersi de feedback!

  6. Interesant Path.to. Mai stiu ceva de genul asta. Sampler vrea sa aduca cifre relevante. Mersi de feedback, o sa preluam sugestiile!

  7. karmapolice says:

    f interesanta ideea

  8. thaojune says:

    Am facut cont inca de cand am auzit anuntul lui haotik 😀 Sper, ca o data cu imbunatatirea ei, sa nu devina si mai complicata. Mie, una imi plac lucrurile simple si usor de utilizat.

  9. E super ideea! Ar fi unteresant de adaugat si alte retele sociale: in primul rand Google+, apoi sunt:Linkedin, Flickr, Youtube,
    Eu am doua bloguri de nisa dar am putut sa ma promovez doar cu unul.
    Ar fi interesant sa am o rubrica:Ce cauti in Sampler? si o rubrica de Recomandari din partea clientilor sau colegilor. Si sa se poata edita anumite date in html. Si butoane de social media sub profilul Sampler ca sa-l promovez in retelele de social media. Personal am sa promovez acest proiect…aveti niste banere?

  10. Mack says:

    Pe mine m-ai convins 🙂 Imi fac cont chiar acum!

  11. Cristi Mirt says:

    Am vrut să-mi fac cont și am văzut că îmi cere orașul și județul (ceea ce e un lucru bun). Întrebarea mea e alta: are rost să-mi fac cont dacă eu studiez în altă țară? :p

  12. In principiu, Sampler se adreseaza bloggerilor activi in tara. Poti trece judetul de resedinta.

Comentează