MANAFU*

Abonamente Evensys

Gata cu vara! Unde invat sa schiez?

Am reusit sa mai prelungesc un pic vacanta de vara cu o vizita scurta la Adam & Eve, hotelul meu preferat din Turcia. As mai fi stat, dar treburi urgente ma cer in Bucuresti. Nici nu mi-am despachetat bine bagajul, ca ma si gandesc la o noua vacanta. De fapt, mi-am propus sa nu mai aman placerea vacantelor de iarna si sa incep pregatirile din timp pentru schi. Anul acest vreau sa invat sa schiez.

Am mai avut acum vreo 8 – 9 ani o tentativa pe partia de la Sorica si apoi in Predeal, dar fara un antrenament profesionist si putina perseverenta, stiu ca nu voi reusi. Asa ca acum caut o destinatie tocmai buna pentru un incepator. Orice recomandare e binevenita!

11 comentarii

  1. Alex Dima says:

    Eu am învățat iarna trecută să schiez, și pot spune că îmi place foarte mult!

  2. Valentin Oeru says:

    esti invitatul nostru in austria in februarie…,mergem in fiecare an, inveti garantat in 3-5 zile.

  3. ValentinCM says:

    Partiile M1, Ranca, si Platoul Soarelui, Straja. Sunt cele mai usoare de care stiu. Preferabil in timpul saptamanii ca sa nu fie aglomerat.

  4. Zoli says:

    Ia-ți instructor personal, care să stea cu tine 3-4 ore pe zi. Dacă plătești cu ora, e destul de mult, dar poți negocia pachete de o săptămână sau 3-4 weekenduri. Sunt unii care organizează tabere cu grupuri de începători în .at. Pentru fetele mele am lucrat cu Dinu Capolide (http://www.taberedeski.ro/scolar/lectii.html), cu Vali Căciulă (http://zoli.herczeg.ro/2010/10/27/fite-de-romni-cu-bani/) și cu un altul din Predeal.

  5. Andreea Ionete says:

    Eu am invatat sa skiez in Innsbruck, cu ceva traume, insa am ramas placut surprinsa de Bansko, Bulgaria – mai aproape decat Austria, drumul mai anevoios la vecinii de la S de Dunare, insa partii comparabile si ft potrivite pentru ‘neinitiati’. Pe scurt, echipamente si logistica negandite de partiile de la noi, fara gheata, teribilism si pietre de dat cu capul, multe partii, majoritatea albastre si preturi foooarte ok. Check this out http://www.bulgariaski.com/bansko/pages/bansko_ski_map_en.html

  6. Haotik says:

    De ce nu incerci snowboard?

  7. alexosu says:

    In Romania cel mai bun loc de schiat va fi Poiana Brasov in iarna care vine. Cu conditia ca oamenii sa termine lucrarile incepute in primavara. Se pare ca vor reusi. Vor fi cateva partii si instalatii de cablu noi, zapada artificiala pe toate partiile. In plus si scoala de schi e foarte buna in Poiana.
    In Sinaia sunt tot felul de neajusuri cu accesul, cu cartelele (iti trebuie 2 cartele diferite in functie de instalatia cu care urci),
    Neaparat sa faci cursuri cu un instructor atestat, nu cu tot felul de baieti care isi ofera serviciile in soapta. Din pacate Vali Caciula (ti-a fost recomandat mai sus) nu va fi activ anul asta. Sper sa revina la un moment dat.
    Pe afara, cam oriunde e bine. Depinde daca vrei un resort mare sau ceva mai retras si mai putin turistic. Si exista si locuri care sunt si/si – Chamonix, Zermatt, St Anton, Cortina (ca sa dau cate un loc din fiecare tara serioasa).
    Daca te pasioneaza o tabara in niste locuri cu adevarat speciale, avem cateva propueri care merita cateva minute.
    Spor!

  8. Tot Straja îţi recomand şi eu. Este cea mai frumoasă pârtie din România, ai parte şi de locuri uşoare şi de grele, pârtiile sunt late (duble, triple faţă de predeal de exemplu) şi este mult mai liber decât pe valea prahovei. Nu e cel mai aproape de Bucureşti, dar este cel mai frumos loc 🙂

  9. Vali says:

    Iti recomand sa incepi in Galtut ( AUstria). Partii pt incepatori excelente, instructori buni, inchiriezi echipament de calitate ieftin, nu risti sa intri in saniute. Mai mult ai parte si de o vacanta superba!

  10. Emilian says:

    Iti recomand cea mai buna partie pentru incepatori din Romania: Bradului – Poiana Brasov. Am o multime de prieteni care au invatat acolo si in foarte multe randuri am auzit diferite discutii despre aceasta locatie tocmai buna pentru incepatori. Insa, daca tot iti plac vacantele si vrei sa calatoresti, te asteptam in Austria (Vienna), eu si prietena fiind studenti acolo. Cu aceasta ocazie poate mai “social”-izam una alta pe partie sau in centrul Vienei.

  11. Zoli says:

    Termenul de finalizare pentru proiectul din Poiană este septembrie 2012. Așa scrie pe tabla din șantier, de lângă lacul de acumulare.

Comentează