MANAFU*

Abonamente Evensys

Vreau un serviciu pentru status profesional

Stiu ca dupa frumoasa surpriza facuta de noul profil de Facebook si dupa expansiunea accelerata a Google Plus, nu mai vreti sa auzi de idei de retele de socializare, insa eu nu ma abtin si pun si aici o dorinta exprimata astazi pe Twitter. Cum ar fi sa existe un serviciu online care sa iti anunte statusul profesional? Sa “ma explic”.

Zilele acestea am fost foarte prins cu Webstock. De fapt, in ultimele 3 saptamani, am fost extraordinar de prins, caci am avut si Online PR Boot Camp, si pregatesc Promotions360. Unii oameni au stiut asta, pentru ca ma urmaresc in social media sau au intuit dupa toata promovarea facuta pentru eveniment. Altii insa, chiar si in aceste zile, m-au cautat cu diverse propuneri sau lucruri mai mult sau mai putin urgente.

Asa mi-a venit in cap intrebarea: Cum ar fi sa existe un serviciu online care sa iti anunte statusul profesional?

Un serviciu pe care oricine sa il poate accesa (cu widget-uri si alte implementari online), din care sa afle cat de ocupat sunt, daca sunt disponibil pentru colaborari noi sau chiar daca pot sa raspund la mesaje.

Cum vedeti ideea asta? Credeti ca ar fi utila?

8 comentarii

  1. Dan says:

    Si cat de mult ai fi gata sa dezvalui? Oare si altii ar fi la fel de deschisi ca tine? Ma gandesc asa la modul general daca asa ceva ar prinde. Pana la urma avem LinkedIn nu?
    Oricum interesanta ideea, te rog daca ai avea placerea sa dezvolti, ca sa intelegem mai bine la ce te-ai gandit.

  2. Carmina says:

    Mi se pare o idee super. Eu de exemplu lucrez la mai multe proiecte in paralel (pe langa job) si chiar mi-ar place sa am un astfel de loc.
    Astept mai multe detalii 🙂

  3. Bogdan says:

    Si eu m-as baga la asa ceva, poate exista un plugin de WP in acest sens (asta? – http://wordpress.org/extend/plugins/service-status/).

    Doar ca eu as vrea sa fie fara data cind l-am pus, ci eventual data pina la care este valabil 🙂

  4. cireasa says:

    super idee. si dupa beta o sa-i zicem “linkedin”.

  5. Peter says:

    Bineînţeles că ar fi utilă! Şi ar putea fi utilă nu numai în social media, cred că specialiştii pe HR ar putea confirma.

  6. Eu unul nu il vad util, ci o problema in plus.
    1. pierzi timp sa iti ti tot timpul statusul actualizat (de cate ori uit statusul pe yahoo ca sunt plecat si de fapt nu mai sunt)
    2. nu prea poti controla un astfel de proiect si cum suntem persoane atat de diferite, s-ar putea sa ajunga un Hi5 al status-urilor.
    3. poti pierde oportunitati daca ii zici cuiva ca nu ai timp. Mai bine sa trimita mail si sa ii raspunzi ca revii mai tarziu cu un raspuns.

  7. Laurentiu says:

    Hmm… parca exista telefon si mail. Prea mult depindem de online si asta nu e bine. Cel putin eu dupa aproape 25 de ani de IT, asa cred. Comunicarea in forma simpla e cea mai eficienta.

  8. Șerban says:

    Și cam cum ai vrea să fie „trase” datele astea despre tine și mai ales de unde?

Comentează