MANAFU*

Abonamente Evensys

In tara asta nu sunt sprijiniti cei care vor sa invinga

Sora mea mi-a trimis pe mail aceasta stire: Rusinea de a fi Campion European. “Poti face si tu ceva? E fetita unui coleg. Daca nu, nu-i bai!”, cam asa a sunat mesajul ei. Am citit pe diagonala articolul, dar cand am ajuns la acest pasaj, m-am oprit…

Ma numesc Rosca Andreea, am 12 ani, practic tenisul de performanta, sunt dubla campioana nationala, campioana Europeana si neinvinsa in acest an atat in tara cat si in turneele desfasurate sub egida Tennis Europe la categoria mea de varsta. Si nu CERSESC. Dar ma gandesc ca, daca se va gasi un sponsor care sa ma ajute sa particip la acest turneu (in America), poate voi ajuta si eu ca Romania sa fie vazuta un pic mai bine.

Stiti la ce m-am gandit cand am citit aceste randuri? Ca nu o sa reuseasca sa plece, pentru ca nu va gasi sprijin. Stiu de la oameni care s-au implicat in campaniile unor campioni ca romanii nu sprijina performanta. O apreciem, aplaudam valorile, dar nu ne implicam. Stiu, suntem o tara bolnava si cei cu inima buna prefera sa ajute oameni in suferinta. Eu insa sper sa gasesc pe cineva care sa o sprijine pe Andreea.

Imi donez timpul si blogul
Incerc sa aflu mai multe detalii de la tatal Andreei. Vreau insa acum sa fac apel in principal catre cei din industria turismului, dar sunt deschis la orice colaborare. Ofer spatiu publicitar pe blogul meu si un training de social media companiei care ii asigura biletele de avion Andreei pentru America.

Cei interesati sunt rugati sa ma contacteze la manafu[@]gmail[.]com. Multumesc!

UPDATE: Cineva m-a intrebat daca poate prelua apelul pentru Andreea. DA, poate oricine sa faca ceva pentru ea! Sunt convins ca are nevoie de mai multe resurse.

Tags: , ,

25 comentarii

  1. gabi says:

    sunt convins ca este mult mai interesant pentru sponsori sa sustina o echipa de fotbal care sa piarda cu 5-0 !…nici nu stiu unde sa pun ghilimele ca sa nu creada cineva ca vorbesc serios.

  2. Kriogen says:

    Unde trebuie sa ajunga? Voi incerca sa fac ceva….

  3. Nu s-a deschis şi un loc de donaţie, până se găseşte un bilet?

  4. Flo says:

    mda…eu tot citesc blogul tau de ceva timp si sunt f sensibila la subiecte de genul asta…azi dimineata cand am citit mi s-a pus un nod in gat si am simtit o mare frustrare ca nu stiam ce sa fac sa ajut…simteam ca n-am nici o putere…pe urma mi-am dat seama ca singurul lucru pe care il pot face oamenii ca mine, fara influenta publica sau conturi grase la banci este sa isi uneasca fortele sa doneze cat pot ei…e singura solutie..si daca exista un cont ma bag…altfel nu prea am ce face decat sa mai citesc o data articolul ala, sa ma oftic, sa-mi sterg ochii si sa merg la urmatorul blog din reader…

  5. Îmbunătățesc și eu oferta ta, Cristi, și dau și eu un banner gratuit pe biciclistul.ro companiei care o va ajuta pe Andreea.

    Site-ul are un trafic de aproximativ 10.000 unici pe lună și este foarte cunoscut în comunitatea oamenilor care fac sport.

  6. Catalin says:

    Cred ca oricine poate ajuta, macar cu un share pe Facebook 🙂

  7. Gabi says:

    Voi da share pe facebook, la postul Loredanei Groza.

  8. Doda says:

    sunt sprijinite toate non-valorile

  9. Manuel says:

    Dat share. Asta nu o sa ajute cu mai nimic. Un Paypal, cont bancar ceva exista? Macar cine vrea si poate sa trimita ceva euroi in directia ei si poate ajunge acolo. Dap, ne mandrim ca avem oameni capabili, mai ales la sport, si apoi plecam mai departe. Yay, ce buni suntem.

  10. Robert says:

    Un Tiriac poate rezolva situatia fara prea multe batai de cap.

  11. Kriogen says:

    Ai raspunsul meu pe mail Cristi.

  12. Kriogen says:

    Atunci pregateste-te sa pui un banner acolo pe site 🙂

  13. Eu sunt pregatit. Să sperăm că sunt pregătite și companiile să o ajute pe Andreea. Am văzut că mesajul ei a apărut pe mai multe bloguri influente din .ro, ceea ce mă bucură.

  14. Kriogen says:

    Pai compania pentru care lucrez eu va oferi 1000 de euro sponsorizare. De aceea ziceam sa te pregatesti deja sa pui un banner 🙂

  15. I’m ready when you’re ready. Evident, astept anuntul de confirmare al lui Cristi.

  16. george says:

    Postează acest mesaj si pe blogul Elenei Udrea. In calitate de ministru al turismului ar trebui sa se implice in aceasta actiune. Si cred ca o va face.

  17. lupan gabriel says:

    In tara asta sunt sprijiniti pupincuristii si sionistii!!!

  18. Preiau și eu mesajul! Un om atât de tânăr cu performanțe atât de mari trebuie ajutat din toate direcțiile!!!

  19. Tache Ionut says:

    Mesajul a fost preluat cu o amploare destul de rar intalnita de mine pe Facebook. Ceea ce ma bucura. De fapt am vrut sa punctez, cu acest comentariu, un singur lucru: NU exista un cont, fiindca fata NU cerseste. Ea isi doreste un sponsor – cum sunt atatia care baga bani, gresit sa zicem, ca sa nu fim duri, in diverse discipline si indivizi, cel putin fara aceeasi valoare – tocmai pentru ca aceasta suma care ar ajuta-o pe ea sa mearga la acest turneu sau chiar si pe mai departe, sa poata fi considerata o investitie si nu o pomana. Sper sa gaseasca acel sponsor care sa o ajute sa nu se piarda! Succes maxim, Andreea!

  20. exista un cont bancar. pentru a face performanta, are mereu nevoie de sprijin. iar perfomanta se face si cu un antrenor alaturi. iar pe antrenor il ia jucatorul cu el.

    in cazul de acum e vorba de 3 bilete de avion pana in America. si sunt mari sanse sa le gasim pana marti. ea pleaca in decembrie.

    o sa mai fac anunturi pe blog.

  21. Cristian,

    Tenisul e un sport profesionist din care se fac MULTI bani la nivel mondial. Andreaa nu are nevoie de un filantrop, ci de un manager care sa investeasca in ea urmatorii 6-8 ani, pentru ca ulterior sa isi recupereze investitia si sa faca profit.

    Eu unul nu ma pricep la tenis, dar sunt 101% sigur ca se va gasi cineva sa se implice, nu din altruism si din interes. Si daca nu gaseste Andreea, o ajut eu sa gasesca, ai datele mele de contact.

  22. LaVlad says:

    Cum pot ajuta Cristi … ?

  23. Costin says:

    Se vorbeste aici ca si cum ea este singura performera in tenis! Stiti cati copii talentati exista in Romania, dar care nu au posibilitati materiale si nici curaj sa strige pe la TV? In tenis sunt mulți alți copii mai buni si mai tenace decât Rosca si totusi pe nimeni nu intereseaza… Federatia de tenis nu investeste nimic in juniori, cu siguranță este singura federatie care nu își sustine absolut deloc, juniorii! Aici nu trebuie sa fie vorba doar de un caz singular si anume Rosca Andreea, ca ea sunt alți 200 care merita si își doresc sa ajungă la Orange Ball in America. Aici trebuie schimbat sistemul din Federatie, aici trebuie actionat ca Federatia sa reactioneze, sa investească in proprii juniori, ASA cum se întâmpla in toate sporturile: fotbal, judo, scrima, handbal, volei, baschet, etc. Știți ca Federatia Romana de Tenis este singura care percepe taxa de la proprii copii, inclusiv la Campionatele Naționale? In ce sport se mai practica taxarea propriilor juniori? Jucatorul isi suporta singur toate cheltuielile de deplasare, cazare, etc. Aici sunt mari probleme si de aceea nu exista rezultate! Costurile sunt suportate doar de jucătorii juniori. Asta trebuie discutat si schimbat, fiindcă nu poți face Performanta cersind si așteptând o sponsorizare la fiecare turneu!!!!! Nu trebuie singularizat acest caz, trebuie mers mai departe de atat, daca vrem sa se miste ceva in sportul de performanta!!!! Suntem obisnuiti sa privim doar la Tv si sa ne intrebam de ce nu exista rezultate…raspunsul e chiar aici langa noi, numai ca nu intereseaza pe nimeni, din pacate…..

  24. Thinker says:

    Costin, pe principiul “sunt multi in situatia asta, de ce sa o ajutam tocmai pe ea?” ajungem sa nu mai facem nimic. Niciodata. Hai sa incepem de aici si abia dupa aceea “mergem mai departe de atat”.

Comentează