MANAFU*

Abonamente Evensys

Ziua in care puteti plati bloggerii fara remuscari

Daca tot se vorbeste mult despre “bani din blogging”, atunci sa incercam sa marcam si pe plan local, inca de la orima editie, Pay a Blogger Day. Pe 29 noiembrie, cei care apreciaza continutul primit pe bloguri pot sa isi exprime recunostinta printr-o donatie / plata in contul bloggerilor favoriti. Problema e ca bloggerii ar trebui sa ofere cateva modalitati prin care pot fi remunerati. Pe cate bloguri romanesti ati vazut pana acum un buton de PayPal macar?

Ideea acestei zile apartine celor de la Flattr, un serviciu de plata online, destinat in principal blogurilor.

11 comentarii

  1. Calin says:

    Sincer am mari dubii ca un buton de paypal cu mesajul “Doneaza” va prinde la noi. Am putea incerca dar cred ca multi inca au impresia ca tot ce e pe net e gratuit si e dreptul lor sa il acceseze….

  2. emi says:

    nu cred ca o sa mearga cu paypal-ul, consumatorul de informatie online din Romania nici nu concepe sa plateasca pentru content. De aceea nici nu se mai vand mediile clasice de cand au aparut portalurile de stiri…

  3. Manuel says:

    Ce-i drept, mai avem pana sa ii ajungem pe cei de dincolo. La educatia populatiei pe tema internetului can… cinci ani. Daca apui buton in genul ar zice ca umbli dupa pomana.

    Totusi, stii cum functioneaza lucrurile si la noi: daca foarte multi fac un lucru, devine normalitate. Nu consider ca este obligatoriu ca cititorii mei sa imi dea nici macar un leu, dar daca ar vrea sa imi faca cinste cu o bere pentru cate un articol care le-a ajuns la inima de ce nu?

  4. Interesantă ideea dar nu cred că un adăugarea unui buton de paypal (sau ce serviciu o fi) pe blog ar fi aşa bine. Cred c-ar fi mai ok ca blogger-ul în cauză să ia iniţiativa şi să anunţe apariţia butonului pe 29.

    În ziua respectivă îl afişezi iar apoi îl scoţi şi totul revine la normal.

  5. Grig says:

    Foarte mulţi nu admit să plătească bloggeri pentru servicii de pr prin paypal, pentru conţinut nici atât!

  6. inceputul e mai greu, dar poate ca in 2-3 ani, lucrurile vor sta altfel, desi eu cred ca … press the link 🙂

  7. Bogdan says:

    Am avut eu vreme de un an – ca urmare a unei discutii mai vechi cu Dragos Novac.
    Am primit approx. 20 de USD intr-un an si am primit mesaje ca sunt un cersetor.
    Asa ca l-am scos….

    PS: Flattr este popular in Germania si in tarile scandinave, altfel nu a prea prins inca.

  8. Ovidiu Biber says:

    Daca toti am accepta sa rasplatim corect fiecare serviciu, produs, ajutor, sfat, zambet, lectie, emotie, am fi in primul rand noi (cei care platim/rasplatim) mai bogati.

    Ai face o adevarata afacere, cand pur si simplu ai iesi din casa sau cand ai raspunde la telefon, sau cand ai scrie un text memorabil in eter.

  9. Serban says:

    Ultima dată când cineva din blogosferă a remarcat butonul de PayPal de pe blogul meu, a ținut neapărat să-mi atragă atenția că nu e „profi” să ai așa ceva pe blog.
    Am preferat să-l las să vorbească despre băi în lapte și alte povești ce i se păreau mai interesante ca butonul meu de PayPal. 🙂

  10. Jteph says:

    O iniţiativă lăudabilă aş spune. Eu am de aproximativ 3 luni un buton de donare de la PayPal dar până acum n-am avut plăcuta surpriză să văd vreo donaţie. Poate o să vină moşu hahaha.

  11. […] pot sa isi exprime recunostinta printr-o donatie / plata in contul bloggerilor favoriti (via manafu.ro). Ar fi interesant de vazut care sunt acei bloggeri din Romania care ar putea strange bani din […]

Comentează