MANAFU*

Abonamente Evensys

Rămân 18 milioane de români fără semnal la telefonul mobil?

Titlul e luat de pe ZF.ro. Evident ca nu o sa se intample asa, dar cu siguranta titlul a atras atentia multora. Pe mine insa m-au “socat” dedesubturile acestei “afaceri” greu de inteles in Romania anului 2011. Cel putin de mine. Daca cititi articolul cu atentie, veti vedea cum se fac anumite jocuri pe aceasta piata.

Pe scurt, ANCOM (Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii) se “joaca” fara scrupule cu business-ul celor doi mari operatori de telefonie mobila, Orange si Vodafone. Articolul din ZF spune ca schimbarile din piata ar favoriza RCS-RDS.

Pe mine cel mai mult m-a dat pe spate momentul ales pentru conferinta de presa. Sa programezi astazi un asemenea eveniment, inainte de Craciun, cand mass-media fie intra in vacanta (ziarele), fie sunt concentrate pe porc si brad ori pe vreme (televiziunile), mi se pare o tactica de a face nevazuta o decizie importanta pentru cei 18 milioane de romani in titlu.

O veste buna sau rea, ramane de vazut, este ca pana la urma conferinta nu s-a mai tinut astazi (anunt dat dupa-amiaza), ci a fost amanata pentru saptamana viitoare, cand (chiar ca) mass-media nu vor mai avea chef de stiri de business si probabil cele mai multe ziare vor avea editii doar pe web. Raman doar blogurile si publicatiile online. Dar cate vor fi atente la news?!

Probabil, cel mai bun titlu ar fi fost “De Sarbatori, 18 milioane de romani nu au mai putut trimite sute de milioane de sms-uri”, ca tot e una din stirile care se repeta cu fiecare ocazie traditionala.

Tags: , ,

6 comentarii

  1. AndreiArde says:

    bun, in cazul asta mi se anuleaza contractul. daca n-am semnal, de ce sa mai platesc ? si asa o sa migreze toata lumea spre cosmote

  2. Foarte tare… Imi aduce aminte de momentul cand a castigat o firma din Romania premiul cel mare la salonul de invetii de la Geneva si toata media era concentrata pe Becali la puscarie.

    Diferenta e ca acum persoanele afectate sunt enorm mai multe.

  3. Felix says:

    Tradiţonal, de sărbători românii trimit mesaje. Tot tradiţional mesajele ajung în 2 sau 3 bucăţi cu *mesaj lipsă parţial…

  4. Stefan Rosioara says:

    Singurul motiv pentru care s-a incercat amanarea termenului a fost pretul licentelor. Orange si Vodafone vor avea licente si dupa 1 ianuarie implicit si semnal, problema cea mai mare fiind eliberarea spectrului de frecventa pentru RCS&RDS, decizie cu care rezonez si cred ca va duce la o competitie mai acerba intre operatori, felul in care statul procedeaza insa lasa de dorit.

  5. ne sunt revocate multe alte drepturi de catre reprezentantii nostrii din guvern , asa ca suntem obijnuiti sa fim privati si de semnalul la telefonul mobil de parca am trai in Cuba!

  6. Cătălin says:

    Nu se intampla nimic, doar se amana. Clar nu i-ar conveni deloc ANCOM-ului sa ramana romanul fara semnal in debut de an electoral.

Comentează