MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce facem cu ACTA?

O ninsoare cumplita si alte evenimente de o anumita importanta au pus in umbra, la noi, semnarea tratatului ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), pe 26 ianuarie. Nu inteleg insa de ce ne-a luat atat de mult sa ne prindem de ce ni se intampla, sa constientizam ce pot face niste romani cu pixul in mana si cateva foi in fata. Sau nu ne mai mira nimic in tara asta?!

Eu am urmarit pe bucati desfasurarea reactiilor fata de ACTA, insa va recomand doua articole: What is ACTA? Why Should You Care? (Mashable) si Top cinci probleme ale tratatului ACTA (Legi Internet). Ce alte articole interesante pe subiect imi recomandati?

Altfel, care mai sunt subiectele cotidianului nostru surreal?

12 comentarii

  1. Semanticus says:

    Daca nu abuzez, am si eu o reactie maine pe blog. 🙂

  2. link in comments pls.

  3. ionut says:

    nu s-a semnat ACTA. S-a semnat un acord simbolic, prin care statele semnatare se angajeaza sa aplice ACTA, daca aceasta va trece de votul din PE, preconizat pentru vara acestui an. Slabe sanse sa treaca de votul plenului

  4. Morrison says:

    daca pica vitanclub, eu ma declar pro acta

  5. luczian says:

    ..si un videographic aici: http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ :-<

  6. Am citit aici un punct de vedere diferit (dau link pentru că diferă de articolele de mai sus) http://tituscapilnean.ro/2012/01/de-ce-sunt-de-acord-cu-acta

  7. Manuel says:

    Am scris numai o mica parte din ce inseamna ACTA aici: http://obisnuit.eu/2012/01/25/scapi-de-sopa-si-dai-de-mama-ei-acta/ si apoi o vedere putin diferita a legaturii dintre piraterie, ACTA si progress in epoca internetului: http://obisnuit.eu/2012/01/31/acta-sau-negarea-importantei-new-media-in-cultura-moderna/.

    Poti sterge comentariul, nu are bai. Sper ca te ajuta articolele mele putin la lamurirea cetii ce inconjoara ACTA.

Comentează