MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum e sa fii un oras cool?

Japonia, tara lovita de un puternic cutremur anul trecut si cu ceva probleme de intelegere intre generatii, are ca strategie nationala promovarea conceptului “Cool Japan“. Mi se pare fascinant sa vezi, intr-o tara renumita pentru cultura sa aparte, o asemenea strategie. Nu uit, fireste, ca Japonia ne-a dat tot felul de minunatii cool de-a lungul timpului, gen “ninja”, “manga”, “walkman”, “sushi” si orice alte argumente si perceptii internationale, care scot in fata tara asta minune.

Vroiam insa sa ajung la stirea de acum vreo doua saptamani, care atragea deodata atentia Europei asupra Bucurestiului. Intr-un sondaj al publicatiei online Slate.fr, Capitala noastra se situa pe locul doi in topul celor mai cool orase europene. Lasand la o parte faptul ca, momentan, orasul nostru este uncool si motivatiile Slate.fr (pretul berii, numarul studentilor din oras si numarul de cartiere unde turistii sau locuitorii se pot distra), sa imi spuna si mie cineva ce e asa de cool in Bucuresti. Serios, am gasit lucruri mult mai tari in alte orase din tara.

Imi place orasul asta, ne suportam reciproc cat de bine putem, insa uitandu-ma in jur nu il vad pe drumul cel bun. Inca o data, acest post nu este despre protestele de strada.

Pareri!?

2 comentarii

  1. ion says:

    poa! eu sunt indragostit de orasul asta! 🙂
    mi se pare ca are o viata aparte, o personalitate aparte… nu stiu… nu-mi dau seama… adica, iubesc multe lucruri la orasul asta (de la parte din arhitectura cladirilor, la parcuri, la lacuri, muzee, baruri, restaurante etc.) si la locuitorii lui.

    stiu! e un oras intens! un oras care trezeste emotie multa! 🙂 un oras care te trece prin toate starile posibile in aproximativ 4 ore. cateodata e prea mult pentru noi, dar e vina noastra. suntem inca in cautari.

    (cati oare dintre bucuresteni suntem la a3a generatie? cati dinte cei care sunt de la4a incoace nu se simt straini de un oras care a cunoscut schimbari teribile in ultimii 50-60 de ani?)

  2. Flo says:

    nu este absolut nimic cool la bucuresti…in afara poate de oportunitatile de job/ business pe care le ofera…ca atare am schimbat bucurestiul pe brasov

Comentează