MANAFU*

Abonamente Evensys

Putem vorbi de o nisa Tumblr in Romania?

Platforma de microblogging Tumblr include in reteaua sa peste 40 de milioane de bloguri si este vizitata lunar de peste 120 de milioane de persoane, conform SocialBeat. Stiu doar cateva bloguri create pe Tumblr la noi, in general din zona foto sau a imaginilor cu mesaje spirituale. Nu cunosc insa un “blog mare” pe Tumblr si nici daca exista o comunitate creata in jurul platformei.

Sa fie, asemenea MySpace, una din marele retele care nu au prins in Romania? Cunoasteti bloguri interesante pe Tumblr? Chiar doresc sa le gasesc.

17 comentarii

  1. Adina says:

    Deşi acum câteva luni am creat (împreună cu o prietenă) un blog pe tumblr şi ar trebui să ştiu dacă există o comunitate formată în jurul platformei, nu am auzit nimic de aşa ceva.

    Cunosc o singură persoană care şi-a creat blog pe tumblr şi care să nu fie exclusiv din zona foto (artistulpoporului.tumblr.com). În rest, doar imagini şi filmuleţe preluate de la alţii, fără să aibă nicio amprentă personală…

  2. Nu cred. Nu e optimizat pentru motoare de cautare si nici foarte optimizabil. E misto pe post de pinterest pentru mai mult decit imagini. Dar cam atit.

  3. Ludwig says:

    Dupa parerea mea, cele mai de succes bloguri pe Tumblr nu au trafic din search ci din sharing intre conturi Tumblr. Pentru asta trebuie sa fi trend-setter pe subiectul respectiv si / sau sa produci mult content autentic / original (chiar daca este improvizat sau amator). Nu prea cred ca avem multi bloggeri cu audienta globala sau care sa penetreze in lumea anglo-saxona.

  4. Alin Popescu says:

    Asa cum zicea si cineva mai sus, parerea mea e acceasi. Tumblr este vazut mai mult ca un loc de re-share, de pastrat imagini favorite. Ma gandesc la el ca la un clasor de timbre 🙂 …

    Eu am 2:

    Un blog in care “colectionez” imagini care mi-au placut din net/tumblr: http://twistedoldme.tumblr.com

    Si un alt blog, in care am inceput un proiect personal, tot fotografic, in care fotografiez straini (oameni necunoscuti in principiu) si ii prezint intr-un mod mai altfel:
    http://strainul.alinpopescu.eu

  5. Ioana says:

    Diana Ionescu (make-up artist) isi are portofoliul pe tumblr http://dianaionescu.tumblr.com/

  6. Bbcversus says:

    Eu m-am mutat pe Tumblr la inceputul anului (dupa ce il foloseam doar pe post de fotoblog inainte).

    Am lasat Blogspot-ul intr-un fel de paragina, si am zis ca ma mut cu catrafusele pe Tumblr, fiindca mi se pare mai usor de folosit, sunt o gramada de aplicatii pe telefon integrate (pot posta usor si rapid orice imi trece prin cap) si nu ma mai stresez cu spamuri si/sau addon-uri si altele fara de care un blog WordPress sau chiar Blogspot nu ar functiona cum trebuie. Imi place lejeritatea de a impartasi poze/video/audio si multe altele foarte rapid, proaspat si de la “de la fata locului” in anumite cazuri.

    Singurul neajuns ar fi commenturile, unde pe platforma originala nu poti face, noroc ca au si un Disqus pe acolo, si il poti activa.

    Poti arunca o privire daca vrei, http://bogdanboiangiu.com/, este inca tanar, dar reprezinta unul din resolutiile anului in curs 🙂

  7. Ana says:

    eu urmaresc cateva bloguri de moda pe Tumblr, insa majoritatea sunt internationale. vad ca si designerii vestimentari romani au inceput sa foloseasca platforma din ce in ce mai mult. (http://dianabobar.tumblr.com/)
    imi pare ca Tumblr se preteaza mai mult pentru arte vizuale.

  8. Victor says:

    Am avut marea surpriza ca la Scoala de Blogging Nokia de la Liceul Gheorghe Lazar, cei cativa elevi care au deja blog sa-mi spuna ca folosesc mai ales Tumblr. Probabil ca e mai pe gustul lor, mai spre vizual si mai putin axat pe text.

  9. Mediatorul says:

    Nu inteleg pe ce suport poate fi utiizat …

  10. Tocmai asta e interesant la Tumblr, că pare exclusivist, închis. E pentru trafic mic, pentru a împărtăși cu prietenii opinii, fotografii, bucăți de înțelepciune. Urmăresc, printre altele, http://simcute.tumblr.com/ și http://bicyclestore.tumblr.com/.

  11. Cosmin says:

    @Alex Da, ideea nu e neaparat sa fii descoperit via search 😉

    Eu unul mai experimentez cu ideea de mobile blogging pe http://fyeahbucharest.tumblr.com

    Apoi vreau sa fac un clasor cu piese rap timeless pe http://opiesa.tumblr.com

    Si mai vreau sa fac si insectar cu acest fascinant personaj care-si zice piedone pe http://fyeahpiedone.tumblr.com

    Desigur, n-am timp de ele 🙂
    Dar da, e o comunitate axata pe vizual in general.

    Alte tumblr-uri care-mi mai vin in minte ar fi cele ale prietenilor…
    http://revelator.planet34.org
    http://cuvantulzilei.tumblr.com

    Dar si generatia mai tanara e la putere si populara pe tumblr, chiar romani fiind 😛
    http://fuckyeahimagination.tumblr.com/

    Si tumblr-ul e mare si nu este cartografiat pe Romania. Dar cumva tumblrishtii cred ca nu vor sa fie romani, vor globalizare 🙂

    Oricum, apropo de revelatia lui Victor, morala e ca devenim din ce in ce mai flusturatici, ca specie, daca Tumblr-ul prinde avant. Ma rog, daca vrem sa intelegem tumblr tre’ sa ne uitam la niste video-uri cu birourile lor si ce zic ei si ce gandesc, si atunci totul se clarifica 🙂

  12. Mie mi se pare un fel de Delicious, dar pentru imagini. Îl urmăresc şi folosesc exclusiv pentru imagini. Este un fel de gigant “wall photos” de pe facebook. Diferenţa este că majoritatea sunt nişate, ceea ce te ajută mult atunci când eşti interesat de un anumit subiect. Am răsfoit unul despre Meryl Streep, de exemplu.

  13. […] 2012, Manafu a lansat o întrebare oamenilor de social media din România legat de Tumblr, dar de atunci nu am […]

Comentează