MANAFU*

Abonamente Evensys

Sa facem un prim pas spre cupoanele digitale

Tocmai am primit un mail de la Decathlon. Pentru ca am cumparat produse sportive de o anumita suma, mi-au oferit un CEC de 25 lei. Cecul, frumos desenat si cu un mare cod de bare, era de asemenea inserat in mesaj. Trebuie doar sa il printez si sa il arat la casa magazinului, la urmatoarea vizita.

Ma uitam la cupon si imi spuneam: “Nu mai bine merg la ei si il arat pe telefon?”. Acum cand scriu aceste randuri chiar ma gandesc sa fac asa. Sunt curios sa vad daca o sa il accepte. Banuiesc ca vor scana codul de bare pentru validare. Oare il vor putea citi de pe ecranul telefonului? Cred ca e nevoie totusi de un cititor special.

Cunoasteti exemple de cupoane digitale in randul companiilor romanesti?

Iata un infografic interesant despre importanta lor.

8 comentarii

  1. bogdanelu says:

    Cu siguranţă nu cred că va exista aşa ceva prea curând în România,românii sunt încă sceptici în privinţa multor lucruri

  2. Denisa says:

    Primisem şi eu un cod cadou/tichet de la Takko Fashion şi în mail scria aşa: “* Vă rugăm să prezentaţi acest newsletter în momentul în care plătiţi articolele la casă. ”
    Le-am dat un reply şi am întrebat cum pot face asta, mă duc cu monitorul la magazin sau printez mailul, dar nu mi-au răspuns. 😀
    Era în mai 2010, nu umblam cu smartphone-ul sau tableta după mine.

  3. Bob says:

    Merge. Am aratat eu telefonul la casa si e ok. Nu cred ca suntem deloc departe de implementare pe scara mai larga.

  4. Alin Popescu says:

    Mie, tot la Decathlon nu mi-a acceptat duduia cecul de pe telefon. A zis ca trebuie sa vin cu el printat. Se pare ca Bob a dat peste una mai descuiata la cap 🙂

  5. Sebastian says:

    Nu le trebuie un scanner special. Am facut checkin pe mobil la aeroport cu codul qr de la Lufthansa.

  6. Bob says:

    Exact cum zice Sebastian – am facut si eu boardingul prezentand cod de bare emis si primit pe mobil.
    Iar la Decathlon – chiar daca nu o ia scannerul (presupun ca depinde de cat de lucios e ecranul sau ce tip de display ai) – sub codul de bare este codul in cifre pe care il poate introduce manual in casa de marcat.

  7. Haotik says:

    La flanco pot platii direct cu telefonul, desi nu am testat inca si optiunea asta. Tot asa cu un cupon digital pe care il generez eu platesc cumparaturile.

  8. Marius says:

    Am vrut sa platesc o factura Enel la unul dintre automatele de pe strada care citea si coduri de bare. Am deschis factura pe mobil si am pus codul de bare la scanat. Nu a functionat. Am introdus codul facturii in mod manual. Inca astept scanarea codurilor de pe mobil. Ar fi mult mai practic. Poate ar fi si mai utila o aplicatie care sa citeasca codul de bare al facturii direct de pe mobil si sa faca plata automat tot din mobil. Mai dureza dar sigur lucrurile se misca repede.

Comentează