MANAFU*

Abonamente Evensys

A fost cineva la schi in Bansko?

Plec in acest weekend in Bulgaria, la Bansko, si ca in multe alte ocazii nu am apucat sa ma documentez asupra locului. Am auzit si bune, si rele. Inclin spre cele bune. Nu poate fi mai “rau” ca la noi, nu? Mi-ar prinde bine orice sfaturi privind locul, unde merita sa merg, ce sa evit etc. Caut si un instructor de schi, eventual o scoala de schi pentru copii. Raman dator!

10 comentarii

  1. criserb says:

    N-am fost personal dar a fost un prieten bun. In el am incredere. Uite aici articolul in care povestea.

  2. Ciprian says:

    Am fost acum 2 ani, de Revelion. Este foarte ok pentru ski, cat timp nu te duci intr o perioada aglomerata, cum ar fi Craciunul, Revelionul. Instructor gasesti intreband la biroul de turism de unde iei si prina telecabina. Ai o parcare mare exact langa statia de telecabina de la baza, preturile decente, conditiile de asemenea . Recomand un hotel cu spa, conditiile sunt ok si preturile civilizate. Muntele vazut de jos nu e f pitoresc, dar cand ajungi sus pe partie vei avea o surpriza placuta. Multele e f dotat cu instalatii, deci nu vei avea impresia, ca in Ro ca mai mult tragi de skiuri si astepti la cozi decat sa te dai :). Poti ajunge si cu masina in cca 6 ore, drumul e in regula, totul e sa respecti regulile, sunt multe controale. Have fun!

  3. Razvan says:

    Am fost in ianuarie 2010. Statiunea e un fel de Pipera Tunari montana, mare si dezordonata. Dotarile pt schi foarte bune sus la 1800, dar gondola din Bansko se aglomereaza dimineata dupa 8.30. Poti merge cu masina pana sus la 1800. Acolo ai Ski Kindergarden. Inchirieri poti face de vis-a-vis de gondola, este o baraca mare rosie, care are si monitori de skî buni. Intreaba de Assen.
    In rest grija mare la mancare, nu e OK oriunde. Este un restaurant italian bun, pe strada cu gondola, apoi trebuie sa incerci 2-3 mehanale cu mancare specifica bulgareasca.

  4. Alex says:

    Salut

    Am fost acum 2 saptamani la schi la Bansko.
    Drumul a durat peste 8 ore. Recomand sa mergi pe ruta:
    Bucuresti-Ruse-Sofia-Blagoevgrad-Bansko.
    (Gps-ul e posibil sa te duca pe A1 de la Bulgari dar nu recomand).
    Recomand lipirea vinietei pe parbriz. (Acum 2 ani am luat amenda pentru ca nu era lipita)

    Echipamentul de inchirat pe 3 zile a fost 45 leva.(23euro aproximativ)

    Cursul valutar la casele de schimb e in jur de 1.9leva / 1euro. (1.87-1.92)
    Recomand plata cu cartea de credit. Ai cel mai bun curs asa.

    Un hotel cu spa ajuta la refacere dupa o zi de schi.

    Aici am mancat cel mai bine: VODENITSATA MEHANA
    http://bulgariaski.com/bansko/bars_and_restaurants/vodenitsata_en.html

    Partie,
    Alex

  5. diana says:

    tocmai m-am intors eu de cateva zile si mi-a placut mult. ce-i drept, nu am fost la ski prin austria sau elvetia, dar fata de noi e clar mult mai ok. noi am facut putin peste 6 ore pe drum, pe traseul scris de alex, dar am mers noaptea. la intoarcere am trecut prin borovets si a fost ceva mai lung.
    instructor de ski nu stiu sa-ti recomand, insa am vazut ca la gondola era si o scoala de ski, deci ai putea intreba acolo. daca vrei sa inchiriezi echipament, cel mai bine ar fi sa mergi pe stradutele de prin jurul gondolei, ca preturile-s de vreo doua-trei ori mai mici decat la centrul de inchirieri de la baza partiei.
    apoi, ski pass-ul este vreo 60 de leva pe toata ziua pt adulti si vreo 30 parca pe jumatate de zi, adica incepand de la 12.30. eu n-am ajuns niciodata mai devreme de 9 jum-10, dar pot spune ca nu am prins cozi prea mari, iar acum s-ar putea sa fie si mai lejer. oricum, nebunia mare e la gondola, cand ajungi sus deja sunt foarte multe telescaune si nu mai gasesti cozi, iar cu gondola urci doar dimineata caci apoi te dai pe sus. noi am luat telescaunul din fata gondolei, sus, si ne-a dus pana la 2600 unde-s si partii usoare si medii.
    in ceea ce priveste mancarea, te sfatuiesc sa te indepartezi putin de centru, ca preturile sunt mai ok. prietenii mei au fost de mai multe ori si si-au luat foarte multe tepe cu mancarea.
    bani ar trebui sa schimbi inainte sa ajungi in statiune, pt ca acolo cursul o ia razna de la o zi la alta :d in special in weekend.
    have fun!

  6. Tiberiu Cazacioc says:

    Care au fost impresiile ?

  7. ski bansko says:

    Este mult mai ieftin decat la noi. Cat despre mancare, poti alege demipensiune.

  8. Adina says:

    asta este povestea mea trista http://www.realitatea.net/tanar-roman-mort-intr-un-accident-de-schi-in-bulgaria_1636708.html. nu recomand nimanui.multumesc

Comentează