MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce este Pinterest si de ce ar trebui sa ne pierdem timpul cu el?

Pinterest nu a trecut neobservat la noi. Nu are insa un fan base impresionant, iar in randul bloggerilor cu traditie se pare ca nu a prins foarte mult. La prima vedere, are toate sansele sa ramana o nisa pentru artisti de tot felul si pasionati de lucruri frumoase (food, fashion, deco etc).

CE ESTE PINTEREST?
Este o combinatie intre un site de bookmarking si un “panou virtual” ce permite utilizatorilor inserarea (“pin”) unor imagini si clipuri video pe diverse categorii (“boards”). Vizitatorii pot copia (“repin”), comenta sau aprecia (“like”) materialele vizualizate.

DE CE A PRINS PINTEREST ATAT DE REPEDE?
Este foarte usor de folosit. Dupa ce ai obtinut contul, trebuie doar sa instalezi in browser un buton (Pin It) si apoi iti vezi de treaba. Intalnesti o fotografie sau un clip video care iti place? Apesi “Pin It” si imediat o / il adaugi intr-un board (“folder”) in contul tau. Eu am in prezent 22 de boards.

CUM POTI FOLOSI PINTEREST?

  • Poate fi vazut ca o colectie de “foldere online”, impartite pe categorii, unde poti pastra imagini si clipuri video.
  • Poate fi o forma de bookmarking. In loc sa colectezi link-uri spre imagini si clipuri favorite, le poti pastra in aceste boards.
  • Poate fi un portofoliu online. Daca esti artist, magazin, producator etc, iti poti afisa creatiile in boards.
  • Poate fi un blog. Esti pe Tumblr deja? S-ar putea sa iti placa mai mult Pinterest.
  • Poate fi un loc nou pentru promovarea blogului tau. Imaginile colectionate pe Pinterest sunt insotite de un link spre sursa.
  • Poate fi o sursa de inspiratie. Pentru un tweet, pentru un status pe Facebook si – de ce nu? – pentru un post pe blog?

Pentru cei care vor o imagine a fenomenului Pinterest in acest moment, inserez acest infographic recent.

Ai un cont pe Pinterest deja? Lasa adresa in comentarii! Ii va ajuta pe cei care il descopera acum sa isi faca o idee mai buna.

22 comentarii

  1. Kriogen says:

    Doar mie mi se pare ca este cam acelasi lucru ca si Stumbleupon dar cu alta interfata?

  2. E un StumbleUpon cu formă de Tumblr.
    Contul meu (cu linkuri despre muzică online, mashup-uri, fotografii din România) http://www.floringrozea.com/2012/02/06/online-ce-e-pinterest/

  3. razvanbb says:

    Nu suporta vimeo! Am renuntat. 🙂

  4. Catalin says:

    Recunosc ca eu nu ma prind deocamdata care-i diferenta dintre Tumblr si Pinterest. Repinul e un fel de reblog, urmaresti oameni si colo si colo, exista teme de Tumblr care iti permit sa organizezi informatia oarecum asemanator…
    Dar probabil ca nu m-am jucat suficient. 🙂

  5. Andra Iacob says:

    Problema mea e ca nu stiu ce sa mai fac cu Tumblr. Il foloseam pentru a colecta imagini care imi placeau, dar acum mi se pare mai interesant si mai interactiv Pinterest. Ma voi rezuma totusi la a colecta imagini pe el, deoarece am cont pe Youtube pentru clipurile preferate.
    Eu am momentan 11 “boards” cu linkuri catre arta, carti, gastronomie, bricolaj, fashion etc. http://pinterest.com/andraiacob/

  6. camil says:

    este enervant că pinterest uneori nu găsește imaginile din linkurile pe care i le dai, iar fără o imagine sugestivă n-are rost să mai postezi linkul respectiv, chiar dacă e interesant

  7. Catalin says:

    Un site de luat in seama, o noua sursa de inspiratie si deloc de neglijat mai ales pt cei din social media.
    http://www.pinterest.com/lukat/

  8. Îl folosesc în mare parte pentru inspirație: infografice, chestii de design și advertising și pentru pasiuni. Și urmăresc oamenii cu aproximativ aceleași interese. http://pinterest.com/laurentiubuica/

  9. Roxy's blog says:

    Mi-am facut si eu un cont si imi place :).
    http://pinterest.com/roxyguzzy/

  10. Bogdan T. says:

    interesanta e si discutia (deja foarte aprinsa) despre drepturile de autor legate de acest mecanism de pe pinterest, pentru ca e undeva la limita legalitatii. apoi, mai e si problema subminarii financiare (sa-i spunem asa), care e strans legata de prima si care se traduce prin urmatoarea teorie: de ce sa mai fiu interesat sa dau click pe site-ul sursa al materialului (si care are drept de autor) de vreme ce eu am acel item in fata, cu toata descrierea necesara. si astfel, cel care detine dreptul este prejudiciat. ceea ce nu e tocmai ok.

  11. Daca ar fi dupa drepturile de autor, Tumblr ar muri maine instant! Cred ca aici e vorba de asumarea de catre creatori a publicitatii gratuite de care se bucura deja.

  12. Bogdan T. says:

    discutia e mai larga. tumblr e un serviciu de tip blogging (ca multe altele pe net) care creeaza, in principiu, imagini eticheta (thumbnails), lucru care este acceptat de legislatia americana care priveste proprietatea intelectuala, pe cand pinterest e un serviciu de tip “transformativ”, care preia imaginea in intregime si o republica. eu sunt un sustinator al libertatii pe internet si as fi de acord cu acest concept atata timp cat el ramane gratis, cu scop de informare publica, lucru care este iarasi acceptat de legislatie (Digital Millennium Copyright Act), incadrandu-se in eticheta “fair use”. problema lor va fi atunci cand vor incepe sa monetizeze continutul, pentru ca atunci acest “fair use” nu va mai putea fi justificat.

  13. Kriogen says:

    Gata, mi-am facut si eu cont, pare interesant pentru inceput, dar sa vedem cum vor evolua lucrurile.
    http://pinterest.com/kriogen/

  14. Cosmin says:

    pinterest e o idee care s-a propus acum un an (undeva intr-o casa de pe strada batistei) ca ditamai chestia pe online si pentru un brand de bere d-asta mai pe fashion :P, da’ s-a refuzat. nu mai stiu daca in agentie sau la client.

    o sa inchei cu un smiley face.
    🙂

  15. John says:

    Am si eu cont acolo si imi place la nebunie sa ma joc pe acolo http://pinterest.com/gofails/

  16. […] CE ESTE PINTEREST? Este o combinatie intre un site de bookmarking si un “panou virtual” ce permite utilizatorilor inserarea (“pin”) unor imagini si clipuri video pe diverse categorii (“boards”). Vizitatorii pot copia (“repin”), comenta sau aprecia (“like”) materialele vizualizate.-via Manafu […]

  17. […] Manafu spune ca Pinterest este “o combinatie intre un site de bookmarking si un “panou virtual” […]

  18. […] „Ce este Pinterest si de ce ar trebui sa ne pierdem timpul cu el?” – Cristian Manafu […]

  19. Maria Mihoc says:

    Pentru mine este un ajutor nepretios pentru a colectiona si impartasi infografice, scheme, grafice, clipuri, etc. cu preponderenta din domeniile psihologie, neuropsihologie si medicina. Am fost uimita de cat de rapid au inceput sa apara abonati la anumite boarduri, pe masura ce le completam cu noi elemente. Eu personal aveam nevoie de o astfel de platforma.

    https://ro.pinterest.com/psihologieBacau/

  20. Pompilia says:

    CUM SE POATE CUMPARA DE PE PRINTEREST?…ma poate ajuta cineva…multumesc

  21. Simona says:

    https://pinterest.com/bgdnsimona

    O aplicație interesanta, consider ca superioara față de celălalte care se ocupă aproximativ cu același conținut distribuit

Comentează