MANAFU*

Abonamente Evensys

De ce nu putem scapa de muntii de mizerie?

Abandonasem ideea de a mai scrie pe blog despre muntii de zapada murdari din Bucuresti. Am mai scris pe blog sau Twitter despre asta la un moment dat. Am fost insa starnit de cel mai mare munte de mizerie urbana vazut vreodata. E chiar in fata cladirii Guvernului.

Nu mi-a venit sa cred. Formata din cateva “lanturi muntoase”, gramada de zapada se inalta pe vre 4-5 metri. Imi pare rau ca nu am reusit sa fac o poza. Dar sunt convins ca inca e acolo. Doar o minune l-ar face sa dispara.

E incredibil de murdar Bucurestiul acum si starea asta jalnica ne va mai chinui o luna, cred, daca nu intervine cineva. E chiar asa de greu pentru primarii sa ridice zapada de pe strazile principale macar?

Nu stiu sincer cum sa raspund la intrebarea din titlu. Eu cred ca tine de incapacitatea unora de a evolua, de a intra in civilizatia adevarata. Atat.

5 comentarii

  1. Newdada says:

    de incapacitate de a evolua, de nesimtire si tot asa …

  2. Gabi says:

    Este foarte greu. Weekendul trecut i-am vazut intr-o noapte cu foarte multe utilaje pe cateva strazi principale din Bucuresti facad asta. A doua zi ma asteptam sa vad curat, dar aproape ca nu se cunostea ca lucrasera. Presupun ca la fel au lucrat in fiecare noapte de cand s-a oprit ninsoarea.

  3. Bibi says:

    Au curatat cateva strazi adunand acolo tot molozul. Uite un link cu o poza facuta ieri, sambata, dar nu stiu daca se va putea deschide… http://www.facebook.com/photo.php?fbid=289591314441340&set=a.137865176280622.26185.100001714223944&type=1&theater

  4. aseara pe la 11 am adus pe cineva de la aeroport spre hotel si am facut imprudenta sa-l duc prin centru. nu stiam ce este la guvern in fata, dar cand am vazut muntele ala de jeg, mi-a crapat obrazul de rusinea noastra.
    M-a intrebat respectivul ce cladire se afla in P-ta Victoriei si cand i-am spus ca e cladirea guvernului a zambit gen” daca guvernul nu e in stare sa-si faca ordine in fata cladirii, ce pretentii sa mai avem de la cetatenii acestei tari?”

    Ce diferenta este intre acel munte si groapa de la glina? poate doar ca nu miroase….inca…

  5. Secara says:

    Well, in primul rand, nu cred ca e treaba guvernului sa faca curatenie in Bucuresti (asta nu inseamna ca nu ar trebui sa se sesizeze).

    Insa la intrebarea din titlu, raspunsul e mai complex si eu unul nu l-am gasit. Stiu insa ca atata vreme cat vom da pe jos cu ceea ce in mod simplificat credem a fi sare (e mai degraba un amestec de pamant cu ceva sare) vom avea mereu “zapada” maronie – care treptat treptat de transforma in ceva de consistenta gudronului. Si muntii de “zapada” nu vor disparea nici la vara daca nu vor fi ridicati de acolo, caci ploaia nu spala acest amestec 🙁

Comentează