MANAFU*

Abonamente Evensys

Romania, ataaat! (Episod Pilot)

De cand am vazut poza aceasta pe blogul lui Piticu, am zis ca e cel mai bun exemplu pentru a ilustra seria mea de posturi “Romania, ataaat!”. Nu stiu ce m-a apucat, dar mi-am propus sa aduc pe blog ipostaze, intamplari si oameni care evidentiaza caracterul nostru unic, irepetabil si fascinant. Sper eu nu si etern.

Desi au o tenta usor peiorativa, sunt de parere ca aceste exemple au rol profilactic. Imi imaginez o zi in care la TV nu vom mai vedea avertisimente pentru grasimi, zaharuri si alte exagerari alimentare, ci mesaje care sa invite poporul la bune maniere, responsabilitate si respect fata de cei din jur (lucruri si oameni).

14 comentarii

  1. Serban says:

    Păi, stai așa! Nu cumva erai printre cei care susțineau că „ROMânii sunt deștepți”? 🙂

  2. Spiep says:

    P[i suntem deştepţi, dar şi parşivi… :))
    Ca la Carte!

  3. Mircea Moldoveanu says:

    Totul e despre capra vecinului in tara asta, trebuie sa moara sau a mea tre’ sa fie mai grasa!

    Smecherism, subtefugii, fraieleala asta e mentalitatea introdusa de popor sa supravetuiasca comunismului. Ce nu-si da nimeni seama e ca s-au creat generatii de super-smecheri si super-destepti.

  4. Mimanu says:

    Pe vremea mea se facea educatie civica in scoala. Acum se mai face? Nesimtirea si nepasarea sunt la ordinea zilei. Eu am o problema si cu gradul de (in)cultura cu care ma intalnesc din ce in ce mai des. Si in acest sens ar trebui implementate niste campanii mediatice intense. Din pacate se promoveaza din ce in ce mai des prostia.

  5. Ba da, si campania celor de la ROM a iesit. Dam mai bine in Google acum. Dar cum vreau sa dam bine si in offline, incerc acum ceva psihologie inversa.

  6. bbcversus says:

    Mie nu mi se pare o idee buna sa incepi si matale cu categoria asta de blogging… Prea multe posturi si bloguri iau in deradere / arata cu degetul / prezinta mizeriile astea umane… Aparand pe blog, in vreun post sau altul, tot reclama se numeste. Si negativa… Si parca avem destula, zic eu… Si mai mult ca sigur cei carora le este adresat postul nici nu intra pe net, nu te citeste, si daca se vad pe aici o sa stie tot “satul” ce “faimos” este el…

    Nu stiu, dar eu am scos o gramada de bloguri romanesti din reader tocmai pentru ca pur si simplu ma deprimau cu stirile lor despre cat de nasol e in romania, ce a patit unul sau altul, cum se comporta acela, sau aceea… E deprimant sa vezi in jurul tau – la TV, la radio, pe internet aceleasi stiri, e deprimant la fel cum vezi pe Realitatea numai nenorociri si numai sfarsituri de lume…

    Stiu, sunt si oameni din acestia, si mai stiu ca sunt multi, dar pe bune de nu m-ar bucura sa vad mai multe posturi despre celalalt fel de oameni, care fac bine, care stiu sa se poarte, si care aduc un plus de speranta neamului nostru Romanesc. Eu zic sa incepi o categorie de posturi de felul acesta.

  7. george says:

    ataaat!

  8. da-mi o sansa, hai sa vedem unde ajung. ok?

  9. Serban says:

    Bun așa! Doar să nu pici în extrema cealaltă și să prezinți doar știri negative. E bine să fii echidistant. 🙂

  10. Mircea Moldoveanu says:

    Adevarat dar era fortata “educatia” civica – “Nu stii iti aratam, Nu vrei te obligam”.

    E o chestie de psihologie umana, resistenta la ceva impus.

    In tarile mai deschise la minte face lumea la munca voluntara si sunt tare fericiti sa ajute.

    Acum cu prostia promovata pe toate posturile e drept dar aia destepti se descurca ei la schimbat canalul problema cu restul carora li s-a ascuns telecomanda si nu stiu sa schimbe canalul.

  11. Bbcversus says:

    normal! Keep it up!

  12. bubbles says:

    Noua totul ni se cuvine, tipic…

  13. Diana says:

    🙂 Credeam ca arati partea verde a padurii, nu scursurile…

  14. of, se pare ca ideea mea nu prea e pe placul vostru. dar eu chiar cred ca aratand lucruri si dezbatand pe marginea lor putem sa schimbam ceva.

Comentează