MANAFU*

Abonamente Evensys

13 branduri de la care poti invata cum sa te promovezi pe Pinterest

In ultimele luni s-a discutat din ce in ce mai mult de Pinterest, reteaua bucurandu-se de promovare si vizibilitate atat la nivel global cat si la noi in tara. In acest moment, desi a trecut deja de 13 milioane de utilizatori in mai putin de 10 luni, reteaua sociala este inca in crestere. Chiar daca nu pare, acest detaliu este un avantaj pentru brandurile care isi vor construi din timp prezenta pe Pinterest.

Indiferent daca va ganditi sa va faceti un cont sau inca nu ati luat in considerare aceasta comunitate, va prezint mai jos 13  branduri, unele mai putin cunoscute, ca exemple de ce si cum puteti promova pe Pinterest.

Perfect PaletteUn blog care prezinta nunti dupa culori si palete de culori. Pe langa pin-uri cu articole de pe blog, au complementat informatiile lor cu alte poze, idei si obiecte. In prezent au aproape de 250.000 persoane care le urmaresc contul.

Real SimpleO revista dedicata ideilor simple si practice. Dupa doar 2.000 de pin-uri au reusit sa ajunga la 50.000 de urmaritori.

The Beauty Department –  Prezinta sfaturi si recomandari despre moda sub sloganul “doza zilnica de frumos”.

Better Homes and GardensUn site cu tutoriale si sugestii pentru amenajari interioare si idei creative pentru casa si gradina.

Nordstrom  – A integrat Pinterest in strategia lor de e-commerce. Temele board-urilor cuprind idei de cadour, de tinute, rochii de mireasa, haine pentru fiecare sezon. Pin-urile postate aveau link direct catre produsele de pe site. Daca un utilizator vedea ceva ce ii place, facea click pe poza, alegea marimea dorita si trimitea comanda.

Whole foods market – Un brand foarte cunoscut pe partea de mancaruri naturale si organice. Au ales sa prezinte retete, bucatarii frumoase, sfaturi pentru fiecare sezon, chiar si gadget-uri si printre toate aceste resurse, gasim desigur si articolele lor. Au peste 20.000 de urmaritori.

Paula Deen – Tot la capitolul mancare o avem si pe Paula care ofera sute de retete culinare pe blogul ei. Se pare ca retetele au mare succes. Asta o spun peste 50.000 de persoane care ii urmaresc contul.

GoodReads –  Unul din cele mai mari site-uri pentru cititori si recomandari de carti. Au extins libraria lor si pe Pinterest unde anunta ce a aparut nou pe fiecare categorie.

Happy Solez – Etsy, magazinul online cel mai mare cu obiecte handmade este unul din brandurile date cel mai frecvent ca exemplu pe Pinterest. Katherine insa, persoana din spatele contului Happy Solez de pe Etsy, are de 10 ori mai multi urmaritori.

Chobani – Unul din iaurturile cunoscute din America(sau cel putin asa au scris la descriere) au ales sa nu promoveze direct produsele ci promoveaza si recomanda retete care folosesc iaurt si articole despre fitness.

Work Club – O campanie de recrutare desfasurata pe Pinterest.

Coriolan – Alaturi de agentia Spada au desfasurat prima campanie pe Pinterest din Romania. Detalii despre campanie pe blogul Spada.

Kotex  – O companie care realizeaza produse de igiena pentru femei au realizat prima campanie de marketing pe Pinterest( cel putin asa declara ei). Brandul s-a folosit de Pinterest pentru a alege 50 de femei carora sa le trimita cadouri personalizate. Cadourile erau inspirate sau realizate pentru fiecare persoana dupa board-urile de pe contul lor de Pinterest si ce au publicat pe ele. In urma campaniei au avut 2.248 de raspunsuri referitoare la cadouri si aproape 700.000 de impresii. Aici vedeti un clip explicativ,

Alexandru Bleau  lucreaza de peste 5 ani ca trainer, sustinand training-uri in domeniul IT, Soft Skills, retele sociale si mecanici de joc pentru jocuri sociale sau aplicate in companii.

1 comentariu

  1. […] 13 branduri de la care poti invata cum sa te promovezi pe Pinterest […]

Comentează