MANAFU*

Abonamente Evensys

Bloggerii nu stiu sa scrie despre antreprenoriatul online

Citeam despre lansarea TechCover cand am dat peste urmatoarea afirmatie: „nu ştiu niciun blog care să scrie despre antreprenoriat în tehnologie şi niciun blogger capabil să o facă”. Desi nu se specifica clar  in ce spatiu, din articol reiese ca e vorba de blogosfera locala.

Ma gandeam de ce nu stiu bloggerii sa scrie despre “antreprenoriat in tehnologie”. Las la o parte faptul ca la noi nu prea mai sunt subiecte in zona asta. Nu prea ai despre ce sa scrii. Am zis sa caut pe Google.

Am gasit referiri pe Refresh.ro, Chinezu.eu, Piticu.ro, Zoso.ro, BobbyVoicu.ro si pe alte bloguri cunoscute. Mi-am adus apoi repede aminte de ArenaBiz, un proiect care pentru cativa ani a acoperit cam tot ce s-a intamplat in antreprenoriatul online in tara asta. In spatele acelor bloguri sunt sau au fost oameni care au fie legatura cu Internetul, fie cu antreprenoriatul (unii chiar cu amandoua).

Mie mi se pare exagerata afirmatia. Voi ce credeti?

20 comentarii

  1. Pai afirmatia aia este facuta ca sa atraga atentie :)) din dorinta de a fi contrazisi… nice.. nu? 😀

  2. Vali says:

    Asa cum bine ai zis, referiri. Nu articole. Pareri, majoritatea pe langa subiect, sau discutii inutile, batut apa-n piua daca avem sau nu antreprenoriat (in general).
    Sau, „antreprenoriatul” tratat acolo se refera la c blog mi-am mai deschis, dar nu stiu cati dintre bloggeri stiu ca Bobby Voicu, de exemplu, e antreprenor online si de acolo isi face bani nu (doar) din blog.
    Macar daca Bobby ar scrie (nu ar face referiri) despre antreprenoriat online, si tot ar fi ceva mai mult decat aproape nimic…
    Antreprenori exista. Si chiar au dat lectii serioase despre cum se face un business IT inclusiv unora de afara. Dar tu consideri ca daca ei nu se trag de sireturi cu anumiti bloggeri, nu exista. Si e pacat…

  3. Vali says:

    P.S. Macar daca ai relua Web-Club si tot ar fi ceva. Acolo s-a mai discutat despre antreprenoriat web, dar stii si tu cu ce ecou… Din pacate.

  4. stii ce e ciudat? ca in articol se vorbeste mai mult despre ce nu pot si nu stiu bloggerii si mai putin despre proiect. daca bloggerii nu sunt capabili, de ce se bucura de atata atentie pe BC?

    eu nu consider ce spui tu. si discutia nu este despre existenta antreprenoriatului in IT la noi, ci despre capacitatea unor oameni de a acoperi sau nu un subiect.

    altfel, m-ai facut curios. astept sa vad acel val de antreprenori IT nedescoperiti de blogosfera.

  5. Lucrurile intr-o piata nu pot fi facute de o mana de oameni.

  6. PS: eu nu am nimic cu articolul, chiar am gasit foarte bun site-ul de la primul contact. eu am problema cu acea afirmatie dureroasa.

    unele lucruri aruncate in vant nu ar trebui sa devina citate.

  7. Vali says:

    se vorbeste despre faptul ca e o nisa neexploatata la modul serios. sau asa mi se pare mie. nu e vorba sa descoperi America, ci sa scrii despre cei pe care ii avem deja. sa, si mai bine, sa ii lasi pe e sa povesteasca.
    sigur, e mult mai juicy sa scrii de gadgeturi, cine nu e bolnav dupa gizmo-uri, dar mie mi se pare o nisa larga slab acoperita.
    la fel softul si serviciile, sunt cativa care scriu bine si acopera domeniul, dar prea putini.

  8. Vali says:

    da, asa e, trendul dicteaza de cele mai multe ori.
    dar poti sa incerci, mai ales daca crezi in ce faci. asta vroiam sa zic.
    sometimes, just sometimes, o mana de oameni pot schimba o piata…

  9. e o nisa interesanta. poate am fost eu prea aspru. dar afirmatia aia imi va ramane in minte o vreme. cine stie, poate o sa o folosesc la un moment dat!

  10. Vali says:

    iar eu poate ca m-am exprimat abrupt. o sa incerc sa iti arat live ce vreau sa zic.

  11. Bobby Voicu says:

    Cred ca blogul How To Web are ceva in zona asta. Eu mai scriu, din cand in cand, dar prefer sa ma ocup mai mult de ceea ce fac, cel putin pentru moment, decat sa scriu 🙂

  12. Vali says:

    🙂 Avand in vedere ca afirmatia e chiar a lui Bogdan, blogul How To Web se exclude, o fi zis omul „hai sa fac eu unul”…
    Bine, tu ocupa-te, o sa scriu eu. Te caut.

  13. antreprenoriat in general si antreprenoriat in tehnologie nu sunt tocmai acelasi lucru

    daca eu lansez un magazin online ce vinde gogosi cu livrare la domiciliu s echeama ca sunt antreprenor, dar nu in tehnologie 😉

    poate de aici confuzia, pt ca despre antreprenoriat se scrie mult, dar cred ca pot fi numarate pe degete proiectele antreprenoriale (mature sau start up) in tehnologie

  14. S-a scris, se scrie si se va mai scrie despre antreprenoriat.

    Doar ca audienta este de la foarte mica la mica, pentru ca ne citim unii pe altii. Altele sunt prioritatile acum pentru cititorii de bloguri.

  15. Dan Dragomir says:

    Vali știe să scrie. Păcat că a scris doar comunicatele de presă și refuză să înțeleagă, deși i-am mai zis asta. În rest, mult succes cu noul blog.

  16. Vali says:

    Vali comenteaza comunicatele de presa, unori face misto de ele, dar intotdeauna prezinta stirile obiectiv. Separat de ce scrie el, da comunicatele integral de multe ori, nu de alta, dar sa mai vada si altii cum se scriu comunicatele saracele…
    Mi se pare aiurea sa o tii langa pe aia cu comunicatele, poate (nu poate, sigur) nu citesti businesscover.ro decat asa, in diagonala. Te asigur ca ti se pare. Daca o sa te uiti mai atent o sa constati ca fiecare lansare, anunt, comunicat e comentat asa cum se cuvine. Dar e normal sa dai si textul pe care il comentezi. Nu sa scrii doua impresii in trei randuri.

  17. cred ca ai punctat foarte bine!

  18. Roxana says:

    Mie mi-ar placea sa fie mai multi antreprenori in tehnologie care sa scrie ei insisi. Cred ca ar fi cele mai autentice articole in domeniu.

  19. Vali says:

    Ne-am gandit si la asta si se face. Doar ca, vorba unui antreprenor, „nici n-am stiut cat de greu e sa scrii si cum sunt regulile astea…”
    Unii stiu sa se exprime in scris, altii oral, altii se exprima cel mai bine prin ceea ce fac, deh, nu toti suntem talentati la toate. De aia exista media…

  20. Mircea, nu inseamna ca suntem putini care va urmarim miscarile, poate suntem putini care le punem in aplicare. Sunt sigur ca stii acest lucru. Sa nu crezi ca nu invatam din greselile voastre si ne bucuram foarte mult de ceea ce ne oferiti voi, cei interesati sa mergem sigur la tinta.
    Apreciez ceea ce faci si tu si ceilalti. Invatam de la voi. Putin, mult, dar invatam si asta conteaza.

Comentează