MANAFU*

Abonamente Evensys

Cand implicarea tuturor conteaza

Peste 3.000 de romani din opt orase au participat la cursurile de prim ajutor in campania “O viata poate depinde de tine!“, anuntata in octombrie de  Asociatia React si Vodafone Romania. La acel moment, se lansa site-ul Salvez.ro alaturi de o campanie prin care oamenii erau incurajati sa foloseasca cu responsabilitate serviciul de urgenta 112 si sa se inscrie la cursurile de prim ajutor.

Imi place sa cred ca blogosfera si mediul online au avut un rol important in aceasta campanie. Am vazut atunci multi “voluntari online” care au sustinut cu blogurile si cu site-urile lor demersul Salvez.ro. Si nu au facut-o fara rezultate.

In primele sase luni de la lansare, site-ul proiectului a inregistrat peste 90.000 de vizitatori unici, cu un timp mediu petrecut pe site de 2,5 minute. Evident, toate rezultatele sunt rodul unui efort comun. Cu spoturile TV sau radio si cu mesajele transmise in online au fost “atinse” 3,8 milioane de persoane. Neoficial, va spun ca si numarul de apeluri false a scazut in perioada campaniei. Sper sa vedem la un moment dat si cifrele oficiale.

Pana in prezent au fost organizate 138 cursuri pentru publicul larg, elevi, studenti, profesori, angajati ai unor institutii, organizatii neguvernamentale si ai unor companii din domeniul telecomunicatii, cosmetica, bricolaj sau constructii. Cursurile de prim ajutor au avut loc in orasele Bucuresti, Cluj, Craiova, Piatra Neamt, Sibiu, Ploiesti, Targoviste si Pucioasa.

Cei care doresc sa se inscrie la cursurile de prim ajutor o pot face in continuare pe Salvez.ro. Sunt gratuite si sunt sustinute de catre personal specializat din cadrul SMURD.

3 comentarii

  1. Roxana Olaru says:

    Mai facem aplicatia? 😀

  2. E pe hold un pic proiectul. Cand se reia, revin.

  3. Roxana says:

    Ok 🙂

Comentează