MANAFU*

Abonamente Evensys

Pinterest: Atacul Clonelor

Putea Pinterest sa scape neclonat? Sa vedeti cate clone din China au aparut! Vi le arat eu, dar nu inainte de a trece prin alte exemple de servicii care, mai mult sau mai putin “pe fata”, isi incearca norocul pe spatele fenomenului momentului. Cred ca cel mai celebru caz este Pinspire, creat in Germania de o companie “specializata” in knock-offs 2.0.

Fancy ofera un mix intre lucruri frumoase ce merita descoperite si oferte. Chiar imi place ideea lor. Pana la urma si pe Pinterest vom dori sa cumparam ce vedem, nu?

StylePin este probabil clona pe care o voi vizita din cand in cand. Imi place sa privesc lucruri frumoase.

TheComplete.me este practic un site de dating ce foloseste formatul Pinterest. Nu am avut curiozitatea sa imi dau seama cum functioneaza exact. Am doar o idee vaga.

MingleWing incurajeaza utilizatorii sa foloseasca serviciul ca pe un blog. Deci veti vedea mai mult text aici.

Wanderfly este un site de recomandari turistice. O alta idee interesanta, care va prinde printre pasionatii de calatorie.

PinMe vine din Rusia. Ca si Pinspire, este o clona “pe fata”.

WeHeartIt se pare ca e mai vechi pe piata, insa nu a avut norocul Pinterest. Aici in loc sa dai “pin”, dai “heart”.

GentleMint vrea probabil sa ii atraga pe barbatii care au fugit de Pinterest si cauta un loc perfect barbatesc.

LittleMonsters se bucura de sustinerea Lady Gaga. Nu am reusit sa vad mare lucru, asa ca am cerut o invitatie.

Snatchly.com e optiune pentru amatorii de pornografie. Cred ca aici nu mai e nevoie de descriere, se intelege de la sine modul de functionare.

Si la final, daca va intereseaza, iata un articol despre clonele din China si un serviciu care va lasa sa va faceti propria clona. Mai cunoasteti exemple? Credeti ca vom avea si o clona locala?

8 comentarii

  1. Razvan says:

    Ai uitat de http://pingram.me/ pentru pasionatii de Instagram

  2. Cand zici clona, te referi la layout sau la modul de functionare? Pentru ca layoutul ala nu e inventat de Pinterest, exista un plugin de js care “construieste genul ala de layout” de foarte mult timp. Am impresia ca l-a folosit si Pinterest.

    Cat despre modul de functionare, a face bookmark iar nu e o chestie inventata de Pinterest. E ca si cum ai spune ca toate blogurile sunt clone ale primului blog care a devenit mainstream (pentru ca toate au o coloana de continut si un sidebar, toate au pagini, etc). Iar daca diferentiatorul este de fapt continutul, atunci de ce nu se pune asa problema si in cazul de mai sus?

    * Chiar te intreb serios, nu zic ca nu e ok ce ai scris, zic ca peste tot (mai ales in US) citesc treaba asta cu “Pinterest-like” si simt ca e expresie de “tabloid”. Real vorbind, continutul si celelalte features fac diferenta.

  3. Andrei says:

    Dupa cum zice si domnu Razvan idea lui Pinterest nu e noua si mai sunt inca nshpe mii de siteuri care o practica intr’o forma sau alta. Cateva dintre siteurile mentionate de tine nu sunt “clone” ale lui Pinterest per se, si businessul lor e in alta parte. De ex. Wanderfly e un site la care eu am lucrat si care a fost around inaintea lui Pinterest si nu are nici o treaba cu clonarea. La fel este cazul si lui Fancy sau Complete.me. N’am stat sa dau la perete si cu celelate dar e posibil ca si alea sa fie mai vechi decat Pinterest. Apropo – ai vazut conceptul de “board” in Quora ? 😉

  4. trilld.com facut de un roman. a aparut inaintea lui pinterest. e simpatic.

  5. Andrei says:

    S-ar putea sa faca Fusu pe plan local.

  6. Adelina says:

    Interesant, spun asta pentru ca pe internet ne place mai mult sa ”citim” poze decat cuvinte.
    O poza pentru un tutorial poate fi mai explicita decat o gramada de cuvinte
    O poza pentru a descrie un context e mult mai vie si mai explicita decat o multime de cuvinte,… dar comunicam prin cuvinte
    Un upgrade va fi pentru videouri sau poze dinamice? Care va fi viitorul? Ce idee va lua locul pinterest pentru poze?

  7. 2tb says:

    Pinboard for pinterst

    nu e clona ci un helper ptr IPad.

    Si e facuta de RO.
    laud-o.

    http://itunes.apple.com/app/pinboard-for-pinterest/id504370906?mt=8

  8. Ariel says:

    weheartit poate fi considerat clona? nu stiu cat de vechi este, dar clar avea cateva zeci de poze noi la fiecare refresh pe prima pagina acum cateva luni, cand l-am descoperit eu. 🙂

Comentează