MANAFU*

Abonamente Evensys

Romanii chiar platesc parcarea prin telefonul mobil

Ziceam acum ceva vreme aici ca mi-ar placea sa vad in Bucuresti sistemul de plata a parcarii prin telefonul mobil. Intre timp, am aflat ca exista si niste incercari experimentale ale operatorilor de telefonie mobila. Am aflat si ca, in 2011, peste 150.000 de romani si-au achitat parcarea prin SMS. Iar acest volum vine doar din trei orase: Timisoara, Oradea si Satu Mare.

Informatia provine de la Piconet, compania care a lansat in 2006 sistemul TPark la Timisoara. Tot de la ei am aflat ca in total au fost 500.000 de astfel plati in 2011 si ca serviciul va fi implementat in curand la Resita.

Eu il vreau in Bucuresti. Cat mai curand. Sunt convins ca va avea o adoptie pe scara larga. Voi ce credeti?

16 comentarii

  1. Da, la Ateneu se poate plati prin SMS – posibil sa fie doar zona-pilot 🙂

  2. alex rada says:

    In Bucuresti tiganii nu si-au “instalat” inca cititoare de SMS-uri. Doar cash momentan.

  3. mihai says:

    in tg mures functioneaza bine mersi de 2 ani. practic eu doar asa platessc parcarea…. si daca inainte strangeam 10-15 amenzi pe an acum maxim 1-2 si alea deobicei daca imi las masina in centru seara dupa o bauta :))
    si se intampla f rar in timpul saptamanii …

  4. Razvan says:

    Nu cred ca o sa fie adoptat cu o rata mare de succes in Bucuresti pentru ca… 1) elimini omul care incaseaza banii de parcare dar apar conationalii nostri care vor pune stapanire pe locurile acelea iar pana nu scapi de ei definitiv vei fi nevoit sa le platesti si lor bani daca iti mai vrei masina intreaga. Sau cine stie, parcarile vor fi pazite si atunci, da.

    2) bucurestenii, in general, incearca pe cat posibil sa se sustraga platii… merg mana in mana cu cel care incaseaza, pleaca fara sa plateasca etc. (am vazut multe chestii de genul acesta in Piata Romana). Ce se intampla daca nu isi platesc parcarea? Primesc amenda (o plateste cineva?), se blocheaza rotile?

  5. Daniel says:

    Mi-e frica ca din cei 150.000 sunt foarte multi care si-au platit amenzile prin SMS.

    O amenda in Timisoara este 30 de lei, dar daca o platesti in 24 de ore prin SMS este 15 lei.

  6. Sunshine says:

    Eu sunt din Satu Mare si intr-adevar de cand avem acest serviciu e mult mai usor. Pana acum au existat niste automate care foloseau energia solara, dar se stricau destul de repede asa ca SMS-ul este unul foarte convenabil. Iar aplicatia se poate descarca pe Android, sa-ti fie si mai usor.

  7. Simple says:

    Si in Tg. Mures se poate plati prin SMS, iar eu chiar o fac de ceva vreme. E mai comod.

  8. Cristi says:

    Este foarte bine cu tpark in Timisoara, mai ieftin putin decat tichetele si foarte comod. Am inteles ca pregatesc (sau exista deja) si ceva aplicatie pentru android si iphone sa platesti fara sa mai “pierzi” 5 secunde cu sms-ul 🙂

  9. Thea says:

    Sa vezi atunci ce suparati vor fi brazilienii cu lazile de bere !

    E o idee buna, ca nu trebuie sa mai umblu dupa tonomate si daca se intampla sa stau mai mult decat am anticipat voi putea plati fara sa ma deplasez pana la masina.

  10. mariusrusu says:

    La Alba Iulia, plătim transportul în comun prin SMS. De prin 2010.

  11. oradean says:

    in Oradea functioneaza foarte bine sistemul asta si e destul de lejer..

  12. viatorium says:

    FFF misto…!!
    Acum aud pentru prima data de aceste optiuni.
    Multumesc pentru pont.
    Succes

  13. viatorium says:

    Interesant sau de fapt foarte util ar fi, daca am putea plati prin sms sau mobil toate acele taxe la care suntem nevoiti sa stam la cozi pe la ghisee si sa alergam prin Bucuresti de la o circa financiara la alta, posta, politie, etc..in functie de caz.

  14. Cristi says:

    Cica in Timisoara exista si un numar la care trimiti sms si primesti innapoi raspuns cu amenzile de telpark care le ai pe un anume numar de inmatriculare. Din pacate nu mai stiu numarul dar cu un google search il puteti gasi repede

    Poate va intereseaza si asta http://www.tpark.ro/

    Cristi.

  15. Lolita says:

    Se pare ca la Oradea a inceput sa functioneze si de pe Cosmote si Digi Mobil!

Comentează