MANAFU*

Abonamente Evensys

Invazia pantalonului rosu

Sunt curios cum se formeaza tendintele in moda. Daca mergi intr-un mall si intri in magazinele clasice, vei vedea ca modelele se repeta, cel putin la nivelul culorilor si al anumitor modele. Ce ma intereseaza pe mine e perioada de “incubatie” a unei mode si cat dureaza pana devine ceva mainstream.

Pun toate aceste intrebari in contextul invaziei pantalonului rosu la barbati. De fapt, e o invazie de culori in garderoba masculina propusa atat de brand-urile de mall, cat si de casele de moda. Insa intre toate culorile, pantalonul rosu iese clar in evidenta.

Nagy “Laci” Laszlo de la StilMasculin.ro mi-a spus ca mania pantalonului rosu a inceput prin 2011. “Din pacate, trend-urile ii orbesc pe barbatii si ei isi cumpara tot ceea ce se poarta”, a completat el. Si cum e de asteptat sa vedem pe strazi, in aceasta vara, o “armata rosie”, l-am invitat pe Laci sa ofere cateva sfaturi celor care se vor incumeta sa achizitioneze un astfel de pantalon.

“Cel mai important aspect pe care trebuie luat in calcul, este felul in care iti vin pantalonii. Daca sunt prea lungi ei se pot scurta, dar sunt prea largi ei se pot stramta. Un barbat caruia ii vin hainele bine arata mult mai bine decat cel cu piese vestimentare largi.

Daca esti incepator in purtarea culorii, recomandarea mea este sa-i porti doar primavara si vara. Pentru avansanti, pantalonii rosii se pot indiferent de sezon.

Pantalonii rosii arata cel mai bine daca sunt purtati cu nuante neutre deoarece este o culoare pretentioasa din punct de vedere al asortarii. Rosu se mai poate asorta cu portocaliu si albastru pentru ca sunt din familii apropiate de culori.

Combinatiile cele mai nepotrivite sunt rosu cu roz( din punct de vedere cromatic nu arata bine si este o asortare kitschioasa). Rosu asortat la verde aduce aminte de sarbatorile de iarna, chiar daca cele nuante sunt in contrast.

Un plus de stil se poate obtine prin rularea pantalonilor pentru un efect estival sau se pot purta cu o pereche de pantofi rosii.

Daca esti o persoana careia ii plac detaliile, atunci aceasta nuanta se poate asorta la batista de buzunar, o cravata in care se regaseste rosu sau cu alte elemente.

Evident este importanta si atitudinea pentru ca acei pantalonii nu stau bine pe oricine”.

Incerc sa largesc aria subiectelor acoperite, sa combin jurnalismul cu experientele personale. Trec printr-o perioada de redescoperire a blogging-ului personal si experimentez noi subiecte. Acesta e un astfel de experiment.

13 comentarii

  1. aha, ok, doar ca eu nu as imprumuta niciodata niste bani unui individ ce se imbraca in pantaloni rosii. Sunt constient ca peste ani, eu insumi e posbil sa ma imbrac asa daca asta va fi trendul (dar zau, nu f posibil la cei 35 ani ai mei) , dar acum, trendsettlerii astia care poarta pantaloni rosii sunt ori niste pierde-vara, ori gay, ori ciumpalaci.

  2. Laci says:

    @Beni Din pacate, ai pus o eticheta fara sa o gandesti. De unde iti poti da seama ce persoana este doar ca poarta pantaloni rosii?

    Despre faptul ca sunt sau nu gay cei care poarta pantaloni rosii poti afla aici mai multe (daca imi lasa Manafu link-ul) http://www.stilmasculin.ro/Spune-mi-ce-culoare-porti-ca-sa-ti-spun-cat-de-gay-esti

  3. zang says:

    nu vad o problema in a purta pantaloni de orice culoare(mai putin mov si roz si anumite tipuri de turcoaz, nu de alta dar 90% din privitori vor crede ca esti gay)
    insa cred ca daca esti trecut de 30 trebuie sa restrangi numarul culorilor din garderoba de jeansi..totusi o mica problema ar fi cand mai multi prieteni aveti pantaloni rosii.. iti dai seama cum arati cu inca 2-3 amici mergand toti pe strada

    enervand trendul totusi 🙂 la fel cum e cel cu pantalonii zgariati/rupti/cacati de porumbel.. nu ca nu s-ar putea asorta ci mai degraba ca esti asaltat vizual dar si ca celelalte tipuri mai friendly dispar cat timp e un val din asta trendy

  4. Laci says:

    @Zang Am prieteni trecuti de 40 de ani care poarta pantaloni cu nuante deschide fara nicio problema. Sunt de acord cu tine cu acei pantaloni rupti si patati si alte rahaturi de genul nu au ce cauta pe barbati.

    De ex, Brooks Brothers au un motto: “La noi pantaloni colorati sunt o traditie, nu un trend” avand in vedere ca primul magazin l-au deschis in 1818.

  5. Monica says:

    Si totusi, in Italia (tara de unde se cam da tonul modei de zeci de ani incoace, chit ca nu ma pot pronunta asupra seriozitatii populatiei:) barbatii poarta jeansi rosii de vreo 30 de ani incoace. Nici nu poti spune daca au fost candva mai la moda decat acum ci, simplu: exista jeansi in mai multe culori, uneori si rosii.

  6. Laci says:

    Bun raspuns Monica. Din pacate, noi suntem in urma cu multe.

  7. Monica says:

    Sa stii ca nu e vorba ca noi am fi un urma ci de faptul ca un creator/ trendsetter non-italian a vazut pantaloni rosii (ah, dupa ce scrisesem trecuse pe langa mine un domn la vreo 60 de ani cu pantaloni raiati rosu spre visiniu) si a zis ca, in anul acesta in care doamnele poarta culori tari si “in bloc” (fara imprimeuri si contrastand cu restul tinutei) ar putea si domnii sa se asorteze cu ele.

  8. mucroz says:

    eu nu as purta asa ceva 😀

  9. Emil says:

    nici sa ma platesti nu as purta asa ceva

  10. dragos c says:

    eu port mult roșu la șosete, cămăși și pantofi. la pantaloni însă, nu. și nici nu cred că.

  11. solomon says:

    Ma simt dator sa va raspund la afirmatiile total jignitoare facute. Am 33 de ani, un statut social undeva peste medie, o afacere profitabila, o familie deosebita. Imbrac la o ocazie speciala un smoking, port cu mare lejeritate un costum, de in, o lana fina, bumbac, un sacou, un blazer, folosesc sosete colorate, nu ca asa cere moda, ci pentru ca iubesc culorile, bucuria de a trai, imbrac celebrii pantaloni rosii,ma joc cu nuantele, materiale. Si toate acestea fara sa fiu un coate goale, un gay (amarat de poponar, asa mai pe romaneste) sau nu mai stiu eu ce apelative. Daca va imbracati in alb, negru si gri, e strict problema d-voatra, dar exprimati-va opiniile elegand, ca un gentleman.

    PS. incercati sa urmariti site-ul http://www.trashness.com.

  12. Cyanilla says:

    Invazie au ba, as vrea sa vad mai des pe strada pantaloni rosii, nu doar in vitrine.Culorile sunt pentru coiosi, nu pentru gay peeps.

  13. baiatu says:

    eu as purta … nu stiu ce dracu va doare pe voi 😐 . svft dracu ! . blugii rosii sunt super smecheri !

Comentează