MANAFU*

Abonamente Evensys

Care este cel mai bun outlet?

O vizita la Kika ieri mi-a confirmat ca publicitatea outdoor inca functioneaza, privind la parcarea outlet-ului de vizavi. De ceva vreme, Fashion House Outlet Centre a umplut orasul cu afise despre promotiile lor de pana la 70% pentru branduri renumite. In fiecare zi. Iar parcarea din fata sa era plina sambata.

M-am lasat deci influentat de reclama si am facut o scurta vizita. Locul imita conceptul proprietatilor MacArthurGlen de afara. Nu stiu insa daca au vreo legatura. Am intrat doar in cateva magazine, unde cele mai bune reduceri atingeau 35%.

Experienta mea in “domeniu” tine doar de vizitele la Parndorf, aproape de Viena, locul unde merg cei mai multi romani, si Serravalle, in zona Milano, locul pe care eu il prefer daca m-ar intreba cineva. Am mai auzit de zona de shopping de la granita Italiei cu Elvetia si de cea de la Bratislava.

Vad vizita la un outlet centre drept o buna ocazie de a achizitiona piese vestimentare de referinta. Obiecte clasice, pentru ocazii deosebite, la preturi bune spre foarte bune. Ori e o buna sursa de “consumabile”, acele produse care poposesc pentru scurt timp in garderoba, mai ales cele de sezon.

Am observat insa, in ultimul an, o oferta foarte buna in sezoanele de reduceri din partea magazinelor de mall si nu numai. Mai mult, a inceput sa prinda printre retaileri si ideea de mid season sale, asa ca perioadele cu oferte bune (20 – 30%) se prelungesc in an. Ceea ce ma face sa cred ca outlet-ul va pierde teren incet-incet.

Las discutia asta pe mai tarziu si revin la intrebarea din titlu: Din experienta voastra, ce outlet-uri recomandati?

8 comentarii

  1. la Fashion House nu vad unde sunt reducerile. In afara de Tom Tailor, preturile sunt aproape la fel ca in centru sau in mall-urile din oras. Azi de dimineata am fost si m-am intors ofticat ca am batut drumul pana acolo. Plus ca era gol si am vazut ca au inchis si o aripa, plus ca multe brand-uri au plecat de acolo.

  2. dragoshy says:

    mi-am luat vara trecuta de acolo o pereche de tenisi Adidas… m-au tinut fix o luna 🙂

  3. Bogdan says:

    Problema este mai delicata…

    1. In Romania adesea preturile sunt deja mai mici decat ina fara + se cumpara putin dpdv al volumului.

    2. Ceea ce putini stiu, este faptul ca adesea in Romania se aduc colectiile vechi, dar vandute la pret nou.

    Mai mult, sunt destule branduri care in loc sa scada pretul produselor, prefera sa le bage in depozit si sa le scoata si la anu (mai ales produsele scumpe).

  4. zorilestore says:

    Zorile Outlet 😀

  5. ada says:

    sa nu fim atat de categorici…am fost chiar ieri, si intradevar reducerile la colectia noua sunt intre 35%-50% sau chiar 60% la Mango. dar am gasit si reduceri de 80% la colectia de iarna…
    O vanzatoare mi-a spus ca weekendul asta au o promotie 1+1 gratis, asa ca sigur mai dau o fuga. De incaltat am vrut sa iau de la Ecco sandale pentru copii, aveau 40% dar in weekend au zis ca mai baga 20% la pretul de outlet, asa ca merita, mai ales ca sunt de calitate.
    Altfel, ajung rar in Fashion House, pentru ca e cam departe de Titan…

  6. Recomand Castelo Romano din Roma si Dubai Outlet Mall , la cel din urma chiar am prins reduceri adevarate , gen costum Ted Lapidus la 400 ron ( 420 Dirhami )

  7. Cosmin says:

    FoxTown, Lugano (.ch)

  8. Anca says:

    A-ti auzit de site-ul numit Outlet Season?Imi puteti da detalii va rog!

Comentează