MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum tratam oamenii ca Horea Badau?

Mare e gradina din contul meu de Gmail! Pastreaza in ea tot felul de mesaje de la diversi indivizi, dar mai ales imi arata cum sunt de fapt oamenii. Sa il luam, de exemplu, astazi pe Horea Badau, “asistent universitar doctor la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti, Catedra de Presă, Disciplinele: Deontologie, Tehnici de investigaţie, Social Media, Jurnalism online şi Preşedinte al Asociaţiei Consumatorilor de Media”.

Sar peste momentul in care, la un eveniment, m-a abordat pentru consultanta. Gresesc, avea nevoie de cineva care sa ii “indrepte” imaginea. Cred ca un search pe Zoso.ro va arata care era problema lui la acea vreme. Sa revenim totusi la gradina mea din Gmail.

In noiembrie anul trecut, Horea Badau imi cere un citat pentru cartea sa despre social media. Ii raspund la mail si la solicitare. Imi multumeste adaugand:

“In alta ordine de idei, asa cum ti-am spus, recomand in fiecare an, cu multa caldura, blogul tau, contul de Twitter si activitatile tale studentilor de la Sectia PR. In acest an, m-au rugat foarte mult sa te aduc invitat la cursul de Social Media.”

M-am scuzat politicos. Noiembrie a fost cea mai grea luna din an pentru mine. La final de ianuarie, primesc un mesaj “intrebare-rugaminte”:

“Buna, imi cer scuze, crezi ca ai putea sa scrii doua vorbe despre cartea Tehnici de comunicare in Social Media?”

I-am raspuns ca as vrea mai intai sa parcurg cartea. Era acolo o fraza care m-a indignat. Si pe Chinezu la fel.

Ies putin de pe mail acum. La cateva saptamani dupa ultimul mesaj, Horea Badau participa la Social Media Summit Bucuresti, iar dupa eveniment, indignat ca am pronuntat Pinterest asa cum se scrie, trimite o “reclamatie” pe aceasta tema catre organizatori. Scrie si pe blog despre acest “incident” grav. Cred ca o sa ma urmareasca toata viata aceasta gafa monumentala. Auziti voi, sa citesc eu Pinterest cum se scrie!

Astazi, Horea Badau scrie pe blog:

“Mulți bloggeri importanți au fost plătiți ca să scrie texte pro-Nicușor Dan. Citiți textul scris de Manafu aici: este un text clasic de campanie, plin de sloganuri – și se încheie cu textul ”mergeți la vot”. Asemenea materiale electorale sunt permise la televiziuni numai în spațiul special dedicat alegerilor – în blogosferă totul e permis, deci poți să faci campanie la orice oră, oricum, numai să iasă banii. Oricum, nici un blogger nu va sprijini un candidat politic, fără bani”.

As vrea sa ma ajutati sa gasesc o explicatie pentru acest episod. Desi neinsemnat, merita un mic exercitiu de imaginatie. Va rog de aceea sa incercati sa gasiti un raspuns la intrebarile:

  • Daca eu sunt “corupt politic”, ce caut eu in cartea lui Horea Badau?
  • Daca eu pervertesc alegatorii neprihaniti, de ce m-a recomandat Horea Badau studentilor sai si chiar m-a invitat la un curs?
  • Daca eu scriu pe blog pe bani politici, de ce ar vrea Horea Badau o recomandare pentru cartea sa pe acelasi blog?

Si sa imi spuneti cum ar trebui tratati acesti oameni. Mai am cateva specimene in “gradina”, dar le pastrez pentru mai tarziu.

Horea, eu am fost un domn. Chiar si atunci cand postacii tai m-au injurat pe blogul tau, fiind incurajati chiar de tine. E jenant sa te dai bine pe langa cineva ca apoi sa aberezi pe blog. E o dovada de mare fatarnicie si lipsa de caracter sa scuipi acolo unde ai pupat inainte, parca asa se zice. Eu iti doresc succes, dar hai sa nu ne mai intersectam destinele de acum inainte!

Tags:

49 comentarii

  1. vali says:

    omul are probleme grave la cap.

  2. Liviu Taloi says:

    Poti incepe prin a ignora pur si simplu chestiuni de genul acesta.

  3. Dan Pandrea says:

    Ma surprinde prima propozitie: “Mulți bloggeri importanți au fost plătiți ca să scrie texte pro-Nicușor Dan.” Se arunca asa de frumos cu noroi…

  4. AndreiArde says:

    eu m-am distrat pe seama lui citind recenziile facute asupra cartii sale. chiar si dupa sms bucuresti m-am amuzat teribil http://ardeblog.ro/horea-badau-loveste-din-nou/

  5. Șerban says:

    Pe vremea mircului era o comandă… /ignore
    Atât!

  6. PAH says:

    Absurdul situației e dat de faptul că Nicușor Dan este ultimul om pe care să-l bănuiești că ar avea bani pentru a plăti campanii pe bloguri

  7. Șerban says:

    Mai ales că el candidează de capul lui, fără oameni în spate. Patrick, really, bre? :))

  8. Horea says:

    Cristi ai scris un articol electoral in favoarea lui Nicusor Dan pe blogul tau. Eu mi-am exprimat opinia despre articolul tau pe blogul meu. Si atat. Faptul ca ai scris ditamai articolul cu atacuri la adresa mea, arata doua lucruri: unu, ca te-ai suparat ca un copilas si doi, ca am avut dreptate cand am scris aici: http://www.horeabadau.ro/nicusor-dan-este-calul-troian-al-pdl-ului/. Pacat ca te-ai lasat cumparat in campania asta. Esti totusi Manafu, ar trebui sa te tii departe de politica si de ispitele ei.

  9. Arhi says:

    c’mon, tu ai probleme principiale legate de nesanatosul ala?

  10. are super probleme, din pacate. cu mine si-a consumat multa energie comentind ca nu i-am citit cartea, cerindu-mi sa dau teste din carte etc doar pentru ca , dupa lecturare, am spus ca e o … adunatura superficiala de texte ale altora, in care plateste polite celor care nu-l plac sau l-au criticat.

    e un domn de care trebuie sa ne fie mila. nu va intelege niciodata argumentele noastre, va ramine in lumea lui, acuzindu-ne pe toti ca avem lucruri grave impotriva lui, nedreptatindu-l.

  11. Nu te obosi cu el !

  12. Șerban says:

    Păi cum să nu se teamă de el? Închipuie-ți că-l bate pe Manafu la orice oră pentru că are mintea odihnită! :lol.

  13. Horea, sa lamurim trei lucruri:

    1) Tu ai venit la mine, nu eu la tine. Asta nu te pune niciodata in avantaj in orice context legat de mine. Apoi ar mai fi experienta, dar sa nu ne pierdem in amanunte esentiale.

    2) Daca tot pui ceva pe blog si esti si cadru didactic la jurnalism, ar fi deontologic sa probezi ce spui acolo. Probabil in alte parti, derapaje de genul asta ar fi fost amendate de catedra.

    3) Ce am scris eu nu este un atac. Am aratat ce fel de om esti. Daca te atacam, simteai altceva acum!

  14. necenzurat says:

    Cei care nu stiu/nu pot, predau!

  15. Nu te obosi cu el!

  16. Sabina says:

    Eu am primit cadou un text mareeee despre mine ca postaca pt TVR (cei de acolo nici nu stiu ca eu scriu de ei cateodata, doar pt ca imi plac). A reactionat cineva care nu a fost prea deacord … i-am dat un mail lung, cu bun simt, ca raspuns. Nimic. Niciun semn. Ma abtin …

  17. Tiberiu Cazacioc says:

    Sunt stupefiat !!! Cum se pronunta Pinterest ?!?

  18. nebuloasa says:

    Cand am dat mai departe articolul pe Twitter, am spus ca asemenea oameni trebuie ignorati, tratati cu indiferenta. Acum, gandindu-ma mai mult, imi dau seama ca omul acesta nu trebuie ignorat. Poate ca aici, in zona noastra de confort (poate e mult spus), in online adica, putem sa ne ferim de el si sa il ignoram. Ce ne facem, insa, cu studentii care iau de bun tot ce scrie el in acea carte sau ceea ce scrie el pe blogul personal? Studenti care fac PR si comunicare, care vor sa invete despre Social Media si care deja studiaza cartea lui in facultate (in Timisoara sunt foarte multi studenti care considera cartea ca fiind manualul primordial in ceea ce priveste Social Media).
    Acest dascal arunca cu injurii, pe blogul personal, ori de cate ori are chef, acuza gratuit, fara dovezi, iar cand e provocat la discutii, prin comentarii, ignora, pur si simplu.
    Cred ca ceea ce spui tu aici, Cristi, e un fel de semnal de alarma. Omul are acces la mintile tinere si asta mi se pare cel mai grav lucru. Chiar nu vede nimeni (de la facultatea la care preda) ce face el si cum se comporta?

  19. Piticu21 says:

    nop, e formulare standard.

    eu am fost la o intalnire cu susnumitul, dar i-am rugat de dinainte sa nu foloseasca vreun material video / audio cu mine.

  20. Matei says:

    Probabil o fi alimentat de studentii care-l considera un mare specialist in social media. Vreo campanie cunoscuta de care s-a ocupat? Sau e doar tare-n degetele?

  21. alex rada says:

    cred ca e vorba de accente, ca si eu m-am gandit la asta

  22. Nu-l cunosc personal dar atunci cand a invitat bloggerii sibieni (pe un grup privat de bloggeri sibieni) la lansarea cartii lui din bucuresti, nespecificand niciunde in eventul de pe facebook in care oras anume are loc lansarea… mi-am dat seama care e legatura lui cu social media. scuza lui a fost ca intr-un singur oras din tara exista facultatea de jurnalism si stiintele comunicarii asa ca ar fi trebuit sa ma prind ca lansarea are loc la bucuresti, nu la sibiu.
    de la asa un om sa invat eu social media?

  23. Eu am fost platit doar pe jumatate sa scriu despre Nicusor Dan. Pentru ca am scris 3 lucruri care imi plac la el si 3 lucruri care nu imi plac la el. Negocierea a fost dura, e drept, ca mi-a venit la un moment dat sa il iau pe Horia de negociator. Sau de consultant. Sau de ceva, acolo. Ca am zis ca daca vine si trantestea manualul ala pe masa, s-a terminat, imi dau cei ai lui Nicusor cat vreau. Cu comision pentru Horia, fireste.

  24. […] și Manafu pățește de astea… Măh, Horia, Manafu, măh??? De mine aș fi înțeles, căci sunt un derbedeu în esență, […]

  25. Eu nu mai zic nimic. Am schimbat niste e-mailuri cu personajul in cauza pentru ca mi-a sters niste comentarii decente si la obiect la un articol de-al lui si de atunci m-am linistit. E un nimeni cu pile si cu bani, prin urmare parerea lui nu conteaza nici pentru mine si nici pentru studentii lui.

    Ah, da, cunosc cativa studenti de-ai lui carora le este jena si frica sa spuna ce si cum pentru ca mai au niste examene cu el. Si, dupa cum cred ca va imaginati, in Romania daca deschizi gura si il critici (pe buna dreptate) pe un imbecil care-i cu o treapta mai sus (din diverse motive), ti-o cam iei.

    Prin urmare nu putem decat sa speram ca acest individ se va linisti si ca va intelege vechea vorba romaneasca: Cand doi oameni iti spun ca esti beat, mergi si te culca.

  26. e mai grav decat am crezut.

  27. Eu nu am niciun sentiment fata de el sau fata de ce a scris. Puteam sa ignor foarte usor. Din pacate insa, reprezinta o specie cu care eu nu vreau sa interactionez. Sunt acei oameni care iti zambesc, iti strang chiar mana, iti cer ceva si cand nu primesc… Dar mai bine va las cu un exemplu si ma si: http://eftimie.net/din-vremurile-cand-chinezu-era-domnul-china/

  28. neagrigore says:

    Mă bucur pentru toţi cei care se miră că un astfel de om este profesor. Înseamnă că aţi avut parte de profesori normali în facultate.
    Cît despre orgolii şi mizerii, am parcus povestea şi e un caz clasic atac la persoană pe care-l întîlneşti peste tot, politică, lumea academică … De ce ar fi blogurile un caz aparte? Eu cred că se vor înteţi momentele de genul ăsta, pentru că a început să se aglomereze cămăruţa blogurilor (şi au crescut şi sumele de bani care orbitează blogurile).
    Felicitări pentru textul pentru Nicuşor Dan.

  29. ihearlights says:

    Eu mi-am dat seama ce fel de om e cand il luam ii comentam pe blog si ii aratam ca nu are pic de dreptate in ceea ce zice. Si ca e praf in tot ce tine Social Media. Sincer, imi e mila de studentii lui.

  30. Raluca says:

    Eu cred că l-aș ignora. Mi se pare cel mai ok. Păcat că nu știe să se poarte nenea.

  31. IulianJ says:

    Parerea mea e ca i se da prea multa atentie si poate tot scandalul asta face parte dintr-o strategie de branding personal…sau nu. Nici daca te rapea nu facea valuri mai mari. Block/Ignore…

  32. ioana says:

    Oameni profesionisti , cu experienta, ca voi (Manafu, Bogdana etc) ar putea sa faca un bine studentilor FJSC si sa determine decanatul sa inceteze colaboararea cu aceasta nulitate care nu poate si nu are ce sa invete pe nimeni.

    Sa ramana la stadiul de organizator de “conferinte” in Club A si client al cantinei si Jeg-ului !

    O absolventa FJSC

  33. Dragos says:

    “Oricum, nici un blogger nu va sprijini un candidat politic, fără bani”…. asta e o concluzie tampita rau de tot. De unde stie domnu Badau ca niciun blogger nu il va sprijini, de exemplu, pe Nicusor Dan pentru alegeri? Eu am pus un banner la mine pe blog din proprie initiativa, fara sa primesc niciun ban, fiindca pur si simplu m-am saturat de leprele care s-au perindat pe la Primaria Bucuresti pana acum. Am facut-o pentru mine, nu ca sa vada “publicul”, fiindca blogul meu e mic de tot in lumea asta mare a blogosferei. Si nici macar nu m-am inscris in acea lista pe care candidatul Nicusor Dan o are deschisa pentru cei care vor sa-l sprijine, fiindca a fost o initiativa personala, deci 100% subiectiva. Si probabil ca nici nu va castiga Nicusor Dan, dar asta e alta discutie.
    In incheiere am sa spun doar ca am rasfoit cartea domnului Badau si nu spun ca este rea, dar nici ca am descoperit Parisul. Mie personal, cartile despre mediul online, despre social media in speta, mi se par putin redundante, devreme ce social media sunt intr-o continua dinamica – azi e valabil un lucru, maine schimba Facebook tot :)) , ca sa inchei intr-o nota amuzanta…

  34. 1nu says:

    Eu credeam că tu exagerezi când povesteai despre el. Oh, well, m-am înșelat. 🙂 E mai rău.

  35. Șerban says:

    Cred că gândeşti un pic cam departe.

  36. Șerban says:

    Aici într-adevăr ai dreptate! Prietenii ştiu de ce!

  37. Gogu Negru says:

    Stati linistiti. Multi studenti si-au dat seama deja cate parale face omul asta.

    Se-ncurca-n virgule mai rau ca un prescolar si daca-i atragi atentia asupra acestui fapt, ai dat de dracu!

  38. Bogdan says:

    Badau, sau mai bine spus, “budau” (dupa cum obisnuiam sa il alintam) este un profesor imbracat in mici frustrari. El saracul nu are ce cauta la catedra si mai ales sa predea unor tineri. El, saracul, este doar un alt cetatean cumparat de un partid. El, saracul, nu gusta decat din firimiturile lasate de hotii politici. El, saracul, trebuie ignorat pentru ca nu are ce cauta printre randurile noastre. Saracule: IGNORE sau SHIFT+DELETE!

  39. vali says:

    nu e adevărat că e un lingău al lui ponta.

  40. Ba eu cred că atunci dai „greutate” sitului de opinii personale expunîndu-ți titlurile academice, cam ar trebui să îți asumi și consecințele.

    Eu ca voluntar în campania ND, jignit indirect de Badau, nu văd exact ce aș putea face în sensul de sancțiune („Stimate domnule rector, H. Badau minte și mă jignește pe blog-ul său. Vă rog să-l mustrați ca să nu mai facă, subsemnatul.”). Dar cineva care a avut interacțiuni cu el, cred că ar putea face asta.

  41. Matei says:

    Salut! Te rog mult poti sa ma ajuti si pe mine cu ceva? Anul acesta vreau sa intru la fjsc,cum pot sa imi maresc sansele sa intru la aceasta facultate?

  42. […] un blogger care și-a dovedit lipsa de caracter cu multiple ocazii. Ne putem convinge de la Zoso, Manafu, și mai ales de pe sit-ul lui, spre care nu mai dau link de rușine. El încă nu a răspuns […]

  43. […] Tehnici de comunicare în social media vă recomand articolele scrise de Ruxa, Auraș, Marius sau Manafu și Chinezu. Pentru o părere personală, citiți cartea și reveniți cu mai multe comentarii. […]

  44. […] Am ramas mut de uimire cand am aflat ca, anul acesta, la FJSC (Jurnalism), au fost 8 candidati pe un loc la examenul de admitere. Serios, cum e posibil asa ceva? Nu le-a vorbit nimeni acestor elevi de starea mass-media de la noi? Nu se uita si ei la televizor, nu trec si ei pe langa tarabele si chioscurile de ziare, nu asculta posturile de radio care dau aceeasi muzica? Ca sa nu mai vorbesc de postaci si de anumiti profesori. […]

  45. […] scris pe blog. Despre Horea Badau, un personaj halucinant despre care am vorbit si la un moment dat aici. De altfel, cautati pe Google numele lui. Veti vedea cum il caracterizeaza si alti bloggeri. Veti […]

  46. Blegoo says:

    Citat:

    “…Daca te atacam, simteai altceva acum!…”

    Cristi… de ce încerci să-ți atingi propriul nivel de incompetență?
    Tu nu știi să “ataci”, nu e genul tău, nu e în personalitatea ta, nu ești bun la așa ceva.
    Recunoaște, ce dreaq’!
    🙂

  47. Andreea says:

    Am citit pareri pro si contra unora si altora. Sincer, ceea ce se intampla discredieaza pe toata lumea. E pacat. Fiecare alege sa scrie despre ce pofteste. In ce termeni doreste. Totusi, cred ca ar fi oportun sa se ridice standardele si sa iasa la lumina lucrurile cu adevarat importante. Imi amintesc un citat care spune ca “decenta este o dovada de igiena”. Ar cam fi momentul sa luam sfatul acesta ca reper.

Comentează