MANAFU*

Abonamente Evensys

Omul care a renuntat la bani

Ca tot este astazi 1 Mai. Merita sa reflectam un pic la munca noastra, la ce conteaza pentru noi si mai ales la ce ne motiveaza. M-am gandit sa impartasesc cu voi un micro-documentar de 3 minute despre omul care a renuntat intr-o zi la bani, acum aproape 12 ani, si de atunci traieste liber. Fara card, credit sau carte de identitate. Evident, nu ne dorim viata lui, dar ne pune un pic pe ganduri, nu?

Tags: ,

9 comentarii

  1. Inteleg filosofia pe care o propune insa consider ca se contrazice supravietuind pe seama ” freely giving – freely receiving ” fiindca tot ceea ce primeste presupune cumparaturi realizate tot cu bani (dar de catre alte persoane care muncesc, realizeaza venituri, cumpara si apoi il intretin pe el) Pentru ca personajul respectiv nici macar nu isi asigura din cate vad un trai prin munca ci doar folosindu-se de caritatea altora sau de alimente expirate sau veverite moarte din desert. As fi aprobat dezasocierea de sistemul de guvernare sau de folosirea banilor ca putere care ne controleaza daca maniera prin care ar fi fost pusa in practica ar fi fost una de bun-simt care sa presupuna traiul sustinut prin mijloace proprii. Iar da, munca in cazul acesta innobileaza omul. 1 mai cu bine!

  2. bucur says:

    atunci cand nu vom mai putea folosi bani lichizi si nici cumpara daca nu vom avea semnul diavolului pe frunte sau mana sar putea sa ne para rau ca nu am invatat sa traim fara bani.El nu are nimic de pierdut,ba dimpotriva…

  3. cand nimeni nu va mai avea bani sa cumpere mancare si nimeni nu va mai arunca nimic la gunoi ce va manca acesta? nimic

    ma iertati, dar toata aceasta parodie este simpla IPOCRIZIE

    mai era o tanti care traia fara bani, dar accepta donatii, bartere si a publicat chiar o carte care zau ca nu pe frunze de conifer se vindea, ci pe bani

  4. Vezi ca iti lipsesc niste informatii despre tanti aia. Ea nu traieste din mila altora, ci munceste non stop pentru altii, insa nu primeste la schimb bani, ci servicii (gen: eu iti fac curat in casa, tu ma lasi sa dorm in camera ta de oaspeti; eu iti tin contabilitatea, tu ma lasi sa mananc la restaurantul tau). Iar banii pe care ii primeste din vanzarea cartii ii doneaza diverselor asociatii non-profit, la fel cum a facut si cu banii pe care i-a obtinut din vanzarea bunurilor de om normal pe care le-a detinut la un moment dat (casa, lucruri, etc).
    …Parerea mea e ca in Romania ar muri de foame 🙂

  5. Btw, renuntarea la sistemul monetar poate sa aduca abundenta si implinire, boschetareala e doar optionala:

    http://www.lucrurigratis.com/2012/04/despre-societatea-bazata-pe-daruri/

  6. Șerban says:

    Tu nu-ti doresti viata lui pentru ca nu te vezi fericit traind-o. El e fericit traind asa. Pana la urma asta conteaza, nu?

  7. nu-mi lipsesc nici un fel de informatii, doar ca nu sunt ipocrit

    daca restaurantul acel nu ar vinde mancarea pe BANI, atunci nici tanti aia n-ar pute aface barter

    daca nu si-ar vinde cartea pe BANI, atunci nici nu ar putea dona

    daca oamenii la care doarme nu ar munci pe BANI, nu are avea casa si nici tanti nu ar avea unde sa doarma

    atata timp cat folosesti produse si servicii pe care altii dau BANI este IPOCRIZIE sa spui ca traiesti fara bani (poate fara banii tai, dar altii ruleaza bani ca sa poata face troc cu tine)

    despre gunoierul din clip nici nu mai zic nimic…

  8. […] l-am văzut la Manafu și fără prea multe introduceri vreau să vă las să vizionați prezentarea omului care a […]

Comentează