MANAFU*

Abonamente Evensys

Unde i-as trimite eu pe candidatii la Primarie

La Viena. In zona Graben, in probabil miezul focarului de turisti insetati de cultura si shopping, intr-o zona mult prea comerciala, exista o mica piata cu bancile din imaginea de mai sus. I-as trimite pe toti candidatii la Primarie, de acum, sa stea pe banci, sa se uite in jurul lor si sa se gandeasca apoi la tot ce au vazut in drumul lor de la aeroport pana in centru. Le-as da apoi o foaie de hartie si i-as invita sa scrie pe ea 5 lucruri pe care ei le-ar schimba in Bucuresti dupa experienta vieneza.

Sunt sigur ca pot gasi alte “banci” si la Praga, si la Budapesta, chiar si mai aproape de noi, la Cluj si Timisoara. Nu cunosc toate problemele Capitalei, dar cel mai mult si mai mult pe mine ma doare felul in care arata si este organizat orasul. Si ma doare sa vad ca nu se intampla mai nimic.

6 comentarii

  1. Vali says:

    Buna idee. Sau, poti organiza un targ electoral, sau un Politic Camp 🙂

    ptr analiza: http://venescu.wordpress.com/2012/05/14/expozitie-electorala/

  2. hunter says:

    cred ca e important sa ai un model de urmat. la noi nu intereseaza pe nimeni asta. cred ca au calatorit candidatii nostri, insa nu au inteles nimic. si daca au inteles, nu le-a pasat. pentru ca la noi dintotdeauna a mers si “merge si-asa”. atitudinea pasiva a romanilor le hraneste indiferenta. pacat. singura mea dorinta e sa ma car cat mai repede din tara asta a “nimanui nu-i pasa”.

  3. Ceausescu n-a murit says:

    tot cu masina personala circuli?

  4. Morrison says:

    Romanul e insetat de bere si mici. Votam in ce ne regasim, din pacate.

  5. afi says:

    Sigur ar spune ca “da, e frumos… dar vezi tu, la noi nu se poate… oamenii nu sunt ca aici… degeaba pun eu o banca intr-un loc daca vine unul la noapte si o rupe… , degeaba e cosul ala de gunoi acolo daca e mai usor sa arunci pe jos… vezi tu, noi stim cum e aici, dar la noi… oamenii, civilizatia domne… mai e mult pana sa fim ca astia… Austriecii astia sunt asa de cand lumea… noi … noi ne multumim asa … Si ce vrei tu acum de la noi? noi nu dam oamenilor decat ceea ce merita… daca tu esti altfel, sau mai e unul altfel… e putin domne … turma e in frunte… noi mergem dupa turma, noi de turma avem nevoie… nu de tine, sau de alalt….”

  6. Tiberiu Cazacioc says:

    Ceva se schimba in Bucuresti, greu, dar se schimba. La ceva similar proiectului de aici http://www.centralbucuresti.ro, am lucrat inca din 2006. Ma ingrozesc la gindul ca a durat atat si poate inca pe atit va mai dura dar deschideti ochii, daca noi vrem, se poate…

Comentează