MANAFU*

Abonamente Evensys

9 lucruri care mi-au placut la FITS 2012

Dupa prima vizita la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, ma gandesc deja la editia de anul viitor. Sa imi rezerv din timp camera. Sa imi pun in ordine treburile. Sa vin linistit si fara presiunea unor deadline-uri. Am petrecut trei zile foarte frumoase, “cu de toate”, as putea spune, in sensul cel mai bun posibil. Iata insa ce am apreciat mai mult si mai mult la Sibiu:

Festivalul pentru tot ce a reusit sa devina in cei aproape 20 de ani de existenta. Atmosfera de festival care da un alt aer orasului si care te scoate din cotidianul busy de Bucuresti.

Mix-ul de teatru, concerte de masa si manifestari de strada, care poate fi enervant la un moment dat, dar enervant de frumos. Nu vei putea niciodata sa vezi tot ce iti doresti. Asta te supara si in acelasi timp te face sa iti placa si mai mult festivalul.

Constantin Chiriac, omul care mi-a spus ca nu ii place “sa se descurce”, dar care face minuni in fiecare an. Mi-a vorbit la Clubul Festivalului de editiile din 2013 si 2014. Este un magnet pentru toti cei care ii ajung in preajma. Nu stiu cum gaseste toata energia…

“Invazia” celor de la Close Act ramane cel mai impresionant moment pentru mine la aceasta editie FITS. Am vrut sa vad spectacolul dupa ce am prins probele de sunet din Piata Mare. Nu mi-am inchipuit ca voi vedea insa asa ceva. Atat de bine pus in “scena”.

Momentele stradale, acele mici acte care atrageau prin inedit. Grupul de muzicieni care cantau pe o roata, “cutia muzicala” care se strecura prin multimea adunata pe strada pietonala sau acrobata care incanta audienta suspendata de un batran copac de langa Hotel Continental.

Lucrurile pe care nu le-am experimentat, dar care au fost pe buzele tuturor. Noptile petrecute la Club, “Faust” in regia lui Silviu Purcarete si trupa Vertigo.

Ruxandra Predescu, managerul comunitatii de bloggeri si media, care ne-a oferit tot ce ne puteam dori si a avut grija de toata lumea. O recomand pentru orice eveniment.

Cardul de fidelitate “pe viata” oferit de Hotel Continental si scrisoarea personalizata primita de la directorul lantului hotelier. Continental Forum este in continuare cel mai apreciat hotel din Sibiu.

Sponsorii implicati in festival si mai ales pe cei care au sustinut programul “Bloggeri Oficiali la FITS”: Nokia RomaniaOriflameHumanitasPrint Center.

 

3 comentarii

  1. Dan Olteanu says:

    Si cu voia ta, Cristi, as adauga si http://www.ambient.ro ca fiind partener oficial al FITS inca de la chiar prima editie din 1993!

  2. Felicitari! Daca ramaneti si anul viitor, va dedic un post. Cred ca e cel mai lung parteneriat cu un eveniment din Romania!

  3. ruxa says:

    Iti multumesc, Cristi, ca te’ai lasat atras in nebunia FITS, in ciuda programului (prea)plin pe care il ai, ca te’ai lasat cucerit de nebunia festivaliera si, nu in ultimul rand, pentru vorbele si gandurile bune 🙂

Comentează