MANAFU*

Abonamente Evensys

Cine este utilizatorul telefonului cu camera de 41 megapixeli?

Incerc sa gasesc raspuns la intrebarea din titlu dupa lansarea in Romania a telefonului Nokia 808 PureView. Chiar e interesant de vazut care este tipologia utilizatorului. Sa fie un fotograf care cauta un smartphone mai mult decat decent si vrea o camera foarte buna pe telefon? Sa fie fanul Nokia care vrea sa renunte la camera foto?

Cei care au participat la lansarea Nokia 808 s-au aratat incantati de telefon (pretul ridica cateva semne de intrebare). Eu cred ca Nokia a vrut sa marcheze inca o data calitatea camerelor foto cu care isi doteaza terminalele (sa ne amintim de N8) si sa depaseasca o limita care era probabil de neimaginat. Performanta camerei foto pe un telefon a constituit, inca de la aparitia conceptului, un punct de diferentiere important.

In plus, Nokia ne face sa ne intrebam acum serios: Vor inlocui telefoanele camerele foto de consum? De fapt, intrebarea nu ne mai poarta cu gandul la “daca”, ci la “cand”.

Au scris despre lansarea Nokia 808 PureView: Alex Radescu, Dan Dragomir, Victor Kapra si Stefan Rosioara.

7 comentarii

  1. Denisa says:

    Din 2006, de când mi-am cumpărat prima cameră foto, am umblat cu ea la gât, pe umăr sau în geantă oriunde m-aş fi dus. În martie am primit Nokia N9 şi am fost “trimisă la plimbare” în Barcelona, ca să fac poze cu telefonul minunatului oraş. De atunci, pur şi simplu nu am mai simţit nevoia să car după mine camera foto. N9 e destul pentru mine. Chiar face poze faine.

  2. […] 41 megapixeli pe telefonul mobil? Observ ca nici Cristi Manafu nu a gasit un raspuns la intrebarea Cine este utilizatorul telefonului cu camera de 41 megapixeli?  Trimite prin email. […]

  3. Eu zic ca utilizatorul ideal este tanarul neconformist, care isi vas chimba al sau Nokia 1100 cu acesta doar pentru modul performant de fotografiere, nu toti is interesati de aplicatii la un smartphone 😉

  4. Șerban says:

    Un fotograf adevărat ar vrea ceva mai mult de o cameră de 5 Mpx cu super-zoom digital.

    Preţul mi se pare de domeniul SF-ului, dar cu siguranţă se vor găsi cumpărători dornici de chestii… exclusiviste! 🙂

  5. gaben.ro says:

    camera din telefon e doar … o camera de telefon.
    senzorul nu e cel mai important.
    diferenta e facute de lentile.
    sunt camere de amatori de 22 de M de mult timp pe piata. si profesionistii folosesc camere de 6 M. dar cu o lentila care aduce de 1000 de ori mai multa lumina pe senzor…
    nu cred ca este cineva care sa se gandeasca ca ar putea fi un semn de egalitate intre aceste sisteme…

  6. Ovi Olaru says:

    Un asemenea telefon face ravagii.

  7. Viorel Ion says:

    nu cred ca le vor inlocui (cel putin in viitorul apropiat) ci vor incerca sa traga o felie cat mai mare din piata camerelor foto compacte profitand de comoditatea oamenilor de a nu mai purta asupra lor si camera foto, multumindu-se cu calitatea oferita de telefon.
    Eu ca fotograf vreau sa am un control absolut asupra camerei foto si acces la mult mai multe functii decat iti permite un telefon mobil.

Comentează