MANAFU*

Abonamente Evensys

Confesiunile unui om din spatele lui Nicusor Dan

Alexandre Almajeanu este unul dintre romanii care traiesc in strainatate de multi ani. Este insa printre cei putini care au investit in proiecte romanesti. Ati auzit de start-up-uri precum Metropotam, eRepublik, Balaur.ro si 123Flori.ro? Este si el implicat in aceste proiecte. Mai mult, prin Fundatia Gentica a oferit o serie de evenimente antreprenorilor romani. Alexandre mi-a trimis un text pe e-mail. Il public integral mai jos.

“Nu am ca obicei să comentez politica din România. Pentru că nu urmăresc politica din România. Ca mulți din România și ca mulți români din afara ei, nu mă simt reprezentat de o femeie sau un bărbat politician nici în țară, nici în cadrul Parlamentului European.

Dar dacă nu ne ocupăm de politică, se ocupă ea de noi. Și, din păcate, știm cum.

De data aceasta, este vorba despre București, orașul unde m-am născut și unde revin cu plăcere, o dată pe lună. De fapt mă face de două ori fericit Bucureștiul: prima oară când mă întorc și a doua oară… când plec. Plec ușurat să știu că mă îndrum spre altă capitală europeană, unde pot merge pe trotuar, unde nu mă tem că un cățel l-ar putea mușca pe copilul meu și unde am alternative adevărate pentru a nu circula cu mașina. Dar și Bucureștiul ar putea fi un oraș adevărat european. Este vorba de voință, de oameni și, din când în când, de alegeri.

Nu am ca obicei să mă laud cu banii pe care îi donez. Dar de data aceasta este vorba de Nicușor Dan. Și cum citesc așa de multe neadevăruri în jurul lui, am decis să scriu public că fac parte din cei, numeroși, care au donat pentru campania lui. Mulți bani pentru o țară ca România, dar puțini bani având în vedere ce posibilități au cei care «fac» de 23 de ani politică în România. Bani de dat, când ai, este cel mai simplu; cel mai frumos este tot timpul, prețios, pe care l-au dat, îl dau și îl vor da toți voluntarii care cred că și capitala României se poate schimba.

Suntem mulți români în afara țării care l-am vota pe Nicușor Dan, dacă am putea și care ne dorim să revenim într-un București schimbat.

Suntem mai mulți decât cred ei.”

6 comentarii

  1. Bbcversus says:

    Ce pot sa mai zic, acum, la capat de linie… O sa merg sa votez impreuna cu sotia, pe ND. Dar ceva imi spune ca nu o sa iasa… Sper sa ma insel, chiar imi doresc lucrul asta, fiindca astfel as privi cu o oarecare speranta Bucurestiul… Daca nu ma voi insela, viata merge inainte si poate avem mai mult noroc data viitoare cand se va mai descuia la minte poporul.

  2. Stefan says:

    Si incerc din rasputeri sa ma gandesc la cineva din lista PDL pentru Consiliul General… nu cunosc pe nimeni (e drept ca nici de la ceilalti nu cunosc), cu exceptia unei duduite ce se numeste Simona. Tinerica, dragutica, mai mult politicoasa decat aroganta, dat tot bataioasa, a intrat in politica “ieri”. Cum ? Pai a venit din neant si a castigat un concurs de sistematizare urbana, sau ceva de genul cel mai bun proiect pentru Bucuresti, cu o chestie de ecologie, parcuri etc… Iar premiul pentru acest concurs a fost cocotarea castigatorului in varful listei pentru Consiliul General al Capitalei. Nu-mi vine a crede, scenariul parca-i pentru prosti ! … iar concursul de la A la Z a fost sub obladuirea Elenei Udrea.

    Mai ce seamana totul cu povestea independentului Nicusor Dan,…preocupat si el de ecologie, asa un pic…. si promovat la fel ca si Simona pe retelele de socializare “cool”….

    Ok, ma opresc, … da’ vorba lu’ National Geografic… Think again !

  3. […] şi a împânzit blogosfera cu mesaje care să arate că în spatele lui Nicuşor Dan nu e nimeni. Un astfel de articol a apărut şi pe blogul lui Manafu, ceea ce arată că bloggerul a răspuns docil directivelor date […]

  4. Cosmin says:

    Cristi, vezi ca iti strici reputatia ;))

  5. Stefan says:

    Eh,… totul nu a fost decat o balonare care s-a terminat cu un fasss…

  6. […] povestea Nicușor Dan, care poveste a împânzit blogosfera. O serie de articole: 1, 2, 3, 4. Aceste articole – plătite sau nu, în cazul ăsta nici nu mai contează – […]

Comentează