MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum reusesti sa te diferentiezi?

Deja ne-am obisnuit ca periodic sa se vorbeasca despre un nou iPad Killer sau macar de un competitor decent. Au fost pe rand Galaxy Tab, Motorola Xoom, Asus Transformer, Kindle Fire etc. Acum e randul Google Nexus 7.

Nu m-am uitat la specificatiile tehnice si nici nu imi fac sperante ca e un veritabil competitor, ci mai degraba un gadget asteptat de fanii Android. M-am uitat insa la reclama tabletei (sus). Apoi la filmul de prezentare pentru noul iPad (jos). Sunt la fel.

De aici au aparut intrebarile: Cum se diferentiaza Nexus 7 de mai marele iPad in comunicare? Cum se poate impune in competitia pentru atentia celor care nu au avut o tableta si nici nu vor sa “muste” din marul lui Steve Jobs? Se bazeaza pe puterea brandului Google? Totusi Apple e mai puternic in hardware. Ar mai fi pretul, dar asta e o alta discutie.

Raman cu impresia ca si in tehnologie, publicitatea e ca la detergenti. Mergem pe aceleasi clisee demonstrative si incercam sa adaugam un pic de emotie.

4 comentarii

  1. Catalin says:

    Targeteaza doua segmente diferite. Mai bine pastrezi intrebarea pentru cand Apple vor lansa Ipad mini(zvonurile spun ca se va intampla curand).
    Pana atunci nu as compara 11″ cu 7″, retina display cu 800px si $200 cu $500.

    Cat despre comunicare/marketing… tine cont ca, cumperi o stare de bine. Spot-ul acesta cred ca este unul dintr-o serie.

  2. Sincer, imi place mai mult spotul Nexus. Si sunt de acord ca nu trebuie sa comparam mere cu pere. Dar cum spui si tu, ce va face Nexus 7 daca vine iPad Mini? Pentru un produs atat de primit inainte de lansare, cum e acum tableta Googler, e nevoie si de o investitie in brand si de o pozitionare clara, nu?

  3. Catalin says:

    Apple este o marca elitista… fiecare are fanii sai de fapt. Dar in cazul Google este un proiect co-branduit cu Asus. Experientele Nexus se vor a fi tailor made pe Android, astept totusi primele proiecte cu Motorola, recenta achizitie Google.

    Apple cred ca vor miza pe avantajele tehnologice, iar restul(segmentare, story, etc.) sunt doar detalii.

  4. […] nefiind disponbile si in Romania. Placute clipuri, insa, de cateva luni bune deja, am aceeasi nedumerire ca Manafu, in ceea ce priveste tabletele (la telefoane e alta […]

Comentează