MANAFU*

Abonamente Evensys

Ne vom regasi identitatea?

Cand am vazut clipul de mai sus, mi-am zis: “Trebuie sa il pun pe blog. Poate va avea un mic efect. Cat de mic…”.

Traiesc cu senzatia ca noi romanii fie ignoram, fie persiflam ce ni se intampla de ceva vreme si mai ales zilele acestea. Am refuzat sa urmaresc stirile din ultimele saptamani tocmai pentru a nu imi adanci senzatia. Cred ca avem nevoie de ceva sa ne scoata din letargie sau din postura de comentatori. Avem nevoie sa fim condusi cum trebuie si de lideri adevarati. Si de modele. Clipul este despre umanitate, dar ar putea fi despre regasirea unei identitati nationale.

La Rock The City, in timpul actului Within Temptation, pe scena a ajuns un steag al Bulgariei / Ungariei (nu am prins bine faza). Oamenii au reactionat pe moment si au comentat mai mult dupa. Ma intrebam cum ar sa se intample asa ceva la Sziget sau Kavarna Rock Fest cu steagul Romaniei pe scenele lor. Evident, trupa nu a avut nicio vina, nici mana de fani veniti din alte parti. Pe mine m-au mirat comentariile de genul “Ai vazut, draga?”.

In seara alegerilor pentru Primarii, eram pe o terasa. Asteptam sa se termine un meci si sa schimbe cineva canalul pentru a vedea rezultatele. O masa de tineri detineau telecomanda, asa ca dupa meci au trecut pe un post de stiri fix pentru 2 minute. Apoi au schimbat pe o cursa de F1. Ma uitam la ei mirat. Erau oameni de aceeasi varsta cu mine. Sa fie mai importanta o cursa de masini decat cursa pentru destinele acestui oras in urmatorii 4 ani?

Ca sa inchei totusi cu o nota optimista. Un participant la Rock The City, a fugit pana acasa imediat dupa incident si s-a intors cu el pentru urmatorul concert. Evanescence a primit la un moment dat steagul nostru.

2 comentarii

  1. Flo says:

    liderii adevarati se nasc din comunitati de oameni adevarati, care incearca permanent sa se auto-imbunatateasca si sa schimbe lucrurile in bine in universul lor imediat. pana nu va exista o masa critica de astfel de oameni (care, eventual, sa ii influenteze si pe ceilalti), nu vom putea alege majoritar astfel de lideri. e un joc al numerelor.

  2. pandutzu says:

    he he 😀 abia acum am vazut articolul asta…

    Chiar m-am intrebat si eu cum s-ar simti ungurii daca la Sziget ar aparea pe scena steagul Romaniei sau al altei tari.. . Probabil la fel cum ne-am simtit si noi cand a aparut steagul Bulgariei pe scena la Rock the City.

    Mi-as dori ca romanii sa fie mai mandri de tara lor, nu numai atunci cand sunt Jocurile Olimpice. Mi-as dori sa vad mai multe steaguri ale Romaniei la concerte…

Comentează