MANAFU*

Abonamente Evensys

O tinuta de vara curajoasa?

Urmaresc cateva bloguri de fashion si am observat promovarea subtila a tinutei cu sacou si pantaloni scurti sau fara jacheta, dar intr-o combinatie – hai sa-i zicem – mai serioasa. Cateva exemple gasiti la mine pe Pinterest.

Fiind atent la tendintele de orice fel si apreciind grija pe care o au unii barbati pentru look, l-am intrebat pe Nagy “Laci” Laszlo de la StilMasculin.ro ce parere are despre acest trend.

Pantalonii scurți purtați la sacou ar putea fi o alternativă la ținutele office. Ideea nu o consider forţată, deoarece pantalonii scurţi devin în mod natural un element important pe timp de vară pentru cei care se îmbracă bine. Totuşi, nu recomand această ţinută pentru birou, deoarece în mediul bussines nu te va lua nimeni în serios. Dar e perfectă pentru o ieşire în oraş sau pentru o plimbare în nopţile călduroase.

Marcus Rigg, designerul de ţinute formale pentru Topman spunea că: “Ţinuta formală are o influenţă puternică pe catwalks şi prinde teren şi pe stradă. Mulţi bărbaţi folosesc costumul ca pe un element inseparabil şi dacă modifici ceva în el, atunci schimbi un lucru sacru. Asortarea cu pantalonii scurţi, reprezintă o problemă pe care o au majoritatea deoarece se va dubla nivelul de dificultate”.

Croitorii profesionişti îţi vor spune următoarea regulă: doar atunci când sacoul şi pantalonii se fac din acelaşi material, putem spune ca avem un costum. Faptul că ştii această regulă nu te împiedică să o poţi încălca, devenind un rebel în stil prin înlocuirea pantalonilor de la costum cu o pereche de pantaloni scurţi.

Pe lângă aceste aspecte, înlocuieşte sacoul cu un blazer şi poartă o pereche de loafers, boat shoes, mocasini, espadrile, teniși sau o altă încălțăminte lejeră de vară.

Croiala pantalonilor scurţi eleganţi purtaţi la costum fac ca o ţinută elegantă să devină  mai relaxantă şi una relaxantă să devină mai elegantă. Asta înseamnă că la aceşti pantaloni poţi purta un sacou de costum înlocuind cămaşa cu un hanorac sau un blazer cu un tricou polo.

Pentru a avea o ţinută asortată, contează felul în care îţi alegi sacoul şi pantalonii scurţi. Perechea de pantaloni scurţi trebuie să-ţi vină bine pe picior şi să  nu depăşească genunchiul. Foarte important este să nu porți sacoul la sorturi de baie, pantaloni trei sfert sau la cei din fas. Sacoul trebuie să fie unul scurt, cu o singură fentă şi croială slim. Materialele recomandate sunt bumbacul și inul, dar şi altele care respiră.

Această ţinută este una puternică care necesită din partea ta multă încrede şi îţi recomand o coloristică simplă, fără culori puternice. Experimentează şi poartă această ţinută  în felul tău şi nu trebuie să-ţi faci griji pentru autenticitatea sa.

Chiar dacă unii designeri o prezintă ca o ţinută bussines, mie mi se pare absurdă  în acest sens, deoarece tinde foarte mult înspre casual. Nu cred că aş vedea pe cineva în stare să poarte pantofi negri, şosete până la genunchi, curea, cravată, cămaşa elegantă, pantaloni scurţi făcuţi din acelaşi material cu jacheta şi sacoul de costum.

Schimbă această ţinută în felul următor: alege un sacou deschis la culoare, un tricou polo sau o cămaşă cu câţiva nasturi descheiaţi, pantaloni scurţi până la genunchi şi o pereche de loafers cu şosete joase, care nu se văd. Cu acestă ţinută vei fi bine îmbrăcat fără note formale.

O altă combinatia simplă  ar fi: sacou kaki şi pantaloni scurţi albi sau un blazer bleumarin şi pantaloni scurţi gri.

Poţi menţine o ţinută care să pară formală prin purtarea unei cămăşi în locul tricoului. Cămaşa nu trebuie să fie perfect călcată. De fapt, aerul casual al blazerului şi al pantalonilor scurţi cere o cămaşă uşor şifonată. Oricât de casual ar fi această ţinută nu-ţi recomand să porţi şlapi.

In Japonia, exista de cativa ani un trend ce incearca sa schimbe mentalitatea conservatoare din mediul de afaceri. Intr-o tara care pune accent pe eticheta mai mult ca oricare alta, sa propui o tinuta business cu sacou si pantaloni scurti poate parea o nebunie. Practici ca de obicei, japonezii iau in serios din ce in ce mai mult un stil vestimentar mai relaxat, din dorinta de a nu mai consuma energie (cu aerul conditionat). Inca nu am vazut pe cineva la o intalnire de business in pantaloni scurti, insa nu vad ce ne-ar tine sa facem pasul. Caldura de afara e o buna motivatie.

Comentează