MANAFU*

Abonamente Evensys

Importanta unui mobisite pentru o companie

Sa tot fie vreo 3 milioane de smartphones in Romania acum, iar pana la finalul anului probabil vor fi cel putin 3,5 milioane. ANCOM spune ca avem mai multe cartele SIM active in retelele mobile decat locuitori (123/100). Cu aceste cifre in minte, dar mai ales atenti la nevoile consumatorului sofisticat de astazi, am demarat alaturi de Voxline si Dent Estet lansarea versiunii mobile a www.dentestet.ro.

Dintr-o experienta personala cu site-ul clinicii (a trebuit sa fac o programare in timp ce eram la volan) si dintr-o deschidere maxima a managementului Dent Estet, Voxline a reusit in timp record sa realizeze un mobisite optimizat pentru smartphones si tablete cu rezolutii intre 240px si 1024px.

Acum, pacientii Dent Estet pot suna rapid prin functia click2call sau chiar pot face o programare online de pe telefonul mobil. Pentru telefoanele de generatie noua, mobisite-ul permite localizarea utilizatorului pentru o mai buna orientare fata de sediile clinicilor. De asemenea, site-ul o versiune optimizata pentru terminalele care nu suporta javascript.

In 2000 – 2001, am fost apropiat de o echipa care incerca sa vanda site-uri companiilor. “Internetul este viitorul!” parea sa fie mantra lor. Eram la inceputul revolutiei web in Romania, cand infrastructura si continutul incepeau sa se dezvolte. Astazi, un site web este la fel de normal ca un telefon mobil. Insa acum suntem in pragul revolutiei mobile, iar companiile ar trebui sa se adapteze noilor realitati ale pietei online. Sper doar sa faca pasul catre mobisites mai repede decat cel facut catre websites.

3 comentarii

  1. Monoranu says:

    Dar despre dilema mobisite vs. aplicatie pentru smartphone ce zici? Evident, costurile in a doua varianta sunt mult mai mari pentru ca sunt platforme diferite si trebuie sa gasesti un uz specific insa te poti bucura de viralitate mai mare.

  2. td says:

    Ieri citeam articolul acesta si imi dau seama ca aveti dreptate si tu si Farhad Manjoo aveti dreptate 🙂
    http://www.slate.com/articles/technology/technology/2012/08/web_design_for_tablets_forget_the_desktop_smartphone_and_tablet_sites_should_come_first_.html

  3. 2tb says:

    ce cancan ai ajuns manafule…

Comentează