MANAFU*

Abonamente Evensys

Televiziunea pierde teren in fata Internetului

In tip ce noi tinem preventiv lumanari aprinse pentru presa scrisa, in US lumea se uita la declinul televiziunii traditionale in fata Internetului. Mai precis, in fata vizionarii continutului pe Internet. Business Insider scria recent camarile companii de cablu americane au inregistrat scaderii in numarul de abonati, in trimestrul II al acestui an.

Creste insa numarul celor care se aboneaza la companiile de comunicatii mobile si Internet. Si creste si numarul de ore petrecute pentru a urmari online continut video. In luna iunie, abonatii Netflix au vizionat 1 miliard de ore de continut.

Mai mult, infograficul de mai jos ne arata obiceiurile de consum ale americanilor atunci cand vine vorba de video pe web.

Si la ei, si la noi, televiziunea detine inca partea leului in media. Insa daca la ei vedem o migrare de pe o platforma (TV traditional) pe alta (Internet), la noi vedem o degradare a continutului. Oricum, ce se intampla in America e doar un semnal slab pentru noi, insa unul important pentru ce se va intampla in media in anii urmatorii. Ma intreb acum in cati ani vor trece romanii de pe televizor pe Internet pentru emisiuni TV, seriale si alt continut video.

The Death of TV

4 comentarii

  1. Tudor says:

    Fanii OTV nu vor trece asa usor pe RSS 🙂 La TV scandalurile sunt mai senzationale.

  2. […] Marţi, august 28, 2012 8:58 Postat in categoria Stiri IT Nici un comentariu SharePe blog la Manafu am dat de un articol interesant legat de lupta dintre televiziune si internet. Se pare ca prima incepe sa piarda din ce in ce mai […]

  3. Cred ca abordezi problema diferit. Problema nu se pune prin faptul ca X trece de pe televizor, pe internet, ci mai degraba, ca X inainteaza in varsta, si fiind parte din generatia care a folosit internetul de mic, va continua sa o faca.

    Astfel, nu putini din generatia noastra vor continua sa foloseasca internetul ca si mijloc principal de informare, comunicare, entertainment – chiar si atunci cand vor inainta in varsta.

  4. Andrei, studiile arata ca oamenii se uita la video online din ce in ce mai mult si ca renunta la abomamentul de cablu. Si lucrul asta se intampla deja. Inainte ca generatia Internet sa se pensioneze.

Comentează