MANAFU*

Abonamente Evensys

Apple vs Samsung: runda a III a

In US, tara care permite publicitatea comparativa, Samsung va publica incepand de astazi o reclama in care compara specificatiile modelului Galaxy S III cu cele ale iPhone 5. Fanii Apple nu au stat prea mult pe ganduri si au venit cu mai multe replici impotriva Samsung.

Galaxy S III vine cu o serie de mici inovatii, pe care in mod normal le-ai fi asteptat de la Apple. In reclama, sunt cele de la NFC in jos. La fel vine si Nokia cu noile terminale din gama Lumia.  Tind chiar sa cred, asemenea altora, ca producatorul finlandez este cu adevarat inovatorul in acest moment. Cel putin pentru wireless charging.

Daca urmariti clipul de la final, veti vedea ca Apple compara noul iPhone cu vechiul iPhone, chiar si atunci cand il numbest generic “telefon”: “We don’t want to just make a new phone. We want to make a much better phone“, spune Jony Ive, SVP of Design, in clip. In plus, inregistrarea mi se pare mai puternica decat orice reclama. Este superlativul propagandei Apple.

Compania cauta sa ii convinga pe detinatorii de iPhone (orice model) ca trebuie sa cumpere noul smartphone. Ei sunt tinta principala. Ne spune chiar sloganul lansarii: “The biggest thing to happen to iPhone since iPhone“. Restul cumparatorilor vin in ritm sustinut luna de luna, dupa cum ne arata vanzarile.

Ma indoiesc ca va renunta cineva la iPhone 5 dupa reclama Samsung, caci Apple a reusit sa ii vrajeasca pre bine pe prea multi dintre noi. Stim asta de acum un an, cand Apple dobora recorduri de vanzari cu modelul 4S, fermecand audienta cu Siri.

Au mai scris pe subiect Costin si Zoso.

2 comentarii

  1. Nu le plângem noi de milă, e clar că noul iPhone 5 va avea succes, deja există un grup de fani consistent. Dar cele două reclame de mai sus sunt foarte diferite: prima vorbește despre diferențe tehnice foarte clare, a doua este mincinoasă și omite multe lucruri (voit).
    Mai mult decât atât, materialul din care este făcută carcasa S3 nu este un plastic ieftin. Și încă ceva 🙂 carcasa iPhone este tot din plastic, în cea mai mare parte.

  2. Radu says:

    @Florin: Carcasa iPhone nu este din plastic 🙂 E aluminiu + sticla (ceramic glass / pigmented glass ca sa fiu mai precis).

Comentează