MANAFU*

Abonamente Evensys

iPhone 5 intra pe lista de asteptare

Nu imi place sa spun asta, dar cred ca Apple fie este in pana de inspiratie, fie vrea sa tina pe loc industria terminalelor mobile cu iPhone 5. Mai subtire si mai mare, noul smartphone pastreaza design-ul modelelor 4 si 4S, ceea ce ma face sa pun intrebarea serii: WHY? WHY? WHY?

Sunt convins ca noul iPhone, telefonul pe care Apple trebuia sa il lanseze in aceasta seara sta intr-un seif undeva in sediul din Cupertino. Pana cand il vor vedea, peste un an probabil, fanii si celelalte specii consumatoare se vor multumi cu iPhone 5. Nu e nici mai bun, nici mai prost decat competitia sa.

Apple trage de timp pe o piata in care nu are inca o competitie reala. Procesul cu Samsung chiar i-a castigat ceva timp. Va avea un succes imens cu iPhone 5 si probabil vor ajunge sa vanda 10 milioane de unitati in primele doua saptamani.

Nu stiu de ce, ma asteptam sa vad Romania in al doilea val de tari “admise” la iPhone 5. Dar asta e, rezistam si pana in octombrie. Anul trecut, iPhone 4S a ajuns oficial in Romania, la 5 saptamani de la anuntare.

Desi imi da multe motive sa mi-l doresc, nu ma voi grabi de data aceasta.

7 comentarii

  1. ps says:

    Sper că în acel seif se află ceva de genul ăsta http://www.nexcrea.com/

    Dar… să nu uităm că S Jobs murit.

  2. Bogdan says:

    Pentru că arată foarte bine. Nu au ce să schimbe în materie de design.

  3. Cand zici redesign, te astepti la un design complet schimbat – drastic schimbat? Sticla s-a schimbat, si e unul din lucrurile care va ramane mereu prezenta in design. Materialele s-au schimbat. Forma s-a schimbat. (subtire, inalt, width ramane dupa cum au si explicat de ce) Sau te referi ca ai dori sa vezi ceva poate mai curbat, similar cu iPad-ul?

    Softul a fost si el iterat. Nu cred ca vom vedea niciodata pentru telefon cel putin, schimbari drastice aici. E un UI intuitiv, curat, placut. Apple itereaza continuu, si refoloseste peste tot. Observa iconitele din 2006 din OS, refolosite si azi in deviceurile lor, de ex.

    Personal vad UI-ul pentru iPad ca necesitand mai multe imbunatatiri, mai ales in zona unde doar refoloseste elemente adaptate si construite pentru ecran mic de iPhone. Dar nu mult, doar fixuri here and there. In rest, e ok sa mearga asa decenii multe de aici inainte, din pct meu de vedere. 🙂

    Mi-as fi dorit iPad mini anuntat. As fi fost un client. Inafara de insistentele clientilor Vuzum, pentru QA, nu ma atrage nimic sa fac pasul inca spre iPad. Si e bine, mai itereaza Apple intre timp.

  4. Razvan says:

    Serios, man? Adica ce e asa greu de acceptat ca s a ajuns la un punct in mobile unde revolutia devine evolutie? Si ca Apple nu are secretul/formula magica inchisa in seif. Ca la masini, mici upgradeuri de confort in ultimii 10 ani..

    Asteptarile tale sunt prea de fanboy. Vezi ultimul Nokia cu Windows care a introdus chestii noi si bine desenate, vezi Razr, etc.

    Jobs is gone, la fel ar trebui si perceptia despre Apple. Reality check 🙂

  5. […] chiar e o realizare de excepţie. Restul specificaţiilor, similare cu cele ale concurenţei, este complet irelevant (tocmai ce-am zis, mai sus, de […]

  6. Vlad says:

    Misto idea tipului de la TechCrunch – Apple dezamageste la “Prestige” dar livreaza super-ok la “Turn”: Every great magic trick consists of three parts or acts. The first part is called “The Pledge”. The magician shows you something ordinary: a deck of cards, a bird or a man. He shows you this object. Perhaps he asks you to inspect it to see if it is indeed real, unaltered, normal. But of course…it probably isn’t. The second act is called “The Turn”. The magician takes the ordinary something and makes it do something extraordinary. Now you’re looking for the secret… but you won’t find it, because of course you’re not really looking. You don’t really want to know. You want to be fooled. But you wouldn’t clap yet. Because making something disappear isn’t enough; you have to bring it back. That’s why every magic trick has a third act, the hardest part, the part we call “The Prestige”.
    http://techcrunch.com/2012/09/13/the-iphone-5-event/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Techcrunch+%28TechCrunch%29

  7. Marius says:

    Coreeni de la LG au fost primii care au anuntat un smartphone echipat cu procesor NVIDIA Tegra 3 cu frecventa de 1,5 GHz. LG Optimus 4X HD are un display mare de 4,7 inch si o baterie cu o capacitate de 2140 mAh.

Comentează