MANAFU*

Abonamente Evensys

Masina il face pe om?

Un amic din online m-a intrebat despre Infiniti: “Cum este? Ma gandesc sa le fac o vizita la showroom”. Am avut “pe mana” trei modele in aceasta vara si am putut simti ce reprezinta aceasta masina de lux. In acea perioada, am inceput sa “vad” brandul pe strada, sa ma uit la sofer sau la casa in fata careia era parcat. Cel mai adesea, era vorba de un Infiniti FX.

Echipa de la Infiniti Center mi-a creionat portretul proprietarilor de FX. La ei m-am gandit cand am primit intrebarea amicului.

“Sunt liber-cugetători de succes, care nu sunt afectaţi de conservatorismul trecutului şi de snobismul prezentului. Sunt persoane tinere după standardele aplicate în cazul acestei clase (vârsta medie este de 48 de ani), deţin o afacere şi peste 90% din ei au renunţat la alte mărci de lux, în general BMW (urmată de Audi, Mercedes şi Porsche). Peste 70% din clienţii FX au deţinut deja un SUV. Proprietarii Infiniti consideră că designul este principalul atu al modelelor FX urmat de echiparea standard, tehnologia la bord, accelerarea, calitatea şi stilul interior. Germania este cea mai mare piaţă pentru gama FX, fiind urmată în topul primelor şase ţări de UK, Italia, Spania, Franţa şi Belgia.

Mi-a placut partea cu “tineri dupa standarde” si ca piata numarul 1 e in patria BMW, Audi, Mercedes si Porsche.

Revenind la amicul meu, nu se incadreaza in profilul de mai sus. E mult mai tanar, nu a detinut un SUV si nici o masina germana. Dar se inscrie in tipologia celor care au cautat mereu sa nu intre in cliseele auto locale (vezi masinile germane) si puterea financiara. Cumva vrea sa se diferentieze si sa dea un sens vorbei “Masina il face pe om”.

4 comentarii

  1. Taraboste says:

    Si masina, pentru ca este o extensie a “hainei” sale… E clar ca masina pe care o conduci poate spune o mica poveste privind proprietarul sau.

  2. Cuibus says:

    Saab si Volvo sunt mult mai ok;)

  3. Andrei says:

    Fiecare intelege ce vrea din “profilul” cumparatorului, cert e ca dupa jecmaneala optionalelor nemtesti, am incercat full option japonez.
    M-am intors smerit la nemti, dupa 3 ani…

    Probabil nu sunt destul de “copt” ptr Japoneze premium!

  4. Chat Online says:

    Frate, succes, ai grije sa te feresti de huidu cand te dai cu Infiniti!

Comentează