MANAFU*

Abonamente Evensys

Mica mea incursiune in lumea golfului

Golful e unul din sporturile pe care merita sa le incerci macar in viata. Atentie! Mini-Golful nu se pune in cazul de fata. E doar o joaca, o cale de a consuma niste timp intr-un mod distractiv. Golful mare este altceva.

Weekend-ul trecut am fost la o prima lectie de golf. Si nu oriunde. In cadrul unui mare turneu organizat de Bancpost si Postbank, in Bulgaria. American Express Golf Tournament s-a desfasurat pe domeniul Lighthouse Golf & Spa Resort, unul dintre locurile special amenajate pentru acest sport, in zona Balchik. Poate intr-un post viitor va voi povesti de ce mi-a placut sa merg din nou la vecini.

Cand te uiti la televizor, cand joci Mini-Golf, chiar cand privesti mica minge asezata in fata ta, ai impulsul de a-ti spune: “E usor, am vazut cum se face!”. Evident, ca nu e atat de usor pe cat pare. Este si motivul pentru care vedem in multe filme oameni la antrenamente. Nu se duc neaparat pentru a socializa sau a-si descarca energia. Merg pentru ca acea mica minge cere multa atentie si o practica indelunga inainte de a fi lovita perfect.

Sa zicem ca m-am descurcat onorabil pentru prima mea incercare. La finalul lectiei de 90 de minute, stiam macar ca sportul asta cere o dedicare serioasa. Pe care eu inca nu o pot oferi. Un om de afaceri imi spunea la gala de premiere, seara, cum a petrecut aproape 6 ore pe iarba. Era rupt de oboseala. A doua zi dimineata, l-am vazut pe geam cum isi pregatea echipamentul pentru o noua zi de golf.

Golful aduna o lume colorata. Si nu ma refer aici doar la echipamentul fistichiu vazut la unii. Pe teren se intalnesc oameni de afaceri, tineri, copii, seniori si femei echipate corespunzator, care emanau acel dovatament pentru sport. Fiecare isi stie locul si respecta jocul.

M-as intoarce pe teren? Da, insa doar pentru amuzament.

Comentează