MANAFU*

Abonamente Evensys

Avem nevoie de un testament informatic?

Mintea imi fuge uneori catre tot felul de intrebari nastrusnice, cum ar fi cea din titlu. Exista o discutie foarte aprinsa prin alte parti despre ce ar trebui sa se intample cu conturile noastre sociale dupa ce nu mai suntem. De exemplu, la inceput de luna, a avut loc la Londra conferinta Digital Death Day. Sau daca va pasioneaza cifrele si lucrurile bine structurate, va recomand infograficele “Dying Online” si “An Illustrated Guide to Preparing for Death”.

Serios vorbind, in US s-a pus in discutie aparitia unei politici nationale cu privire la datele personale dupa trecerea in nefiinta. Si nu cred ca e o idee rea. Ar trebui sa existe ceva, o dubla autentificare pentru o persoana de incredere sau poate un act oficial, recunoscut si acceptat de retelele sociale drept testament informatic. Voi ce credeti?

An Illustrated Guide to Preparing for Death

Final-infographic-2

Dying Online

surprising-facts-about-death-on-facebook_50290a8b12252_w1500

9 comentarii

  1. Ionut Balan says:

    Da, avem nevoie. Am scris si eu despre subiect acum ceva vreme: http://www.mobzine.ro/ionut-balan/2012/10/v-ati-gndit-la-asta-cui-ramn-valorile-virtuale-dupa-ce-voi-muriti/

    Incepem sa cream un patrimoniu virtual al carui statut nu e inca reglementat.

  2. Bogdan says:

    Acu’ vreo 3 ani scriam si eu despre asta intr-o insemnare intitulata: “Moartea 2.0 sau ce se intampla cu contul de YM dupa ce dai coltul”

    Veste buna – exista solutii 🙂
    http://legi-internet.ro/blogs/index.php/2009/07/31/contul-de-yahoo-dupa-moarte

  3. Radu Raducu says:

    Este foarte buna ideea, multi si-au cladit o mica afacere pe net.

  4. Daily Gossip says:

    Colega mea, Mihaela Bisog – blogarita , spune ca: ”Avem nevoie. In online este nevoie de orice pentru ca usor usor nu va mai exista maculatura, totul se va face intr+un sistem informatic, bine gandit si evident securizat”.

  5. Bogdan Pater says:

    Nu trebuie să fie lege. Poți tu lăsa prin testament urmașilor parola și să le zici ce să facă cu ele: să le șteargă, să le păstreze așa sau să le administreze în continuare. :p

  6. Şerban says:

    Dacă nu mă înşel, Facebook are o politică în sensul ăsta – de preluare a contului de către un urmaş.

    Şi cum din ce în ce mai multe siteuri au autentificare cu FB şi tot mai mulţi îşi creează conturi în acest fel……

  7. Octavia says:

    Cred ca cel mai simplu ar fi daca s-ar dezactiva automat contul dupa o perioada de nefolosire. Plus ca…cine isi mai aminteste o parola pe care nu a mai folosit-o dupa 1-2 ani?

  8. Tiberiu Cazacioc says:

    Eu zic ca este un business, nu sa iti omori profilele, ci o companie sa ti le intretina circa 6 luni-12 luni dupa ce te-ai prapadit, astfel incat, treptat-treptat sa dispari din mediul virtual, ca si cum te-ai limbi prin lume si altcineva ar fi fost la momentul de final. Altfel este trist. Intrebarea lui Cristi Manafu ar fi trebuie sa fie: “Aveti intre profilele contactelor voastre pe cineva care nu mai este printre noi ?”….Da, raspund eu, il am pe fostul nostru sef de promotie, al generatiei noastre de la ASE dar si o veche cunostinta. Ambele profiluri imi apareau si mai apar ba prin LinkedIn, ba prin Facebook, etc….Nu este o gluma, este trist ca nu dispar pur si simplu, uneori este un pic sfasietor….Pragul dintre mourning si remembrance este foarte subtil…Vrei sa iti mai aduci aminte, vrei sa uiti ?

  9. Tiberiu Cazacioc says:

    Corectura, “ca si cum te-ai plimba prin lume”…..typing error

Comentează