MANAFU*

Abonamente Evensys

Daca nu exista deja, credeti ca ar functiona?

Am strans tot felul de chestii pe care nu le mai folosesc sau pe care le-am scos din uz. Tot felul de gadget-uri mai vechi sau mai noi, de care efectiv as vrea sa scap. Am doua servicii la dispozitie LucruriGratis.ro si Imparte.ro (Mai sunt si altele?). Pe primul l-am incercat deja si cred ca functioneaza foarte bine.

Eu am nevoie insa de altceva. Am nevoie de un loc in care sa duc toate lucrurile si “cineva” de acolo sa se ocupe mai departe. Cum la noi nu a prins practica “Ai ceva vechi? Lasa-l in fata casei, ca il va lua sigur cineva”, ma gandesc ca astfel de puncte de colectare ar fi foarte bune.

Daca exista unul deja in Bucuresti, va rog sa imi spuneti. Daca nu, cum vi se pare ideea? Si cum ar fi putea fi implementata? Eu as vedea o colaborare intre primarie, un ONG si o asociatie de colectare (cea care se ocupa de electronice).

Iar daca aveti un laptop mai vechi (functional), care zace undeva si il puteti dona, la fel, va rog sa imi spuneti. Este pentru o familie cu provocari financiare. Sau dau eu la schimb un dock audio Logitech pentru iPhone / iPod.

10 comentarii

  1. Flo says:

    Cei de la Lucruri Gratis au inceput sa organizeze ceva targuri pt colectare dar nu cred ca au ajuns inca in Bucuresti. La Brasov s-a facut deja

  2. Tudor says:

    Eu am scos luna trecuta un pat in fata blocului 🙂 insotit de mesajul “iti trebuie? poti sa-l iei si sa spui multumesc” scris pe o coala de hartie. Dimineata nu mai era.

    p.s. iti recomand sa pui pe blog un widget: Donez.

  3. Sofia says:

    Salut. Mai exista un grup yahoo: Freecycle Bucuresti pe care scrii un mesaj si pui poze cu lucrurile pe care vrei sa le donezi. Persoanele care sunt interesate de lucrurile respective iti scriu un email cu motivatia pentru care si le doresc si in functie de asta tu alegi cui i le donezi. Pe grup sunt si reprezentanti ai ong-urilor.
    Vis-a-vis de existenta unui loc unde sa duci lucrurile de care nu mai ai nevoie, cred ca ar fi fain sa existe unul, mai ales ca fiecare are lucruri pe care nu le foloseste.

  4. Salut Cristian, am inceput sa promovam conceptul de Bazar cu Lucruri Gratis, varianta offline a site-ului LucruriGratis.ro. Este exact ca la Bazar, oamenii scapa de obiectele pe care nu le mai folosesc, si isi aleg altele de care au nevoie, cu singura diferenta ca nu se folosesc deloc banii 🙂

    Pana acum au fost in Brasov si Timisoara, sambata asta mai organizam unul la Brasov, si incet incet speram sa adunam destui voluntari care sa organizeze evenimentul in toata tara. Avem deja nuclee in Bucuresti si in Cluj, si cateva echipe de voluntari au inceput sa se formeze in 19 alte orase din tara. Voluntarii vor primi ajutor pe partea de know-how,logistica si promovare, nu trebuie decat sa isi doreasca sa se implice 🙂

  5. Pentru electronice – mostly, calculatoare, – există Ateliere Fără Frontiere – care se ocupă inclusiv de recondiţionat (sau de înlocuit componente) şi dat mai departe în centre de plasament, la copii fără posibilităţi etc. În Bucureşti, vin la tine acasă şi le preiau, cu proces-verbal şi tot tacîmul. Aruncă un ochi.

  6. ina says:

    Cu mare caldura recomand freecycle, este un grup pe yahoo, de obicei cel interesat vine si ia de la tine direct ce vrei sa donezi. Nu e necesar un schimb, pur si simplu dai ce nu-ti mai trebuie. Cateodata organizeaza si targuri din astea unde vine lumea si da sau cere diverse.

  7. Mai poti incearca si startupul UseTogether.ro. Poti dona si da la schimb diverse articole.

  8. Buculesei says:

    Nu cred ca exista asa ceva in Romania ..

    Desi eu as vrea sa existe, cred ca nu ar fi deloc o idee rea pentru a infiinta asa ceva 😉

  9. Bazar cu Lucruri Gratis la Bucuresti, pe 24 noiembrie: https://www.facebook.com/events/370339103049623/

    In aceeasi zi va fi si in Brasov, Buzau, Cluj si Timisoara: http://www.lucrurigratis.com/2012/11/bazarul-cu-lucrurigratis-sau-cum-protestam-impotriva-consumerismului/

Comentează