MANAFU*

Abonamente Evensys

Ne-a luat Apple mintile?


Apple a reusit cu un singur model de telefon (lansat in mai multe generatii) sa fie numarul 2 in lume la livrarile de smartphones. Performanta sa de neintrecut este insa aceea de a ne face sa ii cumparam produsele indiferent de pret si specificatiile tehnice. Ne arata asta chiar “micul razboi” declansat de Amazon pe prima pagina a celebrului sau site.

Cineva spunea pe Twitter ieri ca un magazin online a scos la vanzare iPhone 5 la pretul de 5.000 de lei. Stiu (din auzite) ca la lansarea iPhone 4, telefonul s-a vandut si cu 2.000 de euro la noi. Si banuiesc ca si tu stii cateva exemple.

Sa zicem ca esti US acum si vezi comparatia facuta de Amazon, ce ai alege? Dar pe bune, fara sa fii influentat de ce am scris eu mai sus.

iPad Mini vs Kindle Fire HD
  
pollcode.com free polls 

12 comentarii

  1. Silviana says:

    Kindle. 🙂

    Apple nu a reusit sa ma cucereasca. Ei au si un alt soi de fan-base. Eu merg spre ceea ce realmente ma ajuta si imi place – indiferent de companie.

    On a side note, astept cu entuziasm sa am in buzunar urmatorul Nokia Lumia 920. Am fost impresionata de schimbarea puternica a Windows. M-am jucat cu un HTC Mozart in ultimul an si se misca impecabil, am testat si Win87 developer’s preview si s-a ridicat mult in ochii mei.

  2. As alege iPad doar daca m-ar ajuta cu munca, daca as fi dezvoltator de aplicatii iOS. Nu l-as lua pentru ideea ca trebuie sa am produse Apple. Kindle Fire HD l-as lua pentru distractie, citit, eventual prezentat ceva.

  3. As alege Ipad pentru ca Fire HD nici macar nu e pe android. Da totul se misca super fast , muzica, filme, tot ce vrei – le iei din amazon si trebuie sa platesti pentru tot. Tot ce faci pe kindle e pe bani. Dupa cum s-a auzit, amazon nu face bani din vanzarea tabletelor ci din produsele pe care le vand cu ajutorul tabletelor.

  4. Radu says:

    Acel much more for much less este extrem de discutabil. Much more ce?

    Eu am impresia că pot face much more cu un ipad, chiar dacă are rezoluția un pic mai mică pe un ecran un pic mai mare. Mi se pare mai important să am niște aplicații utile și bine făcute decât niște pixeli pe un ecran fizic mai mic și difuzoare stereo.

    Înțeleg de ce au pus comparația asta pe home-page, dar pe mine nu mă convinge deloc.

  5. […] ultimele zile. Si cu siguranta va fi modelul care se va vinde cel mai bine (unitati / timp) la noi. Ziceam si mai devreme, pretul nu pare sa fie o problema pentru Apple. Pana la lansarea oficiala de pe 2 noiembrie, incerc […]

  6. Alex says:

    Kindle fire HD are Android 4.0, insa nu beneficiaza de harti, navigatie, etc, si ce se spune in reclama nu prea este relevant. o rezolutie mai mare nu inseamna intotdeauna mai bun, daca sticla display-ului refecta mult lumina e degeaba, iPad Mini suporta filme HD si TV, si sa nu mai punem la socoteala designul, cat de subtire este iPad, si im plus il poti cumpara cu cinectivitate 3G.

  7. Sigur ca Amazon pune problema f. simplist si scoate in evidenta cateva aspecte la care e in avantaj. Dar Apple isi permite sa ceara mai mult pe produsul lor si datorita unor lucruri la care exceleaza net:

    1) sunt 250,000 aplicatii facute special pt iPad
    2) calitatea materialelor e totusi superioara la iPad in general, n-am vazut Fireul in mana, dar si din ce vedeam in review-uri nu e top top.

  8. Andrei says:

    As alege Apple din urmatoarele motive:
    – am multe aplicatii in App Store (unele chiar utile), deja cumparate (cca 200 USD).
    Avand in vedere ca aplicatiile sunt lifetime, acest aspect e f. important
    – hardware de calitate, software cu putine probleme.
    – bateria chiar tine minim o zi, in conditiile in care chinuiesti aparatul.

    Nu vad de ce as incerca Kindle Fire.
    Am Kindle 4G si Nook cu LED, dar in folosesc pentru citit.
    – prefer e-Ink alb-negru in locul LCD-ului pentru ca bateria ma tine o luna, iar faptul ca nu e luminat din spate oboseste f. putin ochii.
    De aceea nici nu pot citi mult timp pe iPad.

    Personal gasesc iPad inutil (l-am folosit f. putin) si rpefer un Mac IAr de 10 inch pt portabilitate si versatilitate.
    Am folosit pe post de tableta portabila un Samsung Galaxy Note, dar bateria e execrabila, oricate chestii am incercat sa optimizez => voi cumpara un ipad mini si fac cadou Note.

  9. Florin says:

    vezi ca astia de la Amazon au “uitat” cateva detalii in comparatia Fire iPad Mini 🙂 http://www.tuaw.com/2012/10/29/amazon-compares-kindle-fire-hd-to-ipad-mini-forgets-some-key-sp/

  10. […] difera, ori ca 4 a avut destule probleme cu semnalul? Terminalele au rupt pur si simplu. 10. Stam jos.  Trimite prin email. […]

  11. Nu ne-a luat Apple mintile, ci marketingul excesiv al acestui produs! Ia ca este cel mai bun!

  12. bleagaradu says:

    Nu este vorba de luat mintile. Eu sunt adeptul la ceea ce e sigur. Iar apple ce ofera este sigur, sistem de operare net superior, aplicatii superioare, e total o alta piata de soft sa zicem de ceea ce gasim in momentul de fata.
    Poate hardware ar fi superior nonameu. Dar sunt multe variable de luat in calcul, in timp ce se intampla? daca il scap in apa mai merge ? si multe altele.
    Inainte sa iei o decizie eu zic ca tre calculezi nu numai ce ti se prezenta si ceea ce nu ti se prezinta. Sa te bazezi pe propria experienta, ce iti spune instinctul.

Comentează