MANAFU*

Abonamente Evensys

O idee pentru comunitatea de advertising

Noaptea Agentiilor de Publicitate e o idee cool, de care mi-ar fi placut si mie sa ma bucur pe vremea cand eram student si imi cautam de lucru in domeniu. Ar fi interesant de vazut daca exista ceva similar prin alte parti.

Ce am vazut eu pe la altii e o idee pe care as vrea tare mult sa o vad implementata si la noi. Creative Swap este un program in UK prin care agentiile isi schimba intre ele echipele de creatie timp de o saptamana. Schimbul este aleatoriu, iar scopul actiunii este de a gasi noi idei, surse de inspiratie si a duce noi experiente (know-how) in agentii. Ce ziceti, ar merge si in Bucuresti?

15 comentarii

  1. Nu prea, pentru că sunt prea multe orgolii și interese între agențiile de la noi. Plus multe chestii confidențiale care pot scăpa.

  2. Lady Shoes says:

    La noi sunt alte conceptii. Poate in timp cine stie, dar ideea este buna.

  3. Andrei says:

    Nu. Nicio șansă.

    Sunt acele lucruri pe care le știe toată lumea, dar de care nu vorbește nimeni.

  4. Alex Grivei says:

    Poate. Peste 10-15 ani. Nu avem educatia colaborarii ,a lucrului in echipa…In UK se asociau si faceau schimb de experienta(agricultorii,fermierii) de prin 1950…

  5. Ivan Mihaela says:

    Acum, aici, nu prea cred. E altă mentalitate…

  6. Raspuns simplu, nu, nu ar merge 🙂
    De la mentalitatea managerilor pana la cea a angajatilor, toate lucreaza impotriva acestei idei 🙂

  7. Niciodata sa nu spunem niciodata! Fiind vorba de persoane profesioniste ar trebui incercat.

  8. nwradu says:

    Ar da toti numai idei proaste atunci cand sunt detasati la agentia concurenta 😛

  9. Lucica Radu says:

    As vrea sa fiu optimista si sa cred ca se poate…dar nu cred… Sunt prea multe orgolii momentan, cine stie, peste cativa ani poate se va putea…

  10. Spiep says:

    Agentiile noastre îşi dau la gioale cum se prind… :))
    Şi în plus… creativii sunt destul de migratori în RO, aşa că schimbul de experienţă se face natural.

  11. Mirela says:

    Ar merge in agentiile mici, unde pofta de a face si de a invata lucruri noi este nealterata de orgolii.

  12. Violeta says:

    Cred ca e suficient sa spuna un manager – DA, eu vreau, cine se alatura?

  13. Buculesei says:

    deci, e cu totul altceva sa faci ceva de genul in UK fata de Romania. Exista rivalitati aici in tara noastra si nu cred ca merge chestia cu schimbul de creatie

  14. Aliceee says:

    Nu cred ca ar tine, din cauza mentalitatii! Toti s-ar duce cu ideea de a fura de la altii si a nu oferi nimic! e cam greu sa lucrezi cu astfel de oameni! poate daca s-ar incepe printr-o informarea, o conferinta mare ….. apoi lucrurile sa se formeze treptat, in 10 se poate!

  15. Din pacate sunt de acord cu toti cei de mai sus, noi nu am ajuns inca la nivelul de profesionalism in care sa fim capabili sa lucram cu oameni din echipele firmelor concurente si efectiv sa invatam ceva. Fiecare e obisnuit sa-si tina cartile strans la piept, ori cu o astfel de atitudine, nu prea ai ce colaborari de genul asta sa generezi. Si nu e vorba doar de manager, poate 2-3 manageri se gasesc sa spuna hai sa incercam, e vorba de oamenii care vor lucra efectiv impreuna. Mentalitatea romaneasca e fiecare pentru el, e minunat cand se intampla sa fie depasita, dar asta se intampla destul de rar.

Comentează