MANAFU*

Abonamente Evensys

Oare putem face noi crowdfunding pentru filmul romanesc?


Hai sa ne gandim putin. Ce reprezinta cel mai bine astazi tara noastra in fata lumii intregi? Pentru ce suntem noi recunoscuti dincolo de fostele glorii sportive, comunism sau diverse probleme cauzate de concentatenii nostri in multe tari europene? Ce “exportam” noi ca imagine? …. Eu ma gandesc la performante sportive, Dacia Logan & Co, Inna, Ivan Patzaichin (si noul sau brand) si filmul romanesc. Am lasat la urma cinematografia, caci despre ea este vorba in apelul meu.

De cativa ani buni, filmele romanesti se bucura de succese remarcabile in multe festivaluri. Nu am ajuns noi inca la Oscar, dar in Europa avem o recunoastere foarte buna. Cativa iubitori de film doresc sa continue un festivalul de la New York, pornit in 2006. Dar nu exista fonduri suficiente. Asa au ajuns sa apeleze la cea mai cunoscuta platforma de crowdfunding din lume, Kickstarter, pentru a strange cei 20.000$ necesari la implementarea proiectului.

Nu e o suma mare si poate fi stransa prin contributii ce incep de la 1$. Deja s-au implicat 85 de persoane in sustinerea proiectului. Mi-ar placea tare mult sa reusim sa strangem acei bani. Eu nu am niciun rol in aceatsa initiativa. Am vazut anuntul undeva pe Internet si am zis ca ma implic. Contribuie si tu cu o suma mica sau da mai departe vestea.

Filmul romanesc ne este un bun ambasador astazi. Il putem ajuta prin crowdfunding sa aiba si anul acesta o prezenta onorabila la New York. Mai multe detalii gasesti aici.

4 comentarii

  1. Elvira says:

    Va multumim pentru suport 🙂

  2. corina suteu Making Waves says:

    Multumim , am strins deja 12000 si trebuie spus ca aceasta platforma de crowdfunding functioneaza astfel:daca nu se stringe suma fixata_20 000 nu putem primi nimic.Intr adevar ,avem nevoie de sustinerea tuturor, de la 1 dolar in sus. Uitati-va pe trailer,el explica cine ne sustine, de asemenea, si in ce scop.mai sint 17 zile pina la deadline!

  3. gadjodillo says:

    citind rezumatul de pe fb, am crezut că e vorba de sprijinirea cinematografiei din perspectiva producţiei. în timp ce navigam să ajung aici, vedeam deja cum crowdfundingul se opreşte pe motiv de disensiuni, diferenţe de opinie şi de viziune (ce film ar trebui să sprijinim?). am călătorit, deci, pe un raţionament lung cît o zi de post, la capătul căruia am ajuns la o singură concluzie: experimentele de acest gen au succes prima oară. apoi devine tot mai complicat.
    şi toate ăstea din cauză că am un stick de net foarte lent, care permite astfel de reflecţii de la intenţia de a apăsa pe un link pînă la încărcarea paginii.

Comentează