MANAFU*

Abonamente Evensys

Razboiul pe frontul smartphones se va purta intre aplicatii

Tind sa cred ca in viitorul nu foarte indepartat, nu ne vom mai incorda muschii cu performantele tehnice ale smartphone-urilor si vom cauta sa ne diferentiem prin tot felul de minunatii. De fapt, nu de noi e vorba aici, ci de producatorii telefoanelor.

Siri a fost un prin semn ca poti “rupe” gura targului cu o aplicatie, un feature al telefonului. Samsung a adus mai multe mici “jucarii” in Galaxy S III, care promiteau sa ne faca viata un pic mai usoara si mai interesanta.

Ieri ma uitam la un excelent demo pentru Lumia 920, model care readuce Nokia back in the big game. Doar sa fim noi un pic mai deschisi la minte si sa reusim sa vedem cum producatorul finlandez scrie acum istoria smartphone-urilor. Ma uitam la o aplicatie care creeaza o mica animatie in poze. Urmariti exact ce face aici.

Asa mi-a venit ideea ca aplicatiile vor determina viitoarele recorduri in vanzari. Pe bune acum, cati utilizatori de iPhone stiu ce procesor au in telefon? Sa ii intrebam cati au auzit de Siri?

Revin la demo-ul Nokia si la subiectul acestui post. Am descoperit ieri pe Mashable o noua aplicatie pe care va invit sa o incercati pe iPhone. Cinemagr.am da viata pozelor tale. E un fel de Instagram “gif-at”, daca pot zice asa.

Va las deci sa o incercati si poate cugetati un pic asupra celor zise de mine mai sus. Iar apoi comentam impreuna.

11 comentarii

  1. Dan Boabes says:

    Sincer, nu cred. Samsung are un Siri, Cinemagr.am va fi portat/clonat in maxim 2luni pe alte platforme.

    Succesul va veni din integrarea cu offlineul: in urmatorii 2 ani vom avea atat de multi sensori in telefon si in jurul nostru incat va fi principalul punct de interactiune cu tv-ul, lumina, frigiderul, termostatul etc + medicul personal. Cine reuseste sa controleze ecosistemul va iesi castigator.

  2. Sa nu luam aplicatii in sensul de aplicatii din App Store. Sa le luam ca features. Vezi Siri, panorama de la iPhone 5 sau cele integrate de Samsung in S III. Vreau sa zic ca batalia se va duce intre “ce vor stii sa faca acele telefoane” si mai putin in tehnologia de sub carcasa. Vezi ce se intampla acum cu camerele foto semi-pro sau pro. Ajungi la un nivel in care tehnologia e cam la acelasi nivel peste tot si atunci te bati in pret, brand sau features.

  3. Lady Shoes says:

    Am vazut recent un video cum ca Nokia va fi in mare concurenta cu iPhone. Piata de la noi de smartphone e mica, insa in 3-5 ani va fi o crestere si pe acest segment. Trebuie sa fim optimisti ca asa se misca in Romania lucrurile.

  4. Paul says:

    Deacord, face parte din adevărul că “the spec is dead” (http://techcrunch.com/2011/11/14/rip-spec/).

  5. Pune langa features si branding. Atunci acoperi chiar aproape tot. Si pe moment la banding iPhone e departe in fata iar Nokia INCA mai are o sansa, in continuare multi cred ca cele mai frumoase si calitative telefoane sunt Nokia.

  6. Dan Boabes says:

    Cristi, nici eu nu ma refeream la aplicatii din Appstore; ma refeream la faptul ca orice software nou este usor de clonat, deci nu poate fi un avantaj competitiv decat pe o perioada foarte scurta. Chiar si cele foarte complexe (vezi Google Maps) pot fi replicate (cu costuri mai mici sau mai mari). Google se chinuie intr-adevar sa faca o platforma hardware pe care brandurile sa isi vanda platforma software (adica telefonul Samsung si telefonul Motorola – for fi dpdv hardware identice, diferenta o va face personalizarea). Este o abordare care poate functiona doar in combinatie cu investitie in branding; nu este insa singurul lucru care ajuta la succesul unui produs: operatorii au inca un cuvant foarte puternic in distributie – vezi succesul fulminant al Lenovo in China. Observatia mea referitoare la telefonul = remote control pentru offline are in vedere un orizont de timp mai lung (2ani minim) in care vor aparea standardizarile pentru “Internet of things” – atat pe software (protocoale etc) cat si pe partea de comunicatii (protocoale radio. Google este cel mai avansat in acest domeniu si va fi cel care va dirija probabil modul in care se vor stabili/adopta aceste standarde.

  7. Calin says:

    Treaba asta cu “pozele in miscare” (GIF-uri) e atat de veche in lumea foto incat i s-a pierdut originea ca sa zic asa… Pentru iPhone exista de acum un an si ceva o aplicatie care face exact asta. Se numeste “Kinotopic”.
    Din cate stiu eu acest “curent artistic” (pentru ca se poate spune si asa) a aparut prima data aici: http://cinemagraphs.com/
    In fine, ceea ce fac acum producatorii este doar o reinventare a focului…

  8. Ciprian says:

    Prima app de acest gen a fost iCinemagraph. Era cam rudimentara, a disparut intre timp. Kinotopic a aparut in Decembrie 2011 (initial se numea Kinemagraph) si care este o “one-man-app”, dezvoltata de un oradean. Avand mai multe resurse, pentru canadienii de la Factyle Inc a fost mai usor sa-si impuna Cinemagr.am

  9. Pai sa imi faci legatura cu oradenii, sa ii promovam local macar!

  10. Ciprian says:

    s-ar putea sa va cunoasteti
    linkedin.com/in/sradu

  11. […] rapid la 5 inchi. De asemenea, diferența se va face nu doar prin specs și design, ci și prin aplicații. Tot pentru viitor merită să aruncăm un ochi la primele zvonuri despre Samsung Galaxy […]

Comentează