MANAFU*

Abonamente Evensys

Sa punem traficul pe lista prioritatilor sau macar pe cea a aplicatiilor

Sa imi explice cineva cum gasesc timp tarile “tulburate” pentru a se ocupa si de alte probleme in afara politicii. In Egipt, revolutia pare sa nu se fi incheiat dupa ultimele proteste din Cairo. Cu toate acestea, guvernul a lansat o competitie pentru o aplicatie mobila care sa ajute la descongestionarea traficului infernal din oras.

Se pare ca noul presedinte egiptean a declarat “traficul” drept a doua prioritate pe lista sa din primele 3 luni de mandat. Prima e “siguranta cetatenilor”. Cairo are 17 milioane de locuitori, iar zilele acestea oamenii au foarte putin respect fata de fortele de politie care incearca sa aplice legile. E de inteles de ce. Este si unul din orasele cu cel mai rau trafic din lume.

Noi nu avem problemele egiptenilor, insa in Bucuresti traficul e o problema de mult timp. Poate dupa atatea aplicatii pentru taxiuri, se gandeste cineva si la o aplicatie pentru strazile noastre.

6 comentarii

  1. Live Traffic de la Google Maps. Am vazut ca l-au implementat si pe Bucuresti. Nu stiu daca e si pe mobil 🙂

  2. Alex Dumitru says:

    E si pe mobil, dar nu e foarte util. Ultima data cand l-am incercat, arata totul pe dos.

  3. Poate nu aplicațiile soft sunt problema ci munții de bani care se fură de la stat…

  4. Nevi says:

    Avem deja doua: bicicleta+transport in comun. Elimini statul in trafic si-ti cresc sansele sa faci sex salbatic cu necunoscuti/te.

    Daca te uiti la toate masinile care stau efectiv in trafic (cu motorul pornit) ai sa vezi ca majoritatea sunt ocupate de un singur om. Un om care prefera sa stea in trafic, sa plateasca benzina si intretinerea masinii doar pentru un fotoliu ceva mai confortabil in drum spre serviciu. Nu-i deloc condamnabil insa nu cred ca-i normal ca STATUL (as in, banii PUBLICI) sa acorde prioritate oamenilor ce prefera (si isi permit) comoditatea in locul eficientei.

  5. Lady Shoes says:

    Hmm…păi cine sa se gândească si la trafic? Şi sigur nu sunt bani pentru proiecte.

  6. Lucian Dinut says:

    Eu recomand Waze. Este o aplicație socială de navigație GPS pentru comunitatea şoferilor din trafic.

Comentează