MANAFU*

Abonamente Evensys

Sapte motive pentru a alege un telefon BlackBerry

E un moment prost sa vorbesc despre BlackBerry dupa o noua cadere a retelei lor sau dupa ce Microsoft si Yahoo au anuntat ca vor da angajatilor telefoane la alegere de la mai multi producatori, mai putin de la RIM. E un moment prost daca ne uitam la rezultatele financiare anuntate pe Q2 sau la caderea din Topul celor mai valoroase branduri. Daca Nokia trece printr-o relansare foarte frumoasa, BlackBerry parca nu se opreste din cadere.

Nu am deci niciun motiv sa va recomand BlackBerry si totusi o fac din prisma unui vechi fan si a faptului ca in jurul meu vad inca multi utilizatori. Lumea nu a abandonat brand-ul. BlackBerry inca nu a disparut, are inca o baza de fani si a ramas pentru multi telefonul adevarat de business. Paranteza. A jucat cineva Angry Birds pe un BB?

Am cautat totusi sa va dau cateva motive sa ramaneti fideli brand-ului sau sa va intoarceti la el ori sa ii dati o sansa daca acum il descoperiti.

BlackBerry pregateste lansarea unor noi modele – Unele chiar nu arata foarte rau si toata lumea e curioasa de impactul noului sistem de operare (BB10).

BlackBerry este inca popular printre vedete – Probabil la noi ar rezona mai bine sa stim ce oameni de business recunoscuti au ramas devotati brand-ului.

BlackBeryy are cel mai scump telefon de pe piata din Romania – Excludem din discutie Vertu, da? Va invit sa vedeti preturile modelului Porsche Design P9981.

Aplicatiile Blackberry pot fi achitate pe factura Vodafone – Peste 90.000 de aplicatii sunt disponibile utilizatorilor Vodafone Romania in BlackBerry App World.

BlackBerry este telefonul lui Barack Obama – Un reporter american a spus ca presedintele american nu stie sa foloseasca un iPhone. Greu de crezut, insa apreciem mai mult fidelitatea fata de BlackBerry.

BlackBerry Messenger a intrat in dictionarul Collins – Forma abreviata BBM a fost inclusa in Collins English Dictionary, serviciul fiind folosit la nivel mondial de peste 50 milioane de persoane.

BlackBerry Messenger este subiectul unor cantece – Trupe din Haiti si Africa de Sud au lansat cantece dedicate serviciului de mesagerie BlackBerry.

V-am convins?

9 comentarii

  1. Legat de Barrack Obama si iPhone/Blackberry, serviciile de securitate nu ii dau voie sa foloseasca alt tip de telefon din motive de securitate. Blackberry, utilizand propriile servere pentru toate serviciile (telefonie, mesagerie, internet) sunt diferite toate celelalate telefoane si, la noi, in Romania, se zvoneste ca interlopii folosesc Blackberry pentru ca “nu pot fi ascultate”.

  2. Andrei says:

    E vorba de BBM. Acesta e singurul serviciu ce nu poate fi interceptat datorita criptarii pe baza unei chei prezente numai pe telefonul utilizatorului. Convorbirile telefonice nu sunt criptate si nici traficul de date intre device si serverul BIS. Doar serverele private, hostate in cadrul companiilor ofera o criptare completa a traficului de date in “reteaua” Blackberry.

  3. elena says:

    Ce BB ai recomanda cuiva care nu a avut pana acum?

  4. Eu am un Blackberry de 7-8 luni (este primul) si pot sa zic ca sunt foarte multimita. E foarte rapid (am comparat cu alte telefoane) iar cand vorbim de navigare se descurca foarte bine cu optiunea BB. Al meu e un Torch 9810, touch si tastatura. Chiar daca aplicatiile sunt mult mai putine, sa nu mai vorbim de cele in limba romana, care lipsesc. Am pe el tot ce ma intereseaza. Abia astept noile modele.

  5. Laurentiu says:

    Cand vine vorba de design nu pot spune ca este un telefon rau. Dar in ceea ce priveste functionalitatea, customizare si aplicatii… stau foarte prost la acest capitol.

  6. Sunt bune ca telefoane, am auzit numai de bine de ele, insa eu raman fana altei companii producatoare de telefonie mobila. Dar asta nu inseamna ca niciodata nu as achizitiona un BlackBerry.

  7. […] cu cele 7 motive pe care le-a enumerat Cristian Manafu, nu am sa fac decat sa va pun la dispozitie articolul scris de el: E un moment prost sa vorbesc despre BlackBerry dupa o noua cadere a retelei lor sau […]

  8. michael says:

    9700 bold pt ca are bateria de 1500 si tast destul de simpatica incat sa iti fie comoda sau 9810 pt ca e istetz

  9. […] cu cele 7 motive pe care le-a enumerat Cristian Manafu, nu am sa fac decat sa va pun la dispozitie articolul scris de […]

Comentează