MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce job-uri ne-am dorit in copilarie si ce am ajuns

Un studiu al LinekdIn spune ca aproape o treime (30,3%) dintre cei 8.000 de membri chestionati si-au urmat visul din copilarie in cariera. Cum vi se pare procentul? Mare? Mic? Daca ne uitam la topul meseriilor preferate la varste fragede, vedem aceleasi clisee pe care le foloseam si noi cand eram mici: Inginer, Aviator, Doctor, Om de Stiinta, Profesor, Avocat, Scriitor, Astronaut, Medic Veterinar, Sportiv, Actor.

Ar fi interesant de aflat pe viitor cati si-au schimbat visul din copilarie in functie de carierele impuse de parinti, locurile ramase libere pe la universitati, pasiunile din liceu sau de ce job-uri au gasit dupa facultate.

Nu stiu de ce, cand eram mic am vrut sa ma fac olar. Apoi am trecut in zona tehnica si aviatie. Am ales insa sa imi urmez pasiunile din liceu. Voi?

8 comentarii

  1. andreea says:

    nu cred ca e vreo minune sa devii ce ti-ai dorit in copilarie. de ce, adult fiind, sa te orientezi dupa visele unui mini me care vedea si intelegea foarte putine?
    eu imi doream sa lucrez cu animalele. nu mi-a reusit: acum, ma imprietenesc cu ele doar ca amator, nu ca profesionist 😛

  2. bloodie says:

    Doamne-ajuta ca eu mi-am schimbat visul din copilarie. 🙂 Pe la cativa ani doream sa devin spalatoreasa sau vanzatoare de ziare. Cred ca SEO Copywriter (ocupatia actuala) este, totusi, cumva mai bine :))

  3. oac says:

    eu am vrut sa fiu plimbareatza…si sunt economista :)) dar cred ca mai este timp sa ma reprofilez

  4. Anca, foarte tare!

  5. cristi says:

    eu am vrut aviator, dar am ajuns la un birou specialist IT

  6. Ioana says:

    Toti radeau de mine cand eram mica (si chiar cand eram in liceu) pentru ca sustineam sus si tare ca eu vreau sa citesc si sa scriu carti. De citit, citesc non stop. De scris, am scris deja una. Sper sa urmeze multe altele:) Nici blogul nu e prea departe de visul din copilarie… Doar calatoriile s-au adaugat pe parcurs, insa cand mi-am pus in cap ceva, ma mandresc ca mi-a cam iesit:P Si da, sunt modesta, din copilarie:)))

  7. 30% mi se pare exagerat, eu nu cred că atât de mulţi oameni chiar au făcut ce visau când erau mici. Sau ar trebui să definim ce înseamnă “mici“: 5 ani, 13 ani, 16 ani?

  8. […] care si noi am pus-o (mai mult sau mai putin in forma asta) altor copii.Postul asta e inspirat de articolul lui Manafu si de studiul Linkedin cu privire la persoanele care au ajuns la maturitate sa aiba […]

Comentează